Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o tempora, o mores..........

Jak traktujecie GG?

Polecane posty

Pytam, bo zawsze mnie to fascynowało :D Zawsze zaczynając rozmowę witam się, jak odchodzę od komputera to to sygnalizuję, zawsze też żegnam się, jak zamierzam wyłączyć komputer. A wiele osób coś napisze, potem znika bez słowa, a ja siedzę jak ten jełop przed kompem i czekam na odpowiedź :O Rozumiem, coś się może nagle stać, ale te osoby robią tak zawsze... Uważam, że to brak szacunku do rozmówcy. Dla mnie GG to to samo, co rozmowa telefoniczna i jakieś zasady powinny obowiązywać. Identycznie traktuję GG jak telefon w przypadku odzywania się do obcych. Denerwują mnie wiadomości w stylu "cześć, chcę poznać dziewczynę, poklikamy?" (oczywiście wiem, co należy zrobić, by takich wiadomości nie dostawać, dziwi mnie tylko, dlaczego to jest takie popularne, co to, czat jakiś?). A co Wy o tym sądzicie i jak traktujecie GG, a jak Wasi znajomi?

Nikt nie ma ochoty się wypowiedzieć?

Gość Savoir
Podzielam Twoje zdanie, ale większość moich znajomych również je podziela. Może czas zmienić towarzystwo - na cechujące się większym przywiązaniem do dobrych obyczajów?

No właśnie te osoby na żywo zachowują się kulturalnie i można na nie liczyć... teraz wyprowadziłam się daleko od nich i GG to marna, ale jakże mi potrzebna, namiastka kontaktów z nimi :( Tylko na GG zachowują się tak, moim zdaniem, niestosownie i zgłupiałam już, czy jestem sztywniarą? :O

Gość punett_
wg mnie to zależy od osoby. często siedzię na niewidoku i niektórzy wiedzą że mogą do mnie pisać gdy tylko najdzie ich ochota, a potem nasteje moment kiedy się żegnam. tego też oczekuję od rozmówcy. ;p ale z niektórymi, którzy najczęściej mają jakąś 'sprawę' zazwyczaj wystarczy krótka rozmowa i jakoś naturalnie wychodzi że rozmowa się urywa. ale nie żebym czułą sę dotknięta bbrakiem pożegnania z ich strony. ;)