Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia96368890

do ilu miesiecy karmiliście piersia??

Polecane posty

Gość sylwia96368890

mój syn ma 7 miesiecy karmie go wciąz piersią i coraz czesciej słysze,że to za długo a moja teściowa wrecz jest oburzona tym ostatnio nawet kupiła mi mleko i powiedziała że skoro nie stać nas na mleko to ona go nam będzie kupować. Za każdym razem co u nas jest to robi mi głupie uwagi typu "ty jeszcze karmisz" a ostatnio mi powiedziała że to jest zboczone że ja go tak długo karmie bo u niej wszyscy karmili do 3 miesiecy zawsze jej wizyta kończy się awanturą dlatego chciałam się was mamuski spytać do ilu miesięcy wy karmiliście czy jest ktoś kto karmił dłuzej czy tylko ja jestem takim wybrykiem natury :-)

sylwia bardzo dziwna jest twoja tesciowa, ja slysze opinie wrecz odwrotnie: karm jak najdluzej...niestety ja karmialm tylko miesiac, dluzej nie moglam ...i bardzo zaluje....

Gość sylwia96368890
aa i dodam że chciałabym karmić do roku

Do 6 mies tylko piersią,do 11 mies piersią i innym jedzeniem :) chciałam dłużej ale synek nie chciał juz mojego mleka.

Gość nie bedzie dzialac
juz 15 misiac i dalej je moje mleczko. co prawda malutko juz go jest ale pociaga jeszcze do spania i w nocy. tzn, w dzien 2-3 razy i noca kilka razy.

Gość sylwia96368890
ja karmie piersia + zupki i deserki

Gość sylwia96368890
no to kurcze nie jestem jakimś odlutkiem bo przy teściowej to czuje się jakbym była pedofilem :-)

Gość nie bedzie dzialac
nie przejmuj sie gadaniem starej baby tylko rob tak jak uwazasz. to twoje dziecko i ty decydujesz.

Gość nie bedzie dzialac
zalecane jest karmienie do 3 roku zycia dziecka. ale ja nie dotrwam bo naprawde juz malo tego mleczka jest.

Gość Iza87
Mysle, ze tesciowa ma jakis zakorzeniony problem. Moze ona nie miala mleka i nie mogla karmic piersia i czula sie jak gorsza matka, wiec teraz chce sobie odbic na kims innym? Wypytaj sie w rodzinie czy czasem to nie tak bylo, ze chciala karmic piersia a nie mogla i zazdrosci Tobie, ze masz duzo mleka i do tej pory karmisz.

Gość sylwia96368890
no było tak że karmiła do miesiaca pózniej miałam zapalenie nerek i musiała brać silny antybiotyk i pokarm jej znikł

Mała_Agatka:) u mnie z synkiem było dokładnie tak jak u Ciebie. W dniu kiedy skończył 11 miesięcy nie chciał już wziąć piersi. Córkę karmiłam 3 miesiące. Właściwie większość z tego to tylko ściągałam i dawałam w butelce. Powikłania po porodzie nie pozwoliły mi karmić na początku, a potem mała nie potrafiła chwycić piersi i strasznie się denerwowała

Gość dxc errff
ja karmilam do roku i tez mi wszyscy mówili że to za długo a teraz mały jest okazem zdrowia bardzo bardzo rzadko choruje

Gość ej ale jakie metkówy
tesciowa ma zryty beret:o karm tyle, ile chcesz, zalecają co najmniej 6mcy, a ostatnio rok, powodzenia

O matko, co za teściowa, nie słuchaj jej wcale i karm tyle ile będziesz chciała i mogła. Ja karmiłam tylko 3 miesiące, tak wyszło niestety. Ale im dłużej tym lepiej podobno. Nie daj się przekabacić teściowej i karm piersią dalej. Powodzenia.

Gość kasianetttka
nie przejmuj sie tesciowa wogóle....twoja sprawa im dluzej mozesz lepiej jesli jeszcze masz na to ochote to nie masz czym sie przejmowac

Gość sylwia96368890
jej się nie da wytłumaczyc jak sie jej powie cs to ona wie lepiej i zawsze sie obraza oczywiscie będe karmić dalej ale chciałm tylko wiedziec czy sa mamy co karmiły dłuzej czy wszyscy mysla tak jak moja teściowa ale widze że moja teściowa jets odlutkiem :D

Gość Moja lekarka pediatra
powiedziała mi,że minimum to rok- półtora roku, tyle minimum powinno się karmić dziecko piersią. Inny lekarz, pediatra powiedział,że jeśli jest możliwość to jak najdłużej nawet 2 lata.

nie jesteś żadnym odludkiem autorko! ja karmię już ponad 7 miesięcy i chcę tak do ok. roku...może się okazać, że i dłużej, bo córka nie toleruje w ogóle sztucznego mleka, więc pożyjemy zobaczymy:) jesteś jak najbardziej normalna, to z teściową jest coś nie tak...jest dużo mam, które karmią nawet dłużej niż rok...moja mama karmiła siostrę 2lata, nie pomagał pieprz i inne specyfiki na piersi ani tłumaczenia, że cycuś jest chory:) także powodzenia

Gość karolinka l
Ja karmiłam tylko 2 miesiące. Chciałam dłużej ale nie dałam rady. Ale muszę przyznać że moja córeczko to jak na razie -odpukać - okaz zdrowia.

Gość Maciazwacia
Minimum rok, półtora? To jak karmiłam 6 miesięcy to powinnam się na tory chyba położyc. Każdy okres jest dobry. Najkrótszy nawet. Bo to dla dziecka zdrowe.

maciazwacia - nikt Ci się nie każe kłaść na tory, luz:) do niedawna 6mcy było takim minimum, to bardzo dobrze, że tyle karmiłaś...też chciałam tyle, ale się przedłużyło :)

Gość Moja lekarka pediatra
Maciazwacia wyluzuj ;-) Sama napisałaś,że każdy okres jest dobry bo to dla dziecka dobre. I słuszna uwaga. Chodzi o to,że jeśli warunki temu sprzyjają to powinno się karmić jak najdłużej (jak radzi pediatra) Wiadomo,że nie zawsze jest to możliwe, nie zawsze kobieta ma pokarm często mamy wracają wcześnie do pracy itd. Ja karmiłam piersią, było mi łatwo bo wiadomo jedzenie i picie dla dziecka zawsze miałam przy sobie i w każdej chwili mogłam dziecko nakarmić. ;-)

Gość hhjhgjj00808
mleko po tylu miesiącach już nie ma tylu wartości odżywczych dla dziecka co na początku teraz potrzebne mu jest więcej witamin niż w mleku matki mleko nie posiada już potrzebnej ilości np żelaza co w mleku następnym czyli po 6 miesiącu jest go tyle ile trzeba dlatego też po 6 miesiącu trzeba zmienić mleko bo w każdym etapie życia dziecka potrzebne są inne witaminy i minerały a z jedzenia jest go za mało.

hhjhgjj00808 - ale dziecko po 6 miesiącu dostaje również: deserki, owoce, soki, obiadki, kaszki mleczno- ryżowe, wit D3 (jeśli ktoś przestrzega zaleceń) - czyli do wyboru do koloru, więc nie bój się, że ma za mało witamin...gdyby coś było nie tak na pewno byłoby to zauważone przez rodzica bądź lekarza. ps. moja siostra młodsza była karmiona ponad 2lata, przez pierwszych 8 miesięcy nie chciała nic oprócz mleka matki, wyrosła na silną, zdrową dziewczynę, choruje z nas najmniej, ba, prawie wcale, ostatni wpis w książeczce zdrowia ma sprzed 2lat:) a ma już 18lat dziewczyna...

Gość no no no i co i co
Prawda jest taka że karmienie więcej niż 6 miesięcy nie ma specjalnego sensu ale.....co to kurna obchodzi ilr Ty karmisz jeżeli chcesz karmić 5 lat to jest to tylko i wyłącznie Twoja sprawa co za wredna teścuiowa żeby sie tak wpie...lać:) Ja karmiałam tylko 3 miesiace więcej nie dałam rady ale jak by ktos by mi zwrócił uwagę że zamało to...:)