Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
siersciuch17

Kucharka czy catering??

Polecane posty

Gość lokatka
to zalezy... tak jak Miarka mowi, kucharka na pewno taniej, jeszcze jak maszv kogos sprawdzonego, ale za to katering moim zdaniem jest pewniejszy, od razu z obsluga no i nie trezba sie martwic o sztucce, naczynia - przyniosa, posprzataja itp zalezy od budzetu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Popytać w rodzinie i znajomych na pewno mają kogoś sprawdzonego. Potem produkty kupić w hurtowniach czy w markecie. Katering jest wygodny ale na pewno drożej wychodzi niż mieć kucharkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Z salą nie ma problemu bedę miała w osp która tez będzie prawie darmo bo mój tata jest strażakiem i w ogóle wszyscy faceci z domu jest jeszcze jeden problem jak przekonać mamę do kucharki bo uparła się na catering

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Niech sobie pogada z tą chrzestną od Twojego narzeczonego. Ona jej wszystko wytłumaczy najlepiej. no i fakt że wyjdzie taniej może ją przekonać;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
siersciuch17 ja tez mialam taki dylemat... bo moj D. znalazl catering z Nowego Sącza moja mama sie nei chciala zgodzic (bo nasza rodzina jest lepiej sytuowana> ale sie okazalo ze w naszej rodzinie tesz byl ten catering i ze pyszne jedzenie itp... biora na dzien dzisiejszy 90 zl /od za jeden dzien i bodajze 120os/2 dni . w cenie.: jedzenie napoje zimne bez limitu, ciasta na stol, paczki z ciastami dla gosci...tort weselny... podobno jedzenia jeszcze na tydzien zostaje i pyszne. daje wam stronke. http://www.gastronomiaraj.pl/ warto chociaz zagladnac.....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ten który chce moja mama bierze 100 zł za dwa dni ale tylko oferują jedzenie natomiast ciasta,owoce,tort oczywiście napoje już na własną rękę trzeba łatwić a poza tym my dużo pieniędzy nie mamy a wyliczając z tego same 9 tysięcy pójdzie na jedzenie a chcielibyśmy tak najlepiej w 20 tysiącach się zmieścić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no wiesz... to pomysl czy nie lepiej ci wziasc catering ?? tu masz wszytsko procz alkoholu.... to chyba taniej wyjdzie bo same ciasta kolo 2 tys. a na 2 dni i tak sie w 20 tys nie zmiescisz...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ten catering, który chce Twoja mama nie jest korzystny. Wszystko co najdroższe musicie dokupić. Może poszukaj innego? Kucharka jest tańsza, ale za to bardziej pracochłonna, trzeba wszystko kupic itd. Najlepiej jakbyś się spotkała z jakąś kucharka i porozmawiała o kosztach. One się w tym dobrze orientują:) powodzenia:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aann//
Ja ostatnio liczyłam koszty i wyszło mi ze i catering i kucharka wychodzo porównywalnie. Ja zdecydowałam sie na catering. Niestety jesli masz kucharki to sie trzeba najezdzic za wszystkim. Sama bym nie dala rady a rodzice juz nie to zdrowie i czas. Ja mam ok100osób na weselu i płacimy 150zl od talerzyka. W tym mamy wszystko oprócz alkoholu: 5 dan goracych, 7 rodzai połmisków z zimnymi przekąskami, 3 rodzaje sałatek, warzywa i owoce, sosy i przyprawy, 5 rodzajów ciast i tort weselny, napoje itp aha i jeszcze wiejski stół z prawdziwą wiejską szynką, kiełbaską, ogórkami kiszonymi, smalcem i oczywiscie bimer w drewnianej beczce:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aann//
Aha i jeszcze jedno: W mojej okolicy praktycznie nie ma sal , które mozna wynając i wprowadzic własną kucharke. Na zdecydowanej wiekszosci sal jest stały catering i własciciele nie chca wynajmowac samej sali

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tak patrze i ten catering sie nie oplaca, koszt ciasta z tortem jakies 700-1000 zl, napoje ok600, owoce ok 400/500 . Kucharka u nas brała 14 zł za os plus 500 zł za poprawiny. Jedzenie nas wynioslo ok 4000- na dwa dni, a byly w tym i udzce pieczone, pstragi wedzone i mnoooostwo innych pysznosci. Poszukaj kucharki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Postanowiliśmy wziąść kucharkę po rozmowie z moim wyszło nam że zaoszczędzimy ok 2 tysięcy i kucharka upiecze nam placki więc rachunek prosty. U mnie w okolicy ten catering jest zachwalany dla tego mama się na niego uparła a innego za bardzo nie ma reszta to już jakieś knajpki z salami ale tam tez trzeba osobno wszystko kupować zapewniają tylko jedzenie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lienite
Dla kilkunastu osób, to rzeczywiście kucharka chyba bardziej się sprawdzi, ale przy większej ilości, to to może nie dać rady. Byłam ostatnio na imprezie plenerowej, gdzie był katering przygotowywany na miejscu, przyjechali samochodami z kuchnią i pitrasili, to było świetne:) Na weselu tez by się pewnie sprawdziło. Dodam, że firma, która to wszystko organizowała to Graf Marina (www.grafmarina.pl)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość PeegySue
Powiem tak ceny są porównywalne ;) Moja mama mimo, że nie jest kucharką to jej wielka pasja. I ma smykałkę do gotowania, często dorabia sobie gotując na chrzciny, komunie itp. Bywało też, że na wesela ale to nie jest takie proste patrząc że będzie 90 gości lub więcej jedna kucharka nie da rady, minimum 2 choć zazwczyaj to 3 panie. I musisz pamiętać o kelnerkach, kelnerka w brudnym fartuchu nie będzie wykładać na patery i roznosić po sali. Jeszcze latanie od sklepu do sklepu, żeby kupić dobre jakości a tańsze. Na ślubie siostry były kuchary w tym samym roku u kuzynki catering moja siostra zaoszczędziła niewiele. A więcej stresu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość BartekM.
Polecam gorąco STOŁY SUSHI moc kombinacji może być cały stół, mogą być deski na stoły przy których siedza goście może być tort sushi, ceny na każdą kieszeń bo od 20 zł do 1500 zł. Możliwy pokaz przygotowania przy gościach. Przygotowuje też catering imprez w sposób tradycyjny. Nie wygórowane ceny i dobry smak. Mam również możliwość zapewnienia obsługi kelnerskiej. Jestem kucharzem po szkole gastronomiczej obecnie pracuje w restauracji a po godzinach i w dni wolne przygotowuje wyżej wymienione rzeczy. tel. 886 310 677 Jestem z Pabianic koło Łodzi. Działam w promieniu 40 km.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ceny są porównywalne
a z kucharką więcej nerwów i stresów. Kto miał do czynienia ten wie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Komentujesz jako gość. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

×