Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pale z kultura

Do nie palacych!!!

Polecane posty

Gość pale z kultura

Odwalcie od palaczy i skonczcie narzekac! przeszkadza wam ze ktos pali na przystanku? wezwijcie wiec straz miejska a nie plujecie jadem. Ja w zyciu bym nie zapalila na przystanku w obecnosci starszych osob, kobiet w ciazy czy tez dzieci. Przeszkadza wam ze ktos pali na balkonie? Wybudujcie sobie domek i zyjcie bez dymu papierosowego. Mi przeszkadza placz dziecka w bloku ale nie jecze non stop, przeszkadza mi dzwiek wiertarki, szczekanie pasa i samochod tego co naprawia go pod moim balkonem. Przeszkadza wam palenie w pubach? Sa wyznaczone miejsca, podobnie jak w pociagach. Tylko ze przewaznie bywa tak ze to nie palacy wlazi tam gdzie inni pala i potem narzeka:O

Gość pale z kultura
raptem znikli zagorzali przeciwnicy palenia ktorzy tylko w gebie byli mocni?

Gość może wszyscy śpią
ja również jestem za "kulturą palenia" i nie mam absolutnie żadnego problemu z niezapaleniem na przystanku, w tramwaju, w przedziale dla niepalących, w sklepie itp. Zawsze sprzątam po sobie i dbam o to, by dobrze zgasić niedopałek przed wyrzuceniem do kosza. Moim zdaniem to wystarczy.

Gość pale z kultura
ale kto ci pali na przystanku? Jak jakis menel to podejdz i zwroc uwage czy tez straz miejska wezwij a nie masz do wszystkich pretensje. Ja na przystanku nigdy nie palilam i palic nie mam zamiaru. Placz dziecka mi przeszkadza a truje mnie sasiad ktory naprawia samochod pod moim blokiem:P Ale czy to powod by wyzywac wszystkich kierowcow ktorzy naprawiaja samochod i wlaczaja silnik pod blokami?

ja nie palę i w sumie nie mam nic do tych co palą, mogą to nawet robić na przystanku oby tylko na mnie dym nie leciał

Gość pale z kultura
palic na przystankach nie wolno i jesli ktos to robi to nalezy mu sie mandat

Gość pale z kultura
ale prawda taka ze malo kto zwroci uwage bo sie boi (tylko czego?) ale za to wyzywac wszystkich poza plecami to fajnie prawda hipokryci? ja ostnio jechalam komunikacja miejska deszcz lal a jakis facet jaral namietnie smierdzacego chyba ruskiego papierosa i ja palczka zwrocilam uwage a ci nie palacy krecili lbami z oburzeniem jednak odwagi nikt nie mial:D

Gość Jasne że nie śpią !!
Nie odwale się od palaczy. Niech się idą jebać wraz ze swymi szlugami pod płociska. Nie będę wzywać miejskich tylko sama podejde do takiego debila. Nie bądź naiwna, prosze - może ty nie palisz przy ale otwórz oczy na swiat, na innych. ''Przeszkadza wam ze ktos pali na balkonie? Wybudujcie sobie domek i zyjcie bez dymu papierosowego.'' Chyba żartujesz ? Ustąpić palaczą ? Raczej wyjebie ich wszystkich z mojego otoczenia a szczególnie tych z szacunem tylko dla sb. Kilka osób będących w dziale dla palących którzy mają sprzeciwy to nie argument. Nie. Przynajmniej ja nie znikłam i nie znikne - głównie w gębie bo lepiej załatwić kogos słowami niż siłą ale jak ktoś chce tym 2 też możemy spróbować

Gość o wypppppraszam sobie
palic na przystankach wolno ten przepis zostal zniesiony tak ku scislosci ha ha ha

Gość pale z kultura
nikogo nie wyjebiesz:D W gebie tu mocna/mocny mozesz byc:D Moge palic na balkonie a ty mozesz wiercic w swoim domu wiertarka o 6 rano, wlaczac silnik swojego samochodu (tak, to tez spaliny w dodatku trujace!)i palic smierdzacego grilla nade mna:D takie uroki mieszkania w bloku:) Nie pasi? Wybuduj domek:D

Gość pale z kultura
jak to wolno?jechalam komunikacja miejska miesiac temu i zakaz wciaz byl.

Gość lepiej palić
niż być tępą strzałą i pisać "palaczą". skad się tacy analfabeci biorą?? do podstawówki pod górkę miałaś???

z kulturką to możesz sobie dobrze zrobić co najwyżej.A jak w miejscach publicznych jest zakaz palenia to i na przystankach.Chciało się do Unii to teraz przestrzegajcie wymogów Unijnych albo won z podwórka!!!!A nie się teraz wyżalasz jacy to ludzie są źli!!

Gość Helka22
Palić na przystankach nie wolno! Ostatnio dwukrotnie zwracałam uwagę strażnikom miejskim na palące osoby i w każdym przypadku palacze zostali pouczeni.

Gość pale z kultura
"Ustąpić palaczą":D:D ustap blondynką :D

Oczywiście że wyjebie bo już się pozbyłam wielu takich osób i to nie jest problem wystarczy umieć gadać i tyle. O 6 sie kończy cisza nocna więc mogę - masz rację, auta teraz są bardzo ciche, a grill pachnie a nie śmierdzi tak jak paliwo i papierosy. A domek mam wybudowany i co z tego ? I tak nie pozwole na to aby palacze poczuli się pewni

Gość pale z kultura
donkapatke do mnie pijesz? Na chodnikach wolno palic? wolno. Na balkonie wlasnym wolno? wolno. W ogrodkach piwnych tez wolno wiec nie ma calkowitego zakazu w miejscach publicznych:P a co do przystankow to sie zgadzam jest zakaz- nie zapale

Gość nie pale ale nie zabraniam
chcesz to pal, przecież to twoja sprawa, tylko zauważ, że wiele palących ma gdzieś niepalących i im dmucha, i nie chce ustąpić. owszem, jakiejś dziewczynie czy normalnie wyglądającemu chłopakowi można zwrócić uwagę, chociaż i wtedy nie ma się pewności, że nie zacznie wyzywać czy startować z łapami. wiele razy byłam świadkiem kiedy ktoś zwrócił uwagę nieznajomej osobie (nie chodzi tu tylko o palenie, ale o inne rzeczy, błahe), a tamten zaczął bluzgać i z łapami startować. strach jest, bo nie wiesz nigdy do kogo się odzywasz. a ja nie mam zamiaru ryzykować życia za dymek. jak ktoś pali to się odsuwam, skoro mi przeszkadza. każdy jest wolnym człowiekiem i nie widzę sensu szukać zaczepek na każdym kroku. oczywiście gdy ktoś będzie mojemu dziecku dmuchać w twarz to wiadomo, ale ogólnie to jestem pozytywnie nastawiona do innych ludzi i jeśli oni nie robią mi niczego na złość to czemu ja mam to robić? w sensie, że specjalnie w moją stronę się z papierochem nie przybliżają tylko palą tak by na mnie nie leciało to po co mam się odzywać, jak dalej mi przeszkadza to się odsuwam. a budowanie domu tylko po to, bo sąsiad pali... proszę cię, rozumiem, że jesteś wkurzona, ale bez przesady, przy takim nastawieniu nie dziwię się, że ludzie cię nie lubią i zwracają uwagę, bo jakbyś na wszystko spojrzała z milszej perspektywy to inni też milej by cię traktowali, a tu od razu na wstępie taki napastliwy ton. też bym ci nie ustąpiła.

Gość pale z kultura
juz widze jak wyjebiesz sasiadow w bloku:D masz ty wyobraznie nie ma co:P Mozesz na przystanku dogadac czy w miejscu gdzie jest zakaz ale pofikac to sobie mozesz na cudzym balkonie w wyobrazni:D

pale z kultura: Jesteś do tego tak głupia ? Ey sorry ja nie lubie gdy na forach sie obraża innych ludzi ale z toba inaczej nie idzie. Jestem BRUNETKĄ IDIOTKO. Ktoś powyżej nie znał słowa palaczą do takich wal takie techy a nie do mnie

Gość taki jeden niezyciowy
jestem niepalący, nie lubie tego że ludzie sobie psują zdrowie, ale to ich wybór. nie lubię jak ktoś jest na tyle bezczelny że pali w tłumie ludzi czekających na zielone światło czy na przystanku... ale autorka tematu to osoba która najwyraźniej zna zasady kultury i powinniście się cieszyć, że są też tacy palacze!!! ja osobiście dziękuję, że ktoś szanuje zdrowie innych i oby było więcej takich ludzi

Gość pale z kultura
mnie ludzie lubia:D bedac w towarzystwie osob niepalacych nie zapale nawet jak siedzimy na dzialce. Wole odejsc niz kogos truc. Drazni mnie tylko to ze w necie wsrod znajomych ludzie sa mocni w gebie i narzekaja a placemu prawdy w oczy nigdy nie powiedza

Gość Helka22
Ja tam zawsze na palących sąsiadów wyskakuję i od kilku miesięcy mam spokój. Grzecznie palą w swoich przydomowych ogłodkach - na balkonach, tarasach i patio już się boją :>.

Gość lepiej palić
ty taka głupia jesteś czy udajesz? palaczOM. Jestem (kim?) kobietą, ale podaje torebki (komu?) kobietOM. widzisz tą subtelną różnicę niedouku???

pale z kultura: Nie mam sąsiadów w bloku więc w dupie ich mam. Pisałam że mam własny house i nigdy w bloku sie nie znajde wiec tamci ludzie dla mnie zwis. Nawet na przystanku niech sobie palą ale nie pozwole na to aby to było w towarzystwie dzieciaków itp.

Gość pale z kultura
"Jesteś do tego tak głupia ? Ey sorry ja nie lubie gdy na forach sie obraża innych ludzi ale z toba inaczej nie idzie. Jestem BRUNETKĄ IDIOTKO. Ktoś powyżej nie znał słowa palaczą do takich wal takie techy a nie do mnie" a co za slowo "palaczą":D Brunetko nie zalapalas zartu z blondynkom i malo tego nie wiesz ze slowo "palaczą" nie istnieje. Co za zalosna brunetka:D

pale z kulturką No do Ciebie, bo to Ty założyłaś taki wątek i masz pretensje do ludzi nie palących którym Twój dym przeszkadza.Nie wiem czy wiesz ale bierny dym jest o wiele bardziej szkodliwy niż kiedy ktoś pali.

Ja już nie palę, ale mimo wszystko kiedy paliłam starałam się tego nie robić na przystankach autobusowych, idąc ulicą, u znajomych którzy nie palą, w mieszkaniu (wychodziłam na balkon), przy dzieciach, nie dmuchałam nikomu dymkiem w twarz. Wkurwia mnie kiedy wychodzę rano z mieszkania i czuję, że jakiś sąsiad palił na klatce schodowej. :o 🖐️