Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CIEKAWSKA PANIENKA

LUBICIE SUSHI?

Polecane posty

Gość CIEKAWSKA PANIENKA

Ja raz sprobowalam i byly to jakies maki sushi z awokado i powiem wam, że bylo jakies ochydne a moze sie nie znam. Nawet za bardzo nie wiedzialam jak mam to jesc. Maczac w tym sosie czy jak? A co z tym imbirem i wasabi? Jak to się je w ogóole? :O

Gość suzuki burgman
nigdy nie jadłam , mieszkam w mieście 70 000 , u nas nie ma.....

Gość CIEKAWSKA PANIENKA
Od razu Ci smakowało?

Gość Najlepsze jest wieprzowwe
z cebulka i zoltkiem

Gość ahgas
jakie wieprzowe? przeciez sushi to ryba, nie pomyliło ci sie z tatarem? tak trzeba maczac w sobie i mozna nakładac sobie wasabi. ja bardzo lubie sushi, ale niestety nie jem czasto bo jest drogawe.

Gość CIEKAWSKA PANIENKA
a jakie najbardziej lubisz? jakie najlepsze wg Ciebie?

Gość CIEKAWSKA PANIENKA
A co zchrzanem wasabi? Tez sie w nim macza sushi? Bo imbir niby miedzy kawalkami kolejnymi sie je?

Gość ahgas
ja jadłam maki sushi i nigiri z łososia. naprawede mi smakowało. delikatne, pyszne. maczałam kawałki w sosie a na wierzch nakładałam odrobinke wasabi. nie wiem czy tak sie je, widziałam jak tak jedza inne osoby wiec i ja tak jadłam. gdyby mnie było stac jadłabym je czesciej.

Gość CIEKAWSKA PANIENKA
A z rybą jakie są dobre? mialabym ochote na lososia bo lubie bardzo ale tak na surowo nie wiem czy mi bedzie smakowac. Bardzo sie rozni w smaku surowy?

Gość ahgas
kup sobie na poczatek wedzonego jak sie boisz. lekka róznica bedzie i tyle. ja jadłam tez z tunczykiem. znalazłam w necie: ..Najpopularniejsze wydają się być Futomaki i California maki, w skład których wchodzą: paluszek krabowy, awokado, ogórek, omlet, sałata i (czasami) majonez. Bardzo popularne są również maki z tuńczykiem lub z łososiem. Następnie sięgnij po gotowane lub wędzone sushi (np.: krewetka, węgorz, ostry kurczak). Później nie pozostaje już nic innego jak spróbować surowego sushi (np. łosoś, tuńczyk, sandacz, halibut, ostrobok, ośmiornica ...). http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/porady-i-ciekawostki/smak-orientu-%11-sushi.html

Gość Nie pomylilo mi sie z tatarem
to zart. Nie cierpie surowych ryb. Ale lubie tatara.

Gość ahgas
tez lubie:)

Gość CIEKAWSKA PANIENKA
A umiecie paleczkami jesc?

uwielbiammmmm :) na początek chyba najlepiej spróbować philadelphia maki ( serek smietankowy, ogórek, sałata, łosoś awokado), w sosie sie macza, mozna wasabi "nałożyć" pałeczkami wczesniej, tylko ostrożnie, bo jest dość mocne. ja na poczatki w ogóle nie jadłam wasabi, a teraz nie moge sie bez niego obejść :D imbir miedzy kolejnymi kawałkami- na odświeżenie kubków smakowych

Gość lisssowska
Bardzo lubię i w sumie już teraz ze względu na diete staram sie ograniczać, ale musze powiedziec ze 2 razy w tygodniu jestem gościem tej restaureacji w stolicy http://www.sushitekeda.pl/ Nie ma to jak nigirii z łososiem.

Gość karollllla1
Masz racje, teraz coraz wiecej osób własnie wybiera taka kuchnie. Jest smacznie, nie ma ociekajacego tłuszczu, wiec mozna powiedzieć ze jest i zdrowo. Wiec kazdy sie skusi.

Gość gość
ochyda! a jedno takie rozowe co smakuje jak maczane w kiepskich perfumach to dopiero szajs

Gość gość
To powinniście spróbowac pieczone sushi. Ja w Tekedzie to głównie zamawiam własnie pieczone sushi z łososiem które swoją drogą naprawde bardzo polecam.

Gość elizzzza
Przyznam ze nigdy takich dań nie próbowałam chociaż jadłam sporo róznych sushi np.moje ulubione to pieczone. I takie czesto własnie zamawiam. Ale jak bede na Starówce to spróbuje tego tatara.

Gość gość
Sushi z lososiem albo smazonymi krewetkami..mmmmmmmmmmh :)

Gość gość
Nie jadłam jeszcze z takimi krewetkami, ale musze powiedzieć ze chętnie bym spróbowała. Musi to byc dobre. Zapytam w Tekeda czy maja.

Gość gość
a ja właśnie jadłam pierwszy raz sushi .. nie smakuje mi po prostu i jak na mój gust strasznie śmierdzi .. i ten sos sojowy.. bleee no ale nie każdy musi wszystko lubić ;P Na pewno warto spróbować i samemu ocenić.

Gość gość
Jakie buraki ha ha ha. Sos sojowy jakie to dziwne, ojojoj. A panienka ma lat 12 i jada jedynie chrupki na mleku???? Z sosem sojowym przyrządza się wiele potraw, tylko trzeba jeść coś poza ziemniakami i schaboszczakami z kapustą. Żal.