Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krakowiankaaaaaa

Kto tutaj jest z Krakowa? Powódź... :(

Polecane posty

Gość humor wam dopisuje
Ciekawi mnie te siedem rejonow, na jakie podzielono mieszkancow ktorzy maja byc ewakuowani... jestem w 5 rejonie. Myslicie, ze beda ewakuowac wg kolejnosc rejonow? nie chce.... Ponoc most wytrzymal fale i woda opadla o 1cm. Oby most, waly wytrzymaly.... ma padac jeszcze 20h

Ja nie jestem w zadnym rejonie i mam nadzieje,ze tak pozostanie,choc osiedle zalewa. Nie wiem czym sie kieruja podczas ewakuacji.Miejmy nadzieje tylko,ze woda juz sie nie podniesie bo to bedzie dramat.

Gość lubię krakusów ale..
Te krakowianka co ty pitolisz powiedz? W pierwszym poście piszesz jakaś to przerażona itd. a w drugim zaraz - dajcie sobie spokój z komentarzami...., kiedy jeszcze żaden nie został napisany. Tak się zestrachałaś, czy się czymś naćpałaś, bo między jednym a drugim nie ma żadnego posta?

Te krakowianka co ty pitolisz powiedz? W pierwszym poście piszesz jakaś to przerażona itd. a w drugim zaraz - dajcie sobie spokój z komentarzami...., kiedy jeszcze żaden nie został napisany. Tak się zestrachałaś, czy się czymś naćpałaś, bo między jednym a drugim nie ma żadnego posta?

Tez tego nie zrozumialam. Moze przeczytala inne posty na kafe a swoje zdanie wyrazila na swoim topiku.

Gość The trill
Może autorka chciała w ten sposób "uprzedzić"ewentualne komentarze(faktycznie durne zresztą)o zalaniu jako jakiejś karze? Fakt. Dziś takiej radosnej twórczości było jak tej wody. Ludzie mają w łbie niepokolei żeby się w ten sposób rozpisywać:O

Gość Wwwhigh
Fakt:):) topiki pomyliły jej się było jedną "nogą"na jednym a druga na innym:) ale fakt takie komenty to głupota.

no oby Was nie zalało, dzisiaj ma fala opadać mówili w tv

Gość ten bank na bank jest bezp.
20:58 "[zgłoś do usunięcia] jestes histeryczka ktos pytal o plac bohaterow gett wiec bank bph ktory tam stoi obok zakonczyl prace dzisiaj wczesniej, wiec tam pewnie niezbyt ciekawie. plac i bank stoja ponizej linii brzegu w nie martw sie .nic jej nie bedzie.

Gość yetji
Czy ktoś może widział w jakim stanie jest teren przy ul. Księcia Józefa, a dokładniej ul. Do Przystani? Chodzi mi o te ogródki działkowe. Jak wygląda sytuacja w tej części Krakowa??? Bardzo proszę o odpowiedź!!!

Gość pod wodą
:(

Dzis slyszalam,ze cale lato ma byc zimne i ma lac.Myslalam,ze wybuch wulkanu w Islandii spowoduje tylko paraliz lotow,a tu taka kupa:O Jak dzis uslyszalam,ze obkladaja Biblioteke Jagiellonska workami,to zdalam sobie dopiero sprawe,ze rzeczywiscie woda z Wisly moze wylac sie na miasto.

Gość tak to jestttt
Słuchajcie, skoro działki są tam zalane, to co ze schroniskiem, które jest obok?

Gość pod wodą
a kto sie martwi o psy, jak ludzie sa zagrozeni? Kurde, biblioteke w centrum miasta to obkladaja workami...a przecie wczesniej jest caly salwator.. chwile dalej agh.. a ci o ksiazkach !

Gość pod wodą
nie mowie ze mi psy obojetne:O ale ze wlasnie sluzby nie pomysla o zwierzetach...tylko patrza gdzie ludzie. tyle juz widzialam zdj gdzie potopione byly wsie.. i zwierzeta, np swinie.. bo ludzie dupy w suchym trzymaja a o nich nawet nie pomysla..

Gość Módlmy się
przestańcie sie klocic:O

Nie chce mi sie wierzyc,ze nie zabrali stamtąd tych zwierzat. Moze po prostu o tym nie mowia:O pod wodą- mysle,ze kazda instytucja dba po prostu o siebie. Jagiellonka o siebie i AGH tez.

Gość tak to jestttt
OK. Źle Cię zrozumiałam. Przepraszam, że Cię obraziłam- miałam paskudny dzień i na Tobie się wyżyłam. Z tego co czytałam, to schroniska nie zamierzają ewakuować, bo jest tam 750 zwierzaków i nie mają ich gdzie przewieźć. W 97 roku podobno pozabierali je zwykli ludzie- dali im schronienie na czas powodzi i zwrócili je jak zagrożenie minęło. Teraz wypuścili część psów na wybieg, a małe zwierzaki poprzenosili w inną część schroniska. Martwię się, bo mam blisko nich działkę i odnowiony domek :( Spłacam za nią pożyczkę i jak coś się stało, to się popłaczę (oczywiście nie mam co się porównywać do ludzi, którzy mają podtopione domy). Mimo wszystko ta działka to marzenie całego mojego życia :(

Gość nie ma ochrony przeciw
powodziom. to jest chujnia cała. nie ma ochrony przeciwpowodziowej, że te chuje kurwa od 13 lat nic kurwa z tym zrobić nie mogły :O przecież tyle lat, po trochu, to budżet by to spokojnie utrzymał, a te kurwiszcza tylko o swoje koryta, chuj z nimi kurwa chuj z tymi ścierwami :O

Gość nie chce powodzi.........
Wlasnie czytam, ze wal przerwal sie gdzies w Podgorzu. Nowohucka i Na zakolu zalane. Jakies firmy utopione. Ale ludzi nie ewakuuja...

Gość przez megafon krzycza
ze przerwalo wal. mieszkam na nowohuckiej, wody jeszcze nie widac. Krakow tonie:(

Gość zlośśliwiec
pozdrowienia z osmego pietra qr2now gincie :classic_cool:

Gość Mieszkam blisko
Miszka ktoś na Miasteczku?!

Gość zlośśliwiec
lepsza woda niz ogien, nie?

Gość nie chce powodzi.........
" Ewakuowani zostaną mieszkańcy ulicy Nowohuckiej, na wysokości ulic Na zakolu Wisły oraz Koszykarskiej." zaczelo sie.............

Gość przeżyłam Wrocław w 1997
teraz mieszkam na Dębnikach. Przeżyłam Wrocław, przeżyję i to. Teraz to wszystko jest bardziej cywilizowane, kiedyś nie było komórek, sprzęt był słabszy. Ludzie umierali w domach... teraz, w Krakowie jest spoko. Uwierz mi i nie panikuj.

Gość Módlmy się
mowie wam.

Gość krakowiankaaaaaaa
Nie naćpałam się, ani nic, jak niektórzy tutaj twierdzą. Między moimi dwoma pierwszymi postami był wczoraj jeden chamski komentarz o Kaczyńskim, ale moderator go usunął najwyraźniej.

Gość spoko nie przejmuj sie
ja rozumiem