Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaKasińki...

Zaparcia u Dziecka :((( pomóżcie

Polecane posty

Gość MamaKasińki...

Porardźcie co mogę zrobić, dziecko 5 letnie ma zaparcia, ni umie się załatwić 5 dzień:( znacie jakieś sposoby? Będę wdzięczna Wam!

Gość MamaKasińki...
nikt nie pomoże:(

Gość paradiss
idz do apteki i kup syrop Lactulose-MIP koszt ok. 16zl. u nas sie sprawdzil :) a dziecko jada owoce?

Gość MamaKasińki...
jada i to dużo:((( zjadła 6 duzych jabłek i nic:(( kompocik ze śliwek i też nic:((

Gość paradiss
moze cos w jelitach zaleglo, polecam ten syrop specjalny dla dzieci, spokojnie mozesz zastosowac ja go podawalam juz w 7 miesiacu zycia bo moj synek mial problemy. teraz juz jest wszystko ok sam sie zalatwia :)

Gość to nie ważne
moze sprobuj ze sliwkami suszonymi, kalifornijskie sa pyszne niech corcia zje na czczo kilka, ja jadlam w ciazy i pomagalo, dodatkowo daj do popicia szklanke letniej przegotowanej wody

Gość MamaKasińki...
kochana, mała już 3 dzień ten syrop pije i nic:((

Gość to nie ważne
acha, przeciez mozesz podac czopek glicerynowy, dostepny bez recepty :-)

Gość MamaKasińki...
śliwki i kompocik z sliwek też dawałam i nic:(( dziewczyn tak sie martię, juz nie wiem co robić

Gość paradiss
ojej no to chyba bedziesz musiala isc do lekarza. slyszalam jeszcze, ze pomaga ciepla woda z cukrem, ale sama nie stosowalam...

Gość paradiss
wiem co czujesz, moj synek jak mial 7 mies. to nie robil kupki nawet przez 10 dni :O tyle co ja sie z nim przeszlam...ale u nas pomogl ten syrop

Gość paradiss
sprobuj moze ten czopek (moj synek niestety nie przyjmowal zadnych...)

Gość MamaKasińki...
i czopki kochana też już dawałam:(( nie mam pojęcia co to może być:(( mam nadzieję że Twojemu synciu przeszło bez nawrotów!

Gość ...niecierpliwa...
OmG! Codziennie jabłko!, surowe, może być gotowane. Przegotowana woda na czczo i w dzień też, nic smażonego ani ostrego....... słodycze wekkkk!

Gość wszystko zależy
niektóre dzieci jak mają problem z wypróżnianiem to pojawia się u nich coś w rodzaju fobii, siłą powstrzymują kupę, tak często mają 3latki jesli robienie kupy sprawia im dyskomfort (zaparcie = ból) to siłą powstrzymują kupkę i to się jeszcze bardziej nasila... zdrowa dieta przede wszystkim, warto też sprawdzić czy dziecko nie ma robaków bo to też może powodować takie dolegliwości zdrowa dieta więc: rano jakieś neisłodzone płatki z rodzynkami, jogurt, maślanka, kefir unikać bananów, czekolady dużo owoców i niesłodzonych napoi gotowane warzywa, dobre są buraczki, brokuły a jak nic nei pomga to konsultacja z lekarzem