Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koneserka green tea

zielona herbata - która najlepsza?

Polecane posty

Gość koneserka green tea

Uwielbiam zieloną herbatę. Do tej pory piłam głównie bio active, ale trochę zaczyna mi się ona już nudzic, dlatego chcialabym spróbować jakiejś innej. Co polecacie? Ktora wedlug was jest najlepsza, ktora lubicie najbardziej? Niestety nie stać mnie na prawdziwie herbaty z herbaciarni (jestem tylko biedną studentką), więc piszcie tylko o zwykłych zielonych herbatach, dostępnych w sklepie.

Nie lubię herbaty zielonej, ale jedyną, która mi smakuje to o smaku malinowym firmy Bastek :)

Gość kicia2425
bardzo dobre są w Biedronce ;) smakowe i zwykłe zielone ja lubię z cytryną i z opuncją figową !!! pyszna

Gość i sru i fru
W lidlu kiedyś była zielona z opuncją figową bardzo dobra ale nie kupowałam dawno wiec nie wiem czy mają jeszcze w ofercie.Byla dosc tania.Obecnie kupuję zielona z zen szeniem , w herbaciarni ale wbrew pozorom nie jest to taki wielki koszt.50gr kosztuje ok 8 zł ale jest bardzo wydajna , starcza mi spokojnie na miesiąc w porywach do półtora.

Gość herbacia
,,ze tak podepne'' ma racje herbatki zielone mają swoje zdrowotne własciowci ,ale tylko herbatki prosto z herbaciarni.Lepiej zaoszczedzie i kupić sobie herbatke zieloną lisciasna np.sencha,mate .Czas parzenia takiej herbatki to do 3 minut!

Gość ze sie tak podepne
sencha lub mate mowisz? ok sprobuje, dzieki! :)

jak ktoś wyżej napisał - te z firmy Bastek sa niezłe - mają duże liście, chociaż są sztucznie aromatyzowane w sumie piję tylko zieloną herbatę, ale niesmakowa mi nie wchodzi oczywiście, ze najlepsze są po 200-300 zł za kg w soecjalistycznych sklepach/stoiskach, ale myślę, ze z Basteka opuncjowa, cytrynowa i malinowa są całkiem dobre, polecam

Gość herbacia
w warszawie w wola parku jest taka kawiarnia Cafe Club i tam maja boskie herbatki,samych zielonych maja chyba 20 smakow.Mi najbardziej smakuje sencha limon. Z tego co pamiętam to chyba 12 zł za 100g . Jak sie zabierze do nich taką karte klubowa to daja 10% rabatu. Ja od paru lat piję tylko zielon herbatki :)

Gość JAK TO oczywiście
ze w marketach mozna takze nabyc lisciasta pakowana po 100 g :)...polecam BASTEK brzoskwiniową, pomarańczową/ LOYD TEE z kwiatem porańczy i opuncją

Gość love green tea
no niestety nie ma porównania jeśli chodzi o herbate lisciasta z prawdziwej herbaciarni a ta z torebki... ja sama nie mam zbyt wiele pieniedzy ale wole raz na dluuugi czas (bo takie herbaty są bardzo wydajne) np kupuje za 30 zł pare smakow i mam na pare miesiecy a pije codziennie po pare kubkow wiec mysle ze to sie bardziej opłaca. aktualnie bardzo smakuje mi japońska zielona herbata z owocami granatu jest swietna, bardzo dobra jest również egzotyczna i wiele wiele innych:)

Gość JAK TO oczywiście
ostatnio uslyszalam, ze z piciem zielonej nie nalezy przesadzac, czyli co miesiąc robić sobie przerwy w jej piciu i co innego pić...bo moze to doprowadzic do "wyklucia" się nowotworu..a tak ja kocham pić :)..i fakt od czasu do czasu robie sobię przerwe i popijam melisę ;p

Gość JAK TO oczywiście
love green tea -- a jakiej firmy ? tez w herbaciarni nabywasz ją ?

Gość love green tea
to chyba bzdura z tym nowotworem bo zielona herbata ma własciwosci zapobiegajace nowotworom i jest bardzo zdrowa ale jest takie przyslowie ze wszystko w wiekszych ilosciach szkodzi:) tak ja kupuje tylko w herbaciarni nie umiem już pic innej herbaty:)

Gość JAK TO oczywiście
wiem jakie ma wlasciwosci ale pije ją ze wzgledu bardziej na walory smakowe bo niecierpie czarnej...kiedys pilam litrami czerwona ale znudzila sie..teraz zielona ale hektolitrami :P wiadomo , ze wszystko w nadmiarze szkodzi takze i zielona herbata!! i wierz mi, ze jak bedzies pila zielona to i tak sie nie uchronisz przed rakiem..taki juz ten swiat jest :/ i żywność i powietrze !!! :(

Gość JAK TO oczywiście
taa zielona z granatem brzmi obiecująco jesli chodzi smak :D

Gość powrót do pionu
Polecam Irvinga - najlepsza jest zielona z prażonym ryżem, ale niezła jest także z algami (sea detox z serii Irving Tea SPA).

Szczerze powiedziawszy ja uwielbiam prawe wszystkie rodzaje herbat. Lubie próbować nowe mieszanki. Nałogowo chodzę do herbaciarni i ciągnę tam wszystkich moich znajomych. Ostatnio nawet założyłam sobie subskrypcje herbaty na http://youbean.pl/Subskrypcja_kawy_i_herbaty/ Moja ulubiona herbata zielona to Mu Dan tzw 'Kwiat Peonii'

Gość lovjaaa
u mnie to jest tak: z sypanych to wybieram big activa z marakują. a z torebkowych standardowo teekanne bo oprócz smakowitych rodzajów herbaty czarnej mają te parę ewenementów z zielonej, np. z lychee;)

Gość suri789
najlepsza zielona: tekanne i te herbatki z rossmana, nie pamiętam nazwy:)

Gość honeyasia
po 1. pijcie indyjskie herbaty, bo sa zdrowsze od chinskich po2. jedna z najlepszych na swiecie jest zielona herbata AHMAD -lisciasta of course. polecam. a te w zaszetkach to zmiotki niestety:/ jaka by nie byla - nigdy zielonej nie wypije z torebki:-)

Gość gość
Ja polecam Green Universal (http://herbit.pl/pl/p/Green-Universal/156). To oryginalna zielona herbata, ma super aromat i bardzo dobry smak. Próbowałam już wielu zielonych herbat, ale ta szczególnie przypadłami do gustu. Pozdrawiam wszystkich herbacianych fanatyków!!:)) Malwina:)

Gość Morena1205
A ja lubię herbatę egipską, jest bardzo smaczna i zdrowa. Robi się ją z nasion kozieradki. Kozieradkę można kupić wszędzie, ja na przykład kupuję bardzo tanio w sklepie internetowym Świat Przypraw

Gość sebek788
Z tego co ja słyszałem to najbardziej luksusową herbatą w Europie, którą można dostać w najlepszych hotelach i restauracjach choćby Zurychu jest Sirocco. Znajomy mi o tej marce mówił i mam zamiar zamówić kilka sztuk na spróbowanie. Znalazłem taką stronę www.sirocco-tea.pl . Tutaj mają duży wybór, wszystko z certyfikatami, pewne, oryginalne.

Gość TeyLover
Najlepsze herbaty robi angielski Twinings. Ciężko ją dostać w sklepach ale jest na allegro. Moje ulubione to English Breakfast i Earl Grey :)

Gość agata098
Herbata Rooibos to ostatni krzyk mody. Nie zawiera kofeiny, dlatego mogą ją pić zarówno dzieci jak i kobiety w ciąży. Warto spróbować.

Gość portofin0
Ja z zielonych uwielbiam Zen Chai od Teekanne.To nie jest czysta zielona cherbata tylko z dodatkiem mango. Zwykła zielona tak mi nie smakuje, bo jest jednak troche gorzkawa. Ale najczęściej i tak pijam dobrego earl greya ;)

Gość trajda
tak, to chyba najlepsza herbata od teekanne w ogóle, czarne już mi tak nie smakuja po prostu. spróbuj dodać do niej plasterki świeżego mango, ge-nial-ne!

Gość klasika
ja piję klasycznie czystą zielona herbatę, bez zbędnych dodatków które będą niepotrzebnie psuć jej smak. żadnego miodu, cukru, cytryn, tylko przefiltrowana woda i odpowiednia temperatura parzenia. tylko tyle i AŻ tyle.

Gość gość
Zaczęłam się odchudzać. Już po lecie prawie, ale wakacje i tak mam zaplanowane na grudzień :) Chciałam zrzucić kilka kg, czytałam, że zielona jest skuteczna. Mogę przy odchudzaniu pić smakowe?