Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krakowiankaaaaaa

Kto tutaj jest z Krakowa? Powódź... :(

Polecane posty

Gość pada Panie
to wszystko wina prezydenta przez brak szacunku pisze z malej litery ;)

Gość Moj dom jest na Salwatorze KRK
oby ta woda juz poszla dalej, oby waly dotrzymaly do konca...tyle dni musza trzymac te wode :/ nie jest chyba najgorzej, ponoc wioslarska przetrzymala i w nowohuckiej tez juz zalatali, i teraz wode beda wypompowywac... i tak jest lepiej niz w 97, bo np zrobiono waly na rudawie, jesli ktos kojarzy o czym mowie.. ale samej wisly to chyba nie umocniono nigdzie? mozna by most wyremontowac w nagrode ze tyle przetrzymal (oby..) albo jakies zbiorniki porobic przed miastem.. ehhhh

Na szczescie jest juz o wiele lepiej. Dzis jak jechalam do pracy grunwaldzkim,to widzialam,ze wody jest z 2 metry mniej bo widac ławeczki na bulwarach ,ktore byly zalane kompletnie. Miejmy nadzieje tylko,ze ta powódź juz nie wroci.

Gość Jok@@@
Ja pisze co uważam i może się to wielu osobą nie podobać ale tak jest! Jak Kaczyński zginął i ci pozostali ludzie, to obywatele z całej Polski (z terenów na których jest powódź też) przyjeżdżali do W-wy i godzinami wystawali żeby na sekundę przy trumnie się pomodlić. Rodziny poległych dostały zapomogi, renty , umorzono im kredyty itp! A POWODZIAN KAŻDY MA W DUPIE BO SIĘ KACZYŃSCY NIE NAZYWAJĄ!!!

Gość a kto powiedział
ze powodzianie nie dostana pomocy?? Ale pieprzysz.

Gość krakowiankaaaaa
woda opada. mam nadzieje, ze teraz wszystko sie jakos pouklada i nigdzie zaden wal juz nie peknie.

Gość Skakanka22
To dobrze.Podobniez juz dzis maja otworzyc most debnicki, nie za wczesnie troche? nie zostal uszkodzony przez taki nadmiar wody?

Gość ewakuuja ul.nowohucka..
otworzyli most. chyba za wczesnie.. prawda jest taka ze powodzianom niewiele pomoga. ale tym samym umorzenie kredytow, renty dozywotnie itd powinni dostawac ofiary wszystkich wypadkow, nei tylko smolenska

Przeczytalam na necie,ze most bedzie otwarty tylko dla samochodow osobowych i pieszych,ale wracalam z pracy autobusem,myslalam,ze pojedzie przez Salwator,ale jednak pojechal mostem jak i inne autobusy. Zastanawiam sie czy na pewno konstrukcja nie jest naruszona.

otworzyli go dla pojazdow do 3,5t i mpk .. ciekawe, czy przyjdzie II fala... co jak czechy spuszcza wode? :O

Wiecie co, moze jestem antychryst i niepowazna, ale smieszy mnie ze dziwisz wystawil na pole czyjes relikwie zeby chronily miasto i pl :D

Gość niekatolickoowowowowo
ano znalazlem, ... .. .. sam dupe w suchych palacach trzyma i nie ruszy sie do pomocy, kasy ani grosza z kosciola nieda zabobony:O "Metropolita krakowski prosi o pomoc dla tych, którzy najbardziej ucierpieli w powodzi. Zdecydował też, że na wieży Srebrnych Dzwonów wystawione będą relikwie św. Stanisława, które mają chronić Kraków i Polskę przez klęską. " http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,7910264,Kard__Dziwisz_prosi_o_pomoc_dla_powodzian.html

Gość pada znowu

Gość gruszka w czekoladzie
A wały są tak nasiąknięte wodą, że ledwo wytrzymują :O A o co chodzi z tymi Czechami? Chcą spuścić do nas swoją wodę, czy jak?

Gość jaka sytuacja? czy pada?
ponoc woda opadla o 2 m, ale czy pada? myslicie, ze waly popuszcza?

a w BIELSKU-BIAŁEJ TERAZ ŚWIECI SŁOŃCE........naprawde.....

Gość hahahahhaha dobre

Gość Jok@@@
Nie pieprze! Może i dostaną ale grosze i będą mogli d... sobie tym podetrzeć bo cały dorobek ich życia poszedł się j...!

Gość tere-fere
Ostatnio slyszalam ze moga dostac nawet do 6 tys zl odszkodowania hahahhahahahha normalnie zal.pl :O

Gość ..CCC
No też słyszała,że dostaną po 6 tys. Brak słow.

Gość kraaakowiankaa
Nie chce siać zamętu, ale dzieci ofiar Smoleńska dostały po 40 tys. + wysokie renty. A o ile się nie mylę za 6 tys. życia od nowa powodzianie raczej nie zaczną- mówie, tu o tych, którzy stracili domy i dobytek. Dzieci chyba mają gdzie mieszkać i chyba wystarczyłoby, że umożyli im kredyty... To jest właśnie polska. :(

Gość Jok@@@
tere-fere, ccc, kraaakowiankaa Macie racje! 6 tys to ja mam pożyczkę gotówkową w banku. A gdzie tu dom odbudować i wrócić do "normalnego" życia. A rodziny ofiar Smoleńska nie miały kredytów do 100 tys tylko do 500 tys albo i więcej!!! Tego się już nie dowiemy. Człowiek biedę musi klepać żeby groszowe zasiłki dostać a inni renty dożywotnie dostają! OTO POLSKA!

Gość Jok@@@
NA WIELKIE POGRZEBY KASA BYŁA OD ZARAZ ALE WAŁÓW OD 1997 ZROBIĆ NIE MOGLI!!!

Gość tere-fere
Ja nie wiem co mozna zrobic z tymi 6 tys.(oczywiscie nie wszyscy tyle dostana!) skoro ludzie potracili caly dorobek zycia, dom ktory tyle lat budowali musza budowac od podstaw :O tragedia naprawde :( mowili jeszcze ze moga dostac kredyty na dobrych warunkach-przeciez niektorzy z nich maja jeszcze nie splacone kredyty domow ktore zalala woda! No dokladnie kasa jest na to co zbedne a jak przyjdzie co do czego to nagle "ni ma i robta se co chceta". Naprawde slabo mi sie robi jak pomysle w jakim ja kraju zyje :/

dokładnie.. szok, ja akurat nie jestem z krakowa, powódź mnie nie dosięgnie ale łącze się w bólu z wami a poza tym jeśli będzie jakaś pomoc organizowana w postaci zbiórek kasy dla powodzian to jestem ZA! trzeba wam będzie pewnie też rąk do pracy żeby posprzątać to wszystko.. jak pomyśle że nawet szamba w tych powodziach powystrzelały to az nie dowierzam..

Gość Misiaku
Katastrofa lotnicza w Smolensku to jedno, powodz to drugie. Nie rozumiem jak mozecie miec pretensje do rodzin ludzi, ktorzy tam zgineli?! Nie ich wina, czy tez zasluga za wysokosc odszkodowania. Wielu stracilo tam najblizsza osobe. Panstwo ma wyplacac do 6 tys zl. To jest kropla w morzu potrzeb. Bardzo malo zwazywszy na fakt iz wiele ludzi ma calkowicie zniszczone domy, uprawy, sprzet. Sytuacja jest tragiczna... Dlugo sie z tego nie podniesiemy.

Misiaku, zanim coś napiszesz, to rusz główką ;) Kto wg ciebie ma tu pretensje do rodzin ofiar??? Bardzo ciekawa teoria... Ja tu widzę pretensje do rządu, który bardzo bezmyślnie zarządza pieniędzmi

Gość Na Debnikach w Krk?
co za swiat:O