Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prastarara

makaron czym nadziać

Polecane posty

Gość prastarara

bez głupich skojarzeń :) chodzi o grube rurki tak żeby było to dobre i szybkie danie myslałam o serze i wędlinie szparagi ale cos by się przydało jakiś farsz moze ktos ma fajny przepis inaczej sama bedę wydziwiać i moze być kicha a to na przyjęcie komunijne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a moze z miesem mielonym
i sosem???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pieczarkami z
mięsem mielonym i cebulką :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pewnie masz na myśli canelloni nadziej mięsem mielonym z sosem pomidorowym, coś jak do spaghetti bolognese: mięso przesmaż odlej tłuszcz!! osobno przesmaż bardzo drobno skrojoną cebulę, dodaj cukinię, zalej pomidorami z puchy (wydłub skórki - zawsze są) dodaj przecier, tymianek, oregano, bazylia, wciśnij czosnek zmieszaj z mięsem i podduś z 20 min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale macie problem
a moze serkiem wiejskim, twarozkiem? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prastarara
też myslałam o jakimś twarozku ale czy to pasuje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale macie problem
a czemu nie, i napewno ci nie wyplynie jak ten sos bolognese co ci inni na przyklad podali! do tego podlac jakas smietaną i gites! mniam :D z reszta dzis piatek i nie kazdy mieso je, wiec w sam raz sie nada!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale ona to poda
na komunie a na dzisiejszy obiad :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Robię tak samo jak koleżanka "mumi" .Tylko z tym wyjątkiem że zamiast cukinii dodaje pieczarki.A pod końcem pieczenia posypuje żółtym tartym serem. A na słodko często robię z tego przepisu.Podaje tak na wszelki wypadek gdybyś chciała zrobić z tego makaronu deser http://smaker.pl/przepisy/zakaski-i-przystawki/przepis/cannelloni-na-slodko,8477

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale ona to poda
na komunię a nie na dzisiejszy obiad:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale macie problem
prosze tu jest fajny przepis na canelloni szpinakowo serowe, zamiast sera ricotta i innych wymyslych serów ktore tam podano proponuje uzyc sera feta, swietnie sie komponuje ze szpinakiem i czosnkiem, sama nie raz takim nadzieneim faszerwalam krokiety ;) http://gotowanie.onet.pl/3781,0,1,canelloni_szpinakowo_serowe,ksiazka_przepis.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mojego linka trzeba skopiować,wkleić i ew.wykasować spację bo kafe rozbiła go ;) Jeśli chcesz serem na pikantnie a lubisz takie smaki to mozesz nadziać szpinakiem i serem riccota.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale macie problem
dziwnie link wkleja ale nic nie da sie zrobic musisz skopiowac i usunac spacje.. wiec na komunie canelloni szpinakowo-serowa ja bym podala np z bialym winem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale macie problem
Canelloni szpinakowo- serowe Przygotowanie: 20 minut Pieczenie: 30 minut Kaloryczność: 500 kcal/porcja Trudność: średnio łatwe Składniki na 4 porcje 12 płatów lasagne lub rurki do canelloni około 50dag szpinaku (najlepiej świeżego, ewentualnie z puszki) 1 opakowanie serka ricotta (około 250 g) 1 łyżka masła 4-5 ząbków czosnku do wyboru: 15 dag sera pleśniowego „blue, oscypka, fety, sera koziego lub pikantnego sera żółtego 20 g tartego parmezanu opcjonalnie 1-2 łyżek posiekanych listków świeżego oregano ewentualnie łyżeczka suszonego oregano sól i pieprz do smaku na sos beszamelowy: około 2 łyżek mąki około 250 ml mleka 1,5 łyżki masła kawałek twardego sera żółtego 20 g tartego parmezanu sól, pieprz, gałka muszkatołowa Etapy przygotowania 1.Płaty lasagne namoczyć w wodzie do miękkości tak, aby dały się zwijać. Jeśli dysponujemy rurkami do canelloni, obgotować je w osolonej wodzie. 2.Szpinak należy dokładnie wypłukać, włożyć do garnka i poddusić na parze do momentu, aż zmięknie. Odciąć listki od twardych łodyg, a następnie posiekać je. Pokrojony szpinak podsmażyć na dużej łyżce masła i poczekać, aż cały płyn odparuje. W trakcie smażenia dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i wszystko dokładnie wymieszać. Podsmażony szpinak lekko schłodzić, dodać serek ricotta i posiekane listki oregano lub inne przyprawy (choć nie jest to niezbędne jeśli ktoś lubi). Doprawić solą i pieprzem. Wybrany rodzaj sera albo zetrzeć na tarce, albo pokroić w kosteczkę, dodać do szpinaku i smażyć do momentu, aż się rozpuści. Wszystko dokładnie wymieszać. 3.Na miękkich płatach lasagne ułożyć porcję farszu szpinakowego, a następnie zwinąć w rurkę, ewentualnie farszem nadziewać gotowy makaron do canelloni, np. przy pomocy szprycy do ciasta. 4.Z pozostałych składników należy przyrządzić sos beszamelowy. W tym celu należy mąkę podsmażyć na maśle. W momencie, gdy na powierzchni zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza wlać mleko, doprowadzić do wrzenia i gotować do momentu, aż sos zgęstnieje. Zetrzeć żółty ser na drobne wiórki. Sos zdjąć z ognia, wymieszać z serem i parmezanem. Doprawić solą i gałką muszkatołową do smaku. 5.Naczynie do zapiekania wysmarować masłem. Na dno wlać porcję sosu beszamelowego. Ułożyć canelloni, zalać dokładnie pozostałym sosem beszamelowym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 30 minut. Smacznego!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×