Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myszula_19

Młode mamy po porodzie i przed

Polecane posty

Witam! W Twojej sytuacji żadałambym cc mimo wszytsko, Olga była kruszynką i poród był w miarę lekki a nie wyobrażam sobie 4 kilo sn! Dzisiaj była u mnie siostrzenica i 3 godziny uczyłam ją niemieckiego więc zwariować można, ale mam nadzieję że chociaż czegos ją nauczyłam i dobrze jej pójdzie sprawdzian :)

A ja wlasnie wrucilam z rodzinnego spacerku cudna pogoda sie zrobila w koncu!!Kingusia spi a wiktoria probuje nakarmic tatusia swoja kolacja hehe Alicja a ile Olga wazyla jak sie urodzila??

Jak młode mamy mogą tu się wypowiadać ? tzn. jaki jest wasz przedział wiekowy - bo pojęcie " młode mamy " różne może być interpretowane, no chyba, że wystarczy czuć się młodą na duchu :P

Ojej jaka malusia;)Wiktoria miala 2750.51cm a Kinga 3200 i 55cm podobno drugie dziecko zazwyczaj jest wieksze od pierwszego

To Kinga miała idealną wagę ;) Olgusia była wcześniakiem - 37 tydzień, ale faktycznie maleńka, na początku bałam się że coś jej zrobię bo taka krucha i mała :P Teraz nadrobiła i mieści się w normie.

Mojakuzynka rodzila 8lat temu maly mial 5kg!!!rodzila naturalnie Dawid do tej pory jest wielki z eaz strach hehe;)

O boże, 5 kilo silami natury to bym chyba nie przeżyła.. a teraz mały ma nadwagę? Ale dzisiaj ładna pogoda :) słonko świeci, pewnie zjemy wcześniej obiad i pójdziemy na długi spacer :)

nadawagi niiema ale jest strasznie duzy jak na swoj wiek ja czekam az Kingusia wstanie zje i idziemy naplac zabaw poszalec oczywiscie Wiki bedzie szalec Kinia jeszcze za mala;p

Ja nie mogę się doczekać już pierwszych kroczków małej, jak będzie szła za rączki na plac zabaw :) A powiedz mi ile teraz waży Wiki? jest tak jak rówieśnicy czy trochę mniejsza?

Wazy 10.5kg jest bardzo drobniutka ale ona ma to po mnie ja tez zawsze bylam drobnej budowy ciala i tak mi zostalo a jesli chodzi o chodzenie to jeszcze bedziesz miala tego dosyc zobaczysz;)

Pewnie tak :) córcia brata ma roczek i właśnie nauka chodzenia, wszytscy narzekają na ból w krzyżu :P Olga też po mnie szczuplutka, bo też jestem drobnej postury ale jestem wysoka wiec mam nadzieję że wyciągnie jeszcze w górę :)

myszula czemu cesarka ??szkoda troche. Masz głup[ie nastawienie ze ci peknie nic ci niepeknie .Nie kazdy jes nacinany jak bedziesz połoznej słuchała to urodziła bys normalnie

Gość Madlen---
Witam was młode mamusie:-) Pozwólcie że się przyłączę. Nazywam się Magda mam 20 lat i 6,5 miesięcznego Mariuszka.

Madlen---witamy wsrod nas ;) Bunia chyba zle zrozumialas myszule dzidzia bedzie bardzo duza co moze grozic peknieciem kosci dlatego decyduje sie na cc Alicja moja Wiki zaczela chodzic jak miala 10miesiecy i 2tyg dokladnie teraz jak z nia wychodzimy na spacerki to niechce w wozku siedziec i maz musi za nia biegac caly czas;)zreszta ja tez biegam trzymam forme przy niej hehe

Gość Madlen---
A co myślicie o chodzikach?

My dopiero wróciliśmy ze spaceru, po drodze wstąpiliśmy na lody i dalej w trase :) szliśmy fajną dróżką koło lasu, Olgusia była zachwycona, najlepiej jej się oglądalo wszytsko z góry czyli z rąk tatusia a potem jak była marudna to spowrotem do mamusi, przytuliła się i zasnęła, odłożyłam do wózka i do tej pory śpi :)

Moja miala chodzik od 7miesiaca musialam jej kupic bo nie moglam przy niej doslownie nic zrobic ale wsadzalam ja do niego tylko wtedy jak cos gotowalam niema z tego powodu zadnych problemow z kregoslupem

Alicja a moja Wiki o malo nie pobila jakiegos chlopczyka na placu zabaw bo jej zburzyl babke z piasku;)

hehehe to mała łobuziara :) a mają wasze dzieci tak że tylko mama i nikt więcej? Bo u mnie właśnie z tym problem, musi widzieć mnie bo inaczej płacz, jak mnie widzi to się uśmiecha, śmieje się, w nocy jak płacze to też tylko ja, wystarczy że podejdę do łóżeczka i powiem coś spokojnym tonem to już się uspokaja.

Wiktoria tak miala do momentu pojawienia sie Kingi teraz bardziej do tatusia mgnie

A ja się boję jak to dalej będzie, bo nie chce żeby mała cały czas potem piszczała jak mama gdzieś zniknie na moment. Narazie wszędzie ją zabieram, jest bardzo grzeczna.

ale mamy dzies pogode miałam isc na spacer z bratankiem ma pól roczku ale nie jes ciekawie:( cały czas pcha rece do buzi i juz widac jak ida mu zabki u gory dwa:) no a moj malytki w brzuszku juz sie przygotował bo sie juz obrucił do dołu głowka:) w poniedziałek ostatni egzamin i czekam juz ma mojego skabra az sie pojawi na swiat:)

Na ząbki jest dobry żel, a spacerek też dobrze by mu zrobił :) Zainteresowałby się otoczeniem i może by zapomniał o ząbkach :) Mojej małej też wychodzą ząbki ale naszczęście nie jest bardzo marudna !

on marudny nie jest ale wszystko pcha do buzi a jak mu pospada i nie ma co juz brac to bierze noge tylko tu musi wsadzic wiecej wysiłku:)

Na zabkowanie polecam masc dentinox a jak mala wieczorami placze to wkladam kubek z woda i smoczkami do zamrarzalnika trzymam kilkanascie minut i takie zimne smoczki najlepiej sie sprawdzaja

Myszula a ty byłas na usg 4 D?? Madlen co do chodzików to jestem przeciw ale kazdy uwaza inaczej Alicja ja tak nie mam bo stram sie zeby do kazdego sie przyzwycziała czodz wczoraj jak bylismy u kuzynki to jak Kacper widział jej córke o odrazu w ryk i musiał isc do mnie zeby sie uspokic

Gość Madlen---
Wampirek też używam tej maści a z tym smoczkiem muszę spróbować. Mariuszek też ma problemy z ząbkami. Ostatnio zrobił się nie spokojny. Mam do was pytanie. Czy któreś z waszych dzieci ma albo miało skazę białkową?