Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alfabetagama

czym kierowac sie przy wyborze diademu??

Polecane posty

Gość alfabetagama

jak wyzej. czy wszystkim pasuje duzy,czy jesli wyrazista bizuteria to skromny diadem?itp.

Gość wilk wilkowi
:? ojej jesli diadem to sadze ze juz bizuteria odpada i na dowrot

Gość wilk wilkowi
* odwrot

Gość ddrrrererr
ttaaaa diadem, bizuteria, welon, bolerko i rekawiczki :D znamy to znamy

Gość diadem to kicz i tandeta
ale jesli lubisz to do kompletu proponuje: dlugie kolczyki kolie bransoletke wszytko w takich samych kolorach i stylu jak diadem. z pewnoscia bedzie pasowac ;)

Gość nie jestem stylistką
NICZYM się nie kierować!! diadem to niestety tandetna realizacja dziecięcego marzenia o byciu księżniczką - diademy oferowane Pannom Młodym to tandetne szkiełka w blasze, co bardzo rzuca się w oczy. Jeśli chcesz mieć cos we włosach, pomyśl raczej o opaskach w greckim stylu - nadają fryzurze posągowy charakter, a nie są tandetne: http://www.abc.net.au/reslib/200801/r215154_834813.jpg

Gość xfcxfcxsfcxsfcxsfcxs
diadem wyglada tandetnie

Gość bez nicka i podszywów
11:38 [zgłoś do usunięcia] ddrrrererr ttaaaa diadem, bizuteria, welon, bolerko i rekawiczki znamy to znamy a dlaczego nie ?:D niektóre wyglądają naprawdę bardzo zjawiskowo, nie muszą w tym dniu wyglądać przecież jak ascetki :P

Gość mammamiapomidore
tia, wyglądają zjawiskowo - jak zjawa lub mara nocna :P

To nie sa diademy, a wianuszki, to po pierwsze. Ale ten 3 odkonca wyglada wyjatkowo kiczowato- jak na wyborach miss swiata :O obwieszona jak choinka. Ohydne, fuj!

Gość jb,mnhm
mam nadzieje ze sie nie przejmujesz tymi komenrarzami o diademie:) nie wierze ze ludzie az takimi niewolnikami mody sa?? jesli chce diadem to niech ma co wam do tego?? a jesli chodzo o rade to szkaj takiego diademu gdzie na zakonczeniach tego metalu nie ma zabków bo niby to pomóc ma w trzymaniu fryzury a efekt jest odwrotny ostatnio byłam swiadkien u fryzjera jak fryzjerka przez te zabki nie mogła wsuną diademu komedia była pol wryzury musiala zniszyc zanim go załozyła.. wiece wybieraj z gładkimi zakonczeniami:)

Gość wielkie stylistki
i znawczynie sie odezwaly.. ja mialam diadem, nazwalabym go *carycowy* - srebrny z cyrkoniami. bardzo elegancki i subtelny. idealnie dopelnial moja skromna suknie, fryzure i przede wszystkim urode (mam poludniowy typ). mialam rowniez delikatna bizuterie stylem nawizujaca do diademu, dopelniajaca reszte. jesli wygladacie jak ukrainskie prostytutki w sukni rybka albo beza to sie nie dziwie, ze diadem tylko to uwypukla. do autorki - jak najbardziej bizuteria - popatrz jaki masz diadem, pomysl nad fryzura i dopasuj bizu. udanej imprezy, bedziesz piekna!!!!

Gość no wlasnie jak jej sie podoba
to niech ma diadem, jejku.... To, że coś jest niemodne wg ogółu to nie znaczy, że akurat tej konkretnej Pannie Mlodej nie będzie pasować, bo może akurat będzie wyglądać zjawiskowo i dlaczego ma sobie tego odmawiać ? Bo wszyscy krzyczą że to niemodna tandeta ?? Oby was kiedyś to podążanie za moda nie zgubilo. A co do diademow, to ja bym polecala takie subtelne : http://slubowisko.pl/files/productphoto/thumbs800x800/lcs_6951.jpg http://juliabb.strefa.pl/8.jpg http://stylio.pl/zdjecia/6/6240_l/hawa/Diadem.jpg

Gość cerin
blagam cie, wszystko tylko nie diadem. Przeciez to tragedia. Ladnie uczesz wlosy i wystarczy.

Co innego delikatne wianuszki, co innego diadem. To prawie jak mini korona. Ty od ukrainskich prostytutek i diademu z cyrkoniami... mialas tez mini-berlo i jablko?

Jeśli diadem, to w formie delikatnej opaski ze srebra lub złota (prawdziwego!) z brylantami lub innymi kamieniami szlachetnymi, cyrkonie w ostateczności... Oczywiście prawdziwy lub prawdziwopodobny, złoty diadem kosztuje fortunę - i tylko tak naprawdę u osób, które na taką fortunę stać, ma sens.. Ja osobiście zakochałam się w diademopodobnej opasce, którą nosiła LivTyler we "Władcy pierścieni" i chciałam zrobić taką na zamówienie ze srebra i pereł - wtedy na Allegro był wspaniły jubiler, który ręcznie robił takie cuda, mam kolię ze srebra i pereł w kształcie liści dzikiego wina- znaczy srebro w kształcie liści, nie perły :P ) ale mi odmówił niestety, podobno zbyt trudne :o Skończyłam ze zwykłym wiankiem z polnych kwiatów i dobrze :) Diademy ze szkieł i blachy są tandetne - na równi z biżuterią ze szkieł i blachy, do której Panny Młode mają niekiedy dziwne parcie :o to, że coś sprzedają w salonie madonny naprawdę z automatu nie czyni tego czegoś eleganckim :o

Gość weźcie nie rozśmieszajcie
Tak, może zaraz powiesz że jak ktoś nie chce wydawać fortuny na oryginalną biżuterię itp. to moze niech ślubu nie robi...

Gość weźcie nie rozśmieszajcie
jak biale suknie wyszlyby z mody to pewnie tez poszlabys w czarnej :D

Tak, może zaraz powiesz że jak ktoś nie chce wydawać fortuny na oryginalną biżuterię itp. to moze niech ślubu nie robi... Ciekawe, skąd taki wniosek - logika powalająca... Ale wyciskając z Twojej wypowiedzi sens, to mówi tak - jak nie stać na diademik porządny i z klasą, to nie kupować, owszem, w ogóle. Na diademach świat się nie kończy.

Tu nie chodzi o mode, ale o UMIAR !!!!!!! Powiedz, czemu sluzy zakladanie mini korony na glowe ??? Do stylistka: Jezeli masz naprawde poludniowa urode, to na pewno Ci nie pasowal :P ja jestem (to tylko opinia innych,mnie nic do tego) ponoc nieco podobna do Moniki Bellucci, i w takim czyms przy wyrazistej urodzie wygladalabym po prostu WULGARNIE! jak Ty w tych cyrkoniach :P

Gość a kto ci kobieto
powiedzial , że jak autorka zalozy diadem to do tego od razu tonę biżuterii że o umiarze piszesz ?? I czy ktoś pisze od razu o wielkiej koronie ? zastanowcie sie... wielkie modnisie , ale jakby za jakis czas diademy weszły spowrotem w modę to pewnie same by w tym do oltarza popędzily bo MODNE :D

Gość a kto ci kobieto
ponoc nieco podobna do Moniki Bellucci, :D:D:D:D:D:D:D:D

Gość takie tam gadanie..
mala zielona żabko Ty w ogóle jestes wulgarna, a nie tylko wygladasz:)

"mialam rowniez delikatna bizuterie stylem nawizujaca do diademu, dopelniajaca reszte" ---> kolczyli, diadem i kolia to ZA DUZO. Przesadzone i koniec kropka. Spoko, jak wyslesz mi swoje zdjecie na poczte zkarteczka z dzisiejsza data i napisem "kefeteria", to moge Ci wyslac moje, sama ocenisz ;) przy czym napiszesz oswiadczenie, ze obowiazujesz sie pod grozba kary pienieznej , jaka ustalimy (powiedzmy 40 000 zl) nie publikowac nigdzie tego zdjecia. Idziesz na to?

Gość Nie, nie wszystkim pasuje
diadem. Mi na przyklad nie pasuje. Jestem kobieta elegancka i nie ubieram sie odpustowo. Diadem moze nosic ksiezniczka albo kiczowata solara. Ksiezniczki maja diademy rodowe. Pozostaje wiec opcja kiczowatej solary - moim zdaniem koniecznie powinien byc z tombaku z rozowymi lub kolorowymi akrylowymi krysztalkami.

Gość wielkie stylistki
ale jad, ja pierdziele ale o czym mozna dyskutowac z laskami, dla ktorych szczytem slubnej elegancji jest sukienka rybka albo beza plus do tego obowiazkowo welon hiszpanski, kolor oczywiscie ekri. naprawde widze, ze rozmowa toczy sie wsrod wybitnych stylistek i znawczyc tematu. Rachel Zoe przy was to amatorka...

Mnie osobiście złości zupełnie coś innego. Jak salony i saloniki ślubna mogą sprzedawać "biżuterię" z blachy i szkieł za ciężkie pieniądze? Z życia wzięte - PM kupiła w Madonnie kolczyki za 250zł (po obniżce, wołali na początku 350). na początku wesela zauważyłam, że robią się jej czarne uszy :o musiała to zdjąć, bo to był jakiś taki metal, który barwił skórę. I wzięli za to 250zł - za tyle można mieć bardzo ładne, srebrne kolczyki! Dla mnie to jest zwyczajna kradzież.