Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kryśka Styśka

Gdzie najlepiej studiować prawo?

Polecane posty

Gość Kryśka Styśka

Na Uniwersytecie Warszawskim lepiej niż na UMCS-ie. Mam kilka koleżanek które się przeniosły

Gość UW lub UJ

Gość Kryśka Styśka
Podobno w Lublinie najłatwiej, prawda to? :)

W Lublinie jest trudniej niż na UW i jest mnóstwo głupich przedmiotów. Koleżanki dlatego się przeniosły

Gość Kryśka Styśka
Ty też jesteś na prawie? Jak sobie radzą/ radzicie na UW?

Ja nie, ale dwie moje najlepsze koleżanki i siostra to studiują. Radzą sobie, chociaż mówią, ze trzeba się bardzo dużo uczyć i systematycznie

Gość Kryśka Styśka
No właśnie, zaczynam już srać w gacie (że się tak brzydko wyrażę) ;D Na którym roku są? Dużo mają poprawek?

Nie martw się. Jeśli będziesz się uczyć regularnie to zdasz. Z tego co wiem odpadają imprezowicze. Koleżanki są na 4 roku. Jedna miała kilka poprawek, druga żadnej. Siostra dopiero zaczyna, trochę jęczy,że dużo nauki ale sesję zimową zdała dobrze :)

Gość Kryśka Styśka
Ja nie jestem typem imprezowicza, ale czasami mam lenia ;) Z drugiej strony perspektywa po aplikacji jest dla mnie bardzo przekonująca. Zawsze chciałam pracować w tymże zawodzie ;)

Gość Ks. Dziekan
Najlepiej jest na wydziale zamiejscowym Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego w Tomaszowie Lubelskim

Gość Kryśka Styśka
Dlaczego najlepiej?

Gość Ks. Dziekan
To zależy od punktu widzenia, Łatwo tu się jest dostać bo jest mało chętnych(wszystko dla tego że jest to małe miasto i prawie na końcu polski) ale utrzymać się nie jest już tak łatwo jak większość osób sądzi co nie mają doczynienia z tym wydziałem Może nie ma tutaj wiele atrakcji, ale to może wpłynąć na lepsze oceny. A tak na prawdę najlepsza tutaj jest atmosfera którą tworzą studenci z całej Polski i miła i przyjazna kadra.

Gość Kryśka Styśka
Jestem bardzo rodzinną osobą i nie wyobrażam sobie być aż tak daleko od rodziny. Teraz, gdy mieszkam 60 km. dalej, przyjeżdżam na wszystkie weekendy, a mimo to płakać mi się chcę z każdego wyjazdu z domu. Ehh...