Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 17 majowa pani

wyspy kanaryjskie wakacje...prosze o porade

Polecane posty

Gość 17 majowa pani

witam! wybieram sie z rodzinka (2+1) na wakacje na wyspy kanaryjskie...Ale ciagle jeszcze nie sprecyzowalam dokladnie gdzie,i prosze forumowiczow o pomoc :) jedziemy z poltorarocznym dzieckiem,na 2 tyg.Tylko nie moge sie zdecydowac-Teneryfa,Lanzarote,Gran Canaria,Fuertaventura... Ktos byl moze z dzieckiem?chce zeby bylo dosc spokojnie,czysto,fajna plaza,moze jakies atrakcje :) za pomoc dziekuje :)

Gość 17 majowa pani
hmm...nikt nigdy nie byl na kanarach? tak czytam i czytam i sama juz nie wiem ktora wyspa piekniejsza...

Gość też bym miała problem

jak byłem w wojsku, kanary złapili mnie na lewiźnie, od tej pory mam awersję na słowo kanary....

Gość 17 majowa pani
wiem,ze to taki "luksususowy" problem,ale to nasze pierwsze prawdziwe wakacje..Mamy budzet,mamy plany,a nie chcemy sie rozczarowac(kiedys jak jeszcze nie bylo dziecka pojechalismy na wakacje do Bulgarii bo reklama byla niezla ale rzeczywistosc :O ) teraz nie chce popelnic tego bledu! prosze,czy ma ktos jakies rady,wskazowki..? :)

Gość 17 majowa pani
Bo Wy tylko o seksie i doopach byscie chcieli gadac :O

Gość ja bylam rok temu na
Lanzarote ! Dokladnie w miejscowosci Costa Teguise , hotel : Los Zocos. Bylo naprawde bosko, wyspa jest swietna klimatycznie, nie ma dzikich skwarow, nawet dobrze jest zabrac ze soba cos na dlugi rekaw - bylam w lipcu, bo wieczorami moze byc lekko chlodno. Naprawde polecam z calego serca Lanzarote, jeden z lepszych urlopow w moim zyciu, a wiele miejsc juz odwiedzilam :) Jakbys miala jeszcze jakies pytania, chetnie odpowiem :)

Gość 17 majowa pani
hej! dzieki za odpowiedz :) tyle,ze my wybieramy sie tam w marcu(za 10 miesiecy,ale planuje juz teraz ;) ) i wiem,ze tropikalnych upalow nie mam sie co spodziewac ;) wiem,ze Lanzarote jest fajne,tyle,ze to chyba taka sucha i skalista bardziej wyspa,co?Moj maz chce palmy i zielona bujna roslinnosc ;) a to jest tylko w rezerwatach na Gran Canaria ;) planujemy wykupic all inclusive,a mozesz powiedziec,jakie tam generalnie sa ceny? bede wdzieczna za kazda wskazowke :)

Oj jest zielono, miejscowosci typowo turystyczne sa bogate w palmy i kwiaty. Plaza przynajmniej tak gdzie ja bylam czyli Costa Teguise - szeroka piaszczysta - czego nie spotka sie np. na wyspach greckich. Miasteczko bardzo klimatyczne. A te prawdziwa powulkaniczna skalistosc widac dopiero gdy wybierasz sie na wycieczke po wyspie, ale to ma tez niesamowity urok i robi wrazenie, taki krajobraz ksiezycowy. Tez bylam z opcja all inclusive i w zasadzie jedzenia/napoi/deserow bylo tyle ze grosza nie jakby czlowiek nie chcial moglby nie wydac poza hotelem. Ceny sa przystepne. Mozna nakupic skoro gornopolkowych kosmetykow i perfum maja genialne promocje i mnie bylo ciezko przejsc obok ich perfumerii obojetnie :D . Wroclismy stamtad niesamowicie zadowoloni i zakochani w tej wyspie. I ze swojej strony bardzo polecam !

Gość szpindlerowy
Lanzarote, bylismy tam rok temu i bylo super, choc na innych wyspach nie bylam

Gran Canaria:) ja nie bylam ale rodzice tak.PIEKNIE!!!!!!! po obejrzeniu filmu i zdjec zachwycilam sie!!! niestety boje sie latac:(

Gość pieknie pieknie Eric
tutaj masz linka do strony tomasa cooka/tv. po prawej masz miejsca, wybierz sobie co chcesz zobaczysz i wyswietli sie video http://www.thomascook.com/tv/ sprawdz wszytkie wyspy i zobaczysz co ci pasuje wlasnie przejrzalam i chyba dla rodziny bedzie dobre Lanzarote, jest podobno children friendly

jeszcze jedno, jak wybierzesz wyspe to potem masz opcje zeby wybrac resort. milego ogladania :)

i jeszcze sprawdz sobie temperature bo moze byc duza roznica miedzy jedna wyspa a druga

Gość 17 majowa pani
dzieki,dziewczyny! co do stron internetowych to sobie juz przeszulalam wzdluz i wszerz ;) chodzilo mi bardziej o opinie kogos takie "na zywo" ;) jakos ciagnie mnie na fuerte,a z tym all inclusive to myslalam bardziej wynajecie samochodu,jakies male zakupy na wieczor do domku(bo majac male dziecko moge zapomniec o imprezach do rana ;) ) chcemy spedzic tam dwa tygodnie,bo cenowo jest mala roznica,i zastanawiam sie,czy kupic juz niedlugo czy czekac,kolezanka mi poradzila zeby poczekac na last minute,ale ja uwazam,ze jadac z dzieckiem trzeba dokladnie wybrac miejsce i hotel,bo to przeciez wazne :)

Gość 17 majowa pani
pieknie pieknie Eric dzieki za linka! zaczynam ogladac :)

Gość 17 majowa pani
w ogole marza nam sie karaiby ale tez boje sie latac ;)

tez sie balam latac, nawet 2 godziny do Polski umieralam :( ale sie zawzielam, polecialam do grecji (4h lotu) potem do Egiptu (5,5 godziny) w tym roku tunezja - 2-3 godziny i za rok lece na Karaiby. to tylko 9-10 godzin lotu, jak do egiptu i z powrotem :) a macie bezposredni lot z Polski czy z przesiadka?

Gość Najladniejsza jest
Gran Canaria. Teneryfa dzieli sie na deie czesci, jedna czesc jest ciepla ,ale zawsze pochmurna. Dziela je gory. Lancarota, ma tez , jedna strone gdzie zawsze wieje, jest tam taniej. Ogolnie Lancarota i Fuertaventura, to urlop na popiole wulkanicznym. Nie podobalo mi sie, podrozowalam autem, widokowo nudne. Warto zobaczyc, ale juz nigdy tam nie pojade . Mile wspominam Majorke i Cran Canaria.

ja latam z Anglii wiec nie wiem jak jest w Polsce. ale generalnie w anglii to lepiej kupic albo z duzym wyprzedzeniem, czyli min pol roku albo do lepiej na przyszly rok, albo last minute czyli na nastepny tydzien :) czasami ceny sa tak fantastyczne ze az czlowiek zaluje ze nie ma urlopu np w zeszlym roku (juz po urlopie) znalazlam oferte all inclusive na kube, 2 tygodnie, hotel 4* za 480 funtow za osobe :) normalnie az mi sie plakac chcialo. albo Malediwy na tydzien za 500 funtow (normalnie cena zaczyna sie od 900) :( ech te last minuty, tylko czlowiek sobie smaku narobi :(

My objechalismy cala Lanzarote i wierz , ze wszedzie wialo intentycznie :) . Akurat ten wiatr przy ciaglym sloncu to naprawde super sprawa :)

zobacz sobie Dominikane - zobaczysz ze zaraz przestaniesz sie martwic dlugim lotem :)

Gość Mnie na Lancarotcie
w czerwcu tak wialo, ze denerwowalo. To nie byl wietrzyk, tylko wiatr i to cale 14 dni. Natomiast jak pojechalismy w inne miejsca bylo przyjemnie. Potem dowiedzialam sie w biurze, ze tam sa roznice klimatyczne i te miejsca sa tansze. Ogolnie , duzo widzialam i mam wymagania. Polecam Punta Cane z RIU hotelem.

wejdz sobie na nk i zobacz zdjecia osob Lukasz Labuda (z polskimi znakami) i Justyna Labuda. sa z punta cany - boskie. normalnie nie moge sie doczekac kiedy sama pojade :) jak bedziesz kupowac wycieczke na karaiby to sie zorientuj zeby nie bylo w sezonie huraganowym bo wtedy sa tansze. najlepiej jechac tam od listopada do maja max. potem czyli w naszym sezonie wakacyjnym maja porzadne huragany :(

Gość 17 majowa pani
ja bede leciala z Oslo ;) latam do PL czesto gesto,Irlandia,Bulgaria juz bylam,generalnie lubilam latac do 10 kwietnia ale o inna historia ;) w ciagu ostatniego pol roku latalam 8 razy 2h ,wiec limit wyczerpany ;) budzet mamy ok 15tys zl,dwa tyg all inclusive wchodzi tylko w gre,nie chce sie bawic w jedzenie nie wiadomo gdzie i za ile.Chcialabym miejsce dosc spokojne,przyjazne dzieciom,najlepiej hotel z wlasna plaza ;) i mieszcze sie w granicach,tylko wlasnie nie chce znowu popelnic bledu i posepic sie na cos tanszego co okaze sie jakas kupa ;) jak szalec to szalec ;) zalezy mi na locie bezposrednim,wiec tylko charter wchodzi w gre.Szwagierka byla na Dominikanie 6mcy,mowila,ze jest cudnie :) W marcu nie ma za duzego wyboru-Wyspy Kanaryjskie,Karaiby,Azja i Afryka.Azja odpada,Afryka odpada,zostaja wyspy ale maz raczej nie poelci na Karaiby choc tez by chcial ;) synek bedzie mial wtedy 20mcy,a ja boje sie,ze dostane ataku kalustrofobii czy cus,wiec max 6-7h.. Najladniejsza jest a w jakim miejscu na GC bylas?

Gość 17 majowa pani
u nas niestety nie mamy mozliwosci zmiany daty.Moj maz bierze pozostale 4tyg urlopu ojcowskiego od 9 marca do jakos 3 kwietnia.W tym czasie nie chce siedziec w domu,nie mialam wakacji w zeszlym roku ze wzgledu na ciaze,w tym tez nie bede miala ze wzgledu na jego prace a sama nie pojade. czy mysliscie,ze jak pojde do biura podrozy i powiem,ze maja mi kitow nie wciskac i powiedziec prawde,to powiedza? myslalam tez o Madeirze,ale tam w marcu pada ;) i nie jest za cieplo bo 15st,wg google na Kanarach bedzie min 18 w marcu ;) a ja chce troszke slonca,dobre jedzenie,fajny hotel z basenem i najlepiej spa chyba sobie wynajde,jakies atrakcje dla dzieciakow czyli jakies zoo czy aquapark. chyba wybiore GC...

jak dla mnie 18stopni to zdecydowanie za malo zeby sie cieszyc plaza i basenem. tylko wyrzucisz niepotrzebnie kase i nie bedzie tak jak chcesz, zreszta moze sie okazac ze bedzie zimniej niz 18 i to juz zupelna lipa. lepiej byloby wziasc Egiptu, w marcus bedzie ok 25 stopni. to rozumiem ze sa wakacje. we wrzesniu 2009 zaplacilismy 1300 funtow za 2 osoby all incl, 2 tygodnie, lot bezposredni z gatwick w londynie. za 15 tys zl, czyli ponad 3 tys funtow z anglii mozesz miec nawet malediwy o Karaibach nie mowiac, bo dasz rade nawet 5 gwiazdek za ta cene wyhaczyc (lub za mniej) jakbym miala tyle pieniedzy to nie myslalabym o kanarach ponizej 20 stopni bo na to szkoda kasy. wez tabletki uspokajajace od lekarza i dawaj na karaiby bo bedziesz zalowac. nie wiem o co chodzi z charterami ale w UK firmy wycieczkowe maja wlasna flote wiec loty sa bezposrednie. wylatujesz z londynu i ladujesz na miejscu, gdziekolwiek by to bylo. podroz jednym samolotem bez przesiadek. moze kup cos przez internet z thomasa cooka. ps. skoro latasz z Oslo to nie mozesz sprawdzic u siebie jakie sa wycieczki? mysle ze oferta i dojazd moze byc lepsze niz w ofercie z polski. i czego afryka odpada? do egiptu nawet nie trzeba sie szczepic (no ale dziecko mozesz sprawdzic na wszelki wypadek) widzialam mnostwo rodzin z malymi dziecmi. nie rozumiem 6-7 godzin dasz rade a 2-3 dluzej juz nie? chyba troche przesadzasz, jak ktos nie moze latac to nie lata wcale. skoro masz tyle godzin wylatane to dasz rade. na twoim miejscu nie marnowalabym wycieczki na kanarach wlasnie ze wzgledu na pogode

Gość 17 majowa pani
Chartery to wlasnie wlasne samoloty linii lotniczych.tylko cos takiego wchodzi w gre,nie chce sie milion razy przesiadac. Wakacji szukam z Oslo i nie chodzilo mi o ceny wycieczek tylko ceny w ogole,nie wiem,obiadku w knajpie,cokolwiek. karaiby odpadaja bo moj maz sie nie zgadza,do Afryki mnie nigdy nie ciagnelo,i nie pociagnie chocbym i za darmo tam pojechala. 15tys zl to wcale nie jest tak jakos strasznie duzo jak na norweskie ceny,to taka srednia cena za 2tyg wakacje gdziekolwiek. nie wiem,zastanowie sie jeszcze... dzieki za wszytskie rady.

Gość ja polecam Teneryfe
a dokladnie Puerto de la Cruez :)

Gość 17 majowa pani
Czytam coraz wiecej o Maroko,i jakby nie bylo,leci sie tam prawie tak samo dlugo,wyspy kanaryjskie leza ok 150km od zachodniego wybrzeza Maroka.. ciezki orzech do zgryzienia,bo w marcu nie ma za duzo mozliwosci :(