Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majeczka bez gucia

NAJWIEKSZE MEZALIANSE W MAŁŻEŃSTWACH,JAKIE ZNACIE- PISZCIE!

Polecane posty

Gość majeczka bez gucia

Czy znacie jakieś małżeństwa, które na pierwszy rzut oka w ogóle do siebie nie pasują??Np. facet z inteligencji i dziewczyna z niezamożnej rodziny? Lub np. prawniczka i mechanik samochodowy?? Ja osobiście znam taką parę: wykładowca z uczelni oraz kosmetyczka. i w gruncie rzeczy są świetną parą.

Gość głupia jesteś
ona pewnie jako kosmetyczka trzepie większą kasę niż on jako wykładowca, bo ma pewnie swój zakład.

Gość plotkarkakafeteryjna
kosmetyczki czy jakies tam kosmetologi to jak sprzataczki albo fryzjerki ludzie bez ambicji :O to plebs:O moje zdanie :(

Gość majeczka bez gucia
nie nie chodzi mi o to,ze jest gorsza tylko o różnice wykształcenia i pochodzenia, on pochodzi z inteligenckiej rodziny, ojciec lekarz, a ona z takiej średniozamoznej, i jest po 2 letnim policealnym studium- technik usług kosmetycznych.

Gość bąbi
Czyżby ów wykładowca to właśnie Twój Gucio? ;)

Gość NIE MAM WYŻSZEGO WYKSZTAŁCENIA
Ponieważ wczesnie urodziłam dziecko moj mąż jest Po Asp czy to oznacza że jestem podludziem? :-0

Gość majeczka bez gucia
nie, ja faceta nie mam, ale wczoraj tak sie zastanawiałam nad takimi mezaliansami, bo akurat byłam u tej pary- ta kosmetyczka to moja kuzynka;)

Gość majeczka bez gucia
i tez ciesze się,że się pozytywnie wypowiadacie, bo np. ona sama mi mówiła ,ze czasami ludzie różnie reagują. a przeciez XXI wiek jest.

Gość kogos to obchodzi?
plotkakafeteryjna buhahaha jak kosmetolog jest na równi ze sprzataczka to ja cie pieprze. kosmetologia to jest kierunek studiów kretynko. kosmetolog ma wyższe wykształcenie idiotko. a powiem więcej, ty jestes jeszcze gorsza od takiej fryzjerki czy sprzataczki, bo siedzisz nadal u rodzicow na garnuszku w dodatku na bezrobociu, a stara dupa jestes!!! TO JEST DOPIERO AMBICJA

Gość majeczka bez gucia
kiedys byl taki temat i drzewiecki powiedzial,że takie cos sie nie udaje, musi byc bogaty+ bogaty albo biedny + biedny.

Gość kogos to obchodzi?
to, ze ktos jest kosmetyczka nie znaczy, ze jest glupi. moze cos wykonywac z zamilowania a przy tym byc bardzo oczytana i inteligentna osoba. na studia tez moze jeszcze kiedys pojsc. te przyklady co podalas sa bez sensu i calkiem normalne pary. rozumiem jakbys mowila o chlopce ze wsi po podstawowce i jakims milionerze z 5ma tytułami.. albo o złodziejce i policjancie. ale tak??

Gość ja mnie jwiecej
ale usprawiedliwienie- urodziłam wczesnie hahahahahah Coś w tym jest. Ale facetom łatwiej zaakceptować kobiete z o wiele nizszymi ambicjami, byleby tylko prac , sprzatac i rodzic dzieci chciala. Mysle ze to dlatego, ze lubia byc postrzegani jak godne uznania jednostki- a głupia żonka bedzie go uwielbiac i uwazac za madrego bo skonczyc pedagogike hahahah.

Gość kogos to obchodzi?
biedny + biedny, bogaty + bogaty.. a jak to sie ima do przytoczonego wykladowcy i kosmetyczki? myslisz ze wykladowcy tak duzo zarabiaja? no i patrzac na to z drugiej strony, taka kosmetyczka potrafii sporo zarabiac.

Gość złodziejka i policjant
to normalna para znam kilka takich i sa szczesliwi :)

Gość ja mnie jwiecej
przepasc pomiedzy człowiekiem ze srednim wyksztalceniem a np dr bedacym wykladowca jest zasadnicza. I nic tego nie zmieni.

Gość wesele weselu nierówne
cyt: Np. facet z inteligencji i dziewczyna z niezamożnej rodziny? no ty to dobra jesteś, jeśli wg ciebie to mezalians. A od kiedy to inteligencja jest zamożna??? :O a dziewczyna z niezamożnej rodziny, to nie może być z inteligenckiej niezamożnej? Masz nie po kolei w głowie.

Gość kogos to obchodzi?
jak ja kocham takie generalizowanie :o ja tez nie mam wyzszego wyksztalcenia, bo dopiero jestem na pierwszym roku. (mam 20 lat) a moj facet ma inżyniera plus 2x podyplomowe i ani nie jestem jego gosposia domowa, ani tez nie patrze na niego jak na jakiegos BOOOOGA

Gość majeczka bez gucia
wiem ile ona zarabia jako kosmetyczka, 1000zł, nie jest wlascicielka salonu, tylko normalnym pracowinikiem.

kosmetologia to takie studia jak psu na bude:O przeciez to tylko pseudo licencjat:O a te co to koncza niech sie nie wywyzszaja bo i tak sa nikim:O a ja mam doktorat z biologi i przez moja chora psychicznie matke ejstem bezrobotnym nierobem bo ona mnie zniszczyla:O ;( kosmetologia to wielkie dno bez mulu:O kim taka kosmetolog jest:O ona moze usuwac wlosy z pizdy :O wielka mi wyksztalcona to wyrywania wlosow z krocza:O

Gość delleble
po 1 kosmetyczka nie ma sredniego, bo ma szkole policealna czy jakies studium. po 2 chyba jakas strasznie mloda jestes i chyba do liceum chodzisz.. i nie masz pojecia czym sa studia. wielkie mi halo zrobic sobie mgr i byc wykladowca, bo tak.. nawet po magistrze mozna juz wykladac na wyższych uczelniach nie wiem czy wiesz. różnica, ona zrobila 2 letnia szkole - on 5cio

Gość moja bratowa jest kosmetyczka
nie przynosi do domu mniej niz 2500. a zdarzaja jej sie miesiace, ze i 3000 zarobi. i tak sobie czasem mysle, po co mi byly studia jak mozna bylo 2letnie studium skonczyc i trzepac kase. zeby nie bylo, dla mnie te pieniadze sa duze, smieszy mnie jak ktos tu zaraz na pewno wyleci, ze to pikus, i ze zarabia min 5tys,

Gość delleble
plotkakafeteryjna to jak na doktorat z biologii masz bardzo ograniczony swiatopoglad. oto macie przyklad jak ktos z doktoratem moze byc skonczonym debilem!!! kosmetolog z bardzo duzym powodzeniem leczy różne schorzenia skóry. kosmetolog moze pracowac w firmie produkujacej kosmetyki.. a nie wyrywac wlosy z pizdy.

Gość ja jestem po prawie
pracuję w kancelarii adwokackiej. Mój mąż jest po zawodówce - pracuje jako kierowca, jeździ tirem. Zarabia podobnie jak ja. Jeśli chodzi o dysproporcje w poziomie wykształcenia - są, jeśli chodzi o dysproporcje w poziomie ogłady, obycia i wiedzy to takowych nie ma. Każde z nas posiada inną wiedzę, co nie znaczy, że któreś z nas gorszą. Nigdy nie czułam się lepsza z tego powodu, że ja skończyłam studia, a on nie. Takie podjęlismy wybory życiowe i taką wybraliśmy ścieżki kariery. Każde z nas robi to co lubi.

Gość delleble
moja bratowa... - no pewnie :) tak samo jak kosmetyczka przytoczona w temacie, pewnie się jeszcze wyrobi i nie mala kase bedzie trzepac.

dermatolog moje biedne dziecko leczy schorzenia skory a nie jakas tam kosmetolog:O takie nadaja sie tylko do usuwania owlosienia z pizdy:O

pracuje od kilku lat nad doktoratem, mianowicie wglebiam sie w temat rozmnazania dzikich wilkow i wscieklej opetanej przez szatana ludzkiej zwirzyny w skorze tychze dzikich wilkow...

Gość majeczka bez gucia
a on wykłada na politechnice, więc głupi nie jest..

Uwielbiam jak ktoś guzik wie na dany temat, a się wypowiada. Chodzi mi o kosmetologię. Kosmetolog jest wykształconym specjalistą ukierunkowanym wobec osób zdrowych, które odczuwają potrzebę poprawienia swego wyglądu i samopoczucia. Propaguje szeroko rozumiany zdrowy styl zycia, na który składają się między innymi: poprawne nawyki żywieniowe, profilaktyka zdrowia, odpowiednie nawyki pielęgnacyjne. Współcześnie absolwent studiów wyższych z zakresu Kosmetologii to osoba posiadająca interdyscyplinarną wiedzę z zakresu: * medycyny, * chemii, * toksykologii i farmacji, * receptury i technologii leków dermatologicznych i kosmetyków, * kontroli jakości i marketingu środków służących pielęgnacji i upiększaniu ciała * psychologii i kontaktów interpersonalnych * dziedzin pomocnych w formułowaniu i wdrożeniu środków poprawiających estetyczność i styl osób, które są zainteresowane własnym wizerunkiem, wyglądem i samooceną, mającymi korzystny wpływ na samopoczucie. Kształcenia na kierunku kosmetologia oparte jest na przygotowaniu specjalistów w wyżej wymienionych dziedzinach. Głównym obszarem działania Kosmetologii jest ciało człowieka, należy więc od specjalistów tej dziedziny oczekiwać szerokiej i fachowej wiedzy, a takze dużego zaangażowania i poczucia odpowiedzialności. Osoby studiujące Kosmetologię w pierwszej kolejności muszą poznać podstawowe dziedziny wiedzy, w tym anatomię, fizjologię, biochemię, biofizykę, histologię, biologię i genetykę. Jest to fundamentalna wiedza niezbędna do zrozumienia budowy i funkcjonowania organizmu człowieka. Nauczanie przedmiotów mikrobiologia, toksykologia i immunologia pozwala studentom na poznanie przyczyn i patogenezy chorób, w szczególności tych, które bezpośrednio lub pośrednio wpływają na wygląd i funkcję skóry. Istotnym przedmiotem kształcenia Kosmetologów jest dermatologia, która umożliwia m.in. przedstawienie schorzeń dermatologicznych i alergicznych w szerokim kontekście oraz w odniesieniu do innych chorób człowieka. Kosmetolog w codziennej pracy stosuje różne substancje chemiczne bezpośrednio aplikowane na skórę i często wnikające głęboko w jej struktury. Dlatego w specjalności tej niezbędna jest wiedza z zakresu farmakologii, farmakognozji, receptury leków i kosmetyków oraz wpływu środków farmaceutycznych, konserwujących i zapachowych na poszczególne warstwy skóry. Kosmetolog może również zajmować się produkcją i marketingiem kosmetyków, dlatego przydatna jest wiedza z marketingu i zarządzania w obrocie wyrobami kosmetycznymi oraz poznanie aspektów prawnych produkcji i wprowadzania do obrotu wyrobów kosmetycznych. Stan poczucia zdrowia to nie tylko dobry wygląd i brak dolegliwości, ale również dobra kondycja fizyczna i psychiczna. Zagadnienia z tego zakresu objęte są programami z przedmiotów techniki relaksacyjne i fizjoterapia, masaż i odnowa biologiczna. Warunkiem atrakcyjnego wyglądu człowieka jest umiejętność postępowania zgodnego z panującymi trendami w modzie. Odnajdywanie własnego stylu wymaga wiedzy z zakresu stylizacji i estetyki. Jednak zachowanie własnego stylu to nie tylko dbałość o modny i dobrany kolorystycznie ubiór, to również dbałość o zdrowy i młody wygląd skóry, czemu służą różne zabiegi pielęgnacyjne, kosmetyczne i dermatochirurgiczne, korygujące wady i niedoskonałości estetyczne. Studenci kierunku Kosmetologii poznają wymienione dziedziny na zajęciach z przedmiotów medycyna estetyczna, dermatologia zabiegowa, kosmetologia stosowana, kosmetologia profilaktyczna i kosmetologia

Moja kuzynka ma doktora, jej mąż jest po zawodówce. Są szczęśliwym małżeństwem od 20 lat. On jest bardzo obrotny, zaradny i pracowity. Ma firmę, nieźle zarabia. W dzisiejszych czasach coś takiego jak mezalians nie istnieje.