Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ElzhiFIre!

Pytanie zab.

Polecane posty

Gość ElzhiFIre!

Witam, Mam problem z zebem. Za ostatnim zebem na dole (za 7emka) w miejscu gdzie powinna byc osemka (bo naliczylem ze jej jeszcze nie mam:P a mam 23 lata) mam takie rozrosniete dziaslo...mam je dosc dlugo z tego co pamietam (liczac w latach). Czesto w tym miejscu zbieraja mi sie resztki jedzenia, zeby starannie wyczyscic jame ustne uzywam wykalaczek. Jednakze z tydzien temu w srodku niocy podczas nauki poczulem ze leci mi z tego miejsca krew. Nie bylo tego duzo, ale jednak kilka razy musialem przepukac usta. Teraz gdy wystarczy ze w to miejsce "Zapuszcze" :D jezyk od razulekko saczy sie krew zmieszana z jakas substanacja (ropa?) Nic mnie nei boli (odpukac). Moje pytanie jest nastepujace: czy to moglo wynikac z tego ze wykalaczkami podraznilem dziaslo? czy to raczej osemka wyrasta etc? Jesli tak czy jest realna szansa zebym do konca czerwca nie musial sie udawac do stomatologa i tymm zajmowac? JAkies leki brac? Jestem na stypendium zagranicą i w sumie nie byloby problemem udac sie do stomatologa...ale czas, masa egzaminow i zaliczen, a zrobilbym po powrocie do Polski. Z gory dziekuje za pomoc:)

Gość ElzhiFIre!
up!

Gość ElzhiFIre!
up

Gość dyfyfy
mozliwe ze to rosnie osemka, ona potrafi rosnac latami. Miejsce skad leci Ci krew mozesz wyczuc? Jesli jest tam gorka i czujesz wyraznie twarda nierowna kosc pod spodem to zapewne osemka. jelsi nie osemka, to kup sobie moze cos do plukania odkazajacego, profilaktycznie.

Gość ElzhiFIre!
W dobrym momencie wlaczylem forum :) Za ostatnim zebem na dole przed ta gula jest takie jakby wglebienie, w ktorym zawsze gromadzi sie jedzenie - stamtad chyba leci. CZasem praktycznie sama krew, a czasem rozcienczona z ''czyms'. Mam w ogole wrazenie ze czasem ta 'gulka z dziasla':) jest wieksza a czasem mniejsza:P Nie musze udawac sie do dentysty do konca czerwca?:) Dziekuje za pomoc :)

Gość dyfyfy
Jesli Cie nie boli, jak to naciskasz nie czujesz nic nieprzyjemnego. To powinno byc ok:) Dobrze by bylo wpasc do dentysty zeby to zbadal, ale jesli nie mozesz, to sadze ze dramatu nie bedzie;) Plucz usta czyms, co zapobiegnie infekcji, jakby ta ranka miala sie powiekszyc. Mi osemka sie wyzynala dwa lata;)

Gość ElzhiFIre!
Tak zrobie :) dzieki wielkie :) Spokojnej nocy zycze i pozdrawiam! :)

Gość dyfyfy
Powodzenia:) Rowniez milej zycze:)