Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość handelekkkk

Handel na allegro pada czy tylko ja mam takie odczucia?

Polecane posty

Gość marlenka241
nglka do poznania okolo 280km a do berlina jakies 100

Gość ngdfhtdftdfh
Też myslałam o tym aby założyć jakiś sklep internetowy... Ale co sprzedawać aby było branie?? Moja znajoma miała sklep z ciuchami, później z biżuterią a teraz z kosmetykami i ledwo ten interes zipie....

Gość marlenka241
handelek wez tak z reka na sercu powiedz czy ubrania typu george czy next kupowalas nowe na allegro lub w angli czy pochodza z secondandu?

Gość handelekkkk
to są rzeczy po moim synku, prywatne, kupione na allegro, kurtka była nowa a bluza nowa bez metki konto firmowe mam inne

nie chce drogich kurtek bo kornel mi już na jesień jej nie włoży pewnie więc nie mam zamiaru wydać więcej niż 80 zl za dwie. Musze na placu poszukać, ale pogoda nie zachęca do takich wypadów. Na wiosnę był taki wybór kurtek na allegro że nie można się było zdecydować, a teraz nie ma... Wątpię żeby się wszystkie sprzedały wtedy. Mogliby wystawić teraz na 100% by zeszło.

Gość jezeli jzeli
do bo ludzie przejzeli na oczy - nie pisz o emigracja z wysp sprzedaje rzeczy znalezione na smietnikach , tam jest duzo taniej i ludzie kupują normalnie w sklepie Mieszkasz w Polsce to nie mierz wszystkim miara rodzimego polaka Ktos idzie do sklepu i kupuje nowe rzeczy , ewentualnie jak dziecko podrośnie sprzedaje , a rodzimy polak idzie do lumpeksu i tam kupuje Tak ze opamiętaj się z osądami jak nie wiesz o czym mówisz i nie mieszkałas za granicą , a jesli mieszkałas to widocznie musiałaś po smietnikach szukać lub dostawać w promocji dołączone do słoika

A mnie osobiście to wisi czy kupuje na allegro coś z ciucholandu czy używane po jakimś dziecku. Tak czy siak jest używane. Kupiłam kurtkę ewidentnie z ciucholandu bo nawet tak śmierdziała. kobieta była z mojego miasta umówiłam się na odbiór osobisty dałam za kurtkę 10 zł bo za tyle wylicytowałam. Na ciuchach dałabym tyle samo. Kobieta pierwsza znalazła. Nie zawsze się w szmateksie znajdzie to co się szuka. Poza tym trzeba się ubrać i tam iść przejrzeć te ciuchy, a allegro - siedzę i oglądam nie brudząc rąk :P A to że nie dam więcej niż 10 zł za używany ciuch to już moja prywatna sprawa. Szukam "okazji" z mojego miasta i wychodzi mi na jedno co bym łaziła po ciucholandach- a nawet wygodniej.

Gość handelekkkk
ze swojej strony napiszę że allegro ściąga jak może ze sprzedających zakładając sklep allegro prowizja ze sprzedaży wynosi 8% a nie jak przy zwykłych aukcjach 4% dlatego nie dziwcie się że ktoś wystawia za 5 zł z podwyższa sobie koszt przesyłki. Robi to by jak najmniejszą prowizję zapłacić. Allegro ze swej strony wzięło się na sposob i wprowadziło ocenę sprzedjącego a tam punkt dotyczący kosztu wysyłki! :))))))

marlenka241 ty się lepiej do geografii przyłóż bo poskładać się idzie..Berlin obok Szczecina - niezłe! :D To, że mam bliżej niż Śląsk nie znaczy, że blisko, mapa to nie odpowiednik 1:1 :DZe Szczecina do Berlina jest ok 200 km!

I weż sobie teraz kobieto policz benzynę w obie strony a potem pisz, że nie opłaca mi się dopłacić 40 zł czy nawet 80 zł i kupić przez net czegoś z ikei nie ruszając tyłka z domu. Za samą benzynę zapłacę znacznie więcej a co dopiero czas spędzony na podróży. Na prawdę, myślenie nie boli :/

Gość hehehe faktycznie dobre
bliska podroz: 300 kilosow, w obie strony 600 :D

Gość Alexxxxxxa
Ja mam do ikei 10 km, ale jazda tam to dla mnie koszmar. Tłumy ludzi "na spacerze" i nic nie potrafię znaleźć. Generalnie nie trawię stylu ikei, ale gdybym miała jechać 200 km i stracić pół dnia, to faktycznie lepiej dołożyć kilkadziesiąt zł

Gość misiejkaa
a ja juz niekupuje na allegro ubranek dla dizeci. Kupiłam małemu użwany kombinezon na zimę. ładny,tylko sprzedająca nie napisała że ząbek w suwaku ułamany. i po tygodniu suwak zjechał i sie rozwalił. Oszukała baba. Gdyby napisała ze uszkodzony suwak to bym napewno nie kupiła. Poszłam na ciuchy i miałam farta, kupiłam za 10 zł.

Gość malwiniaaaaa
niestety ludzie przestaja kupowac na allegro, ale wcale sie nie dziwie...przesyłka niekiedy jest 2-3 razy wyzsza niz cena za jaka licytuje sie rzeczy. Ja ostatnio kupiłam pokrowiec na przewijak za 5,9 a za wysyłkę zapłaciłam 12 zł CHORE..., lepiej isc do sklepu, obejrzec, dotknac, wiesz co kupujesz a wsumie taniej wychodzi niz na allegro z wysyłką, pościel za 60 zł-przesyłka 17, masakra!!!!!!!

Gość szarlotka z bakaliami
ja do tej pory tylko jedną rzecz sprzedałam na allegro z drobnego sprzetu elektronicznego, wystawiłam 5 sztuk sprzedałam 7( bo dwie osoby poza allegro zadzwoniły).Nie mam czasu wystawiać i żałuje bo mam co sprzedawać. Myślę, że w przypadku sprzedaży nowych rzeczy to ludzie kupuują na allegro, w przypadku używanych ciuchów to raczej będzie spadac. Ja w szoku byłam jak tanio mozna kupić na wyprzedażach rzewczy( nigdy z nich specjalnie nie korzystałam). W F&F bluzkę koszulową w rozmiarze 50( bardzo ciezko dostać takie duże rozmiary) kupiłam za 20 zł. Nawet w lumpeksie nie kupię za taką cene czegoś porządnego.Po co wiec kupowac używane. Ale za to z nowych rzeczy to napewno na allegro będą się sprzedawac nowe ciuszki dla dzieci i włąsnie ciuchy w większych rozmiarach ( osoby przy kości) czy dla kobiet w ciazy( kiedy jest to stan przejsćiowy i szkoda wywalać kupę kasy na nowe ciuchy jak się będzie je nosiło tylko przez pare miesiecy), ale niekoniecznie uzywane. Poprostu ludzie mają coraz większy dostęp do tańszych ciuchów .

Gość TM 42
A czy zawsze trzeba płacić przy wystawianiu rzeczy na allegro za zdjęcia? Żeby sprzedać jakąś rzecz trzeba ją dobrze pokazać, czyli dać kilka zdjęć, a za każde serwis allegro pobiera opłaty. Czy można to jakoś ominąć? Oczywiście legalnie :)

Gość Orjan@
Dziewczyny czasem można trafić na takiego sprzedającego,u którego można kupić kilka rzeczy płacąc koszt tylko jednej wysyłki....warto tez zwracać na to uwagę:) i szukać takich sprzedających.Ja kupuje na allegro i sobie chwalę:)

Ja mam do ikea 20 minut spacerem i to mój ukochany sklep. Uwielbiam tam "bywać" bo niekoniecznie kupować. Czasem idziemy na obiadek albo ciasto bo wszystko jest pyszne. Maluchy bawią się w basenie z kulkami... Ale w domu 90% mebli i dodatków mam z ikea. Praktycznie wszystko mi się tam podoba jest funkcjonalne i nie tak drogie jak w innych sklepach np. Witek Jedyny minus to że nie wszystko można w naszej Ikea dostać :( ale na szczęście ją powiększają i już niedługo będzie jedną z największych w kraju.

Gość zxcrtvyty
hahahahhahhahha