Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZaniedbanaLennon

Zaniedbałam się i chcę to zmienić

Polecane posty

Gość ZaniedbanaLennon

Jakieś sposoby ?

Gość _kredens_
idź do dobrej kosmetyczki i fryzjerki to doradzą Ci lub poznaj faceta z jajami i gustem

Gość ZaniedbanaLennon
Zakochana to już jestem, ale kurcze, przez te ostatnie lata doprowadziłam się do takiego stanu, jakbym nie miała kontaktu z lustrem. Rozciągnięty dres, przetłuszczone włosy, figura wieloryba, sucha cera, naczynka...- aż strach patrzyć w lustro :(

Gość erttetetetertertetr
zacznij dbać o siebie i nie pisz bzdurnych tematów na kafe.

Gość ZaniedbanaLennon
A wszystko dlatego, że cierpiałam na depresję i nie zależało mi na życiu. Jedyne, co robiłam pożytecznego, to nauka i języki obce, a także tworzenie. Za to fizycznie... z ładnej dziewczyny zrobiłam z siebie maszkarę .

Gość napisz szczerze...
to rusz dupe i cos zw soba zrob, teraz zaraz np.pomaluj paznokcie,zrob maseczke,pocwicz..a nie pierdol na kafe...

Gość erttetetetertertetr
Dres wyrzucić i kupić coś nowego, włosy umyć dobrym szamponem, przejść na dietę i uprawiać jakiś sport, stosować kosmetyki nawilżające z prowitaminami - to banalne i takie proste. jak można o takie rzeczy pytać na forum?!

Gość najdź sobie kochanka
najlepsza kuracja na wszystko;):D

Włosy myj często, najlepiej kup w aptece seboradin z czarną rzepą (szampon+odżywka+lotion) - śmierdzą, ale działają cuda (i włosy szybciej rosną i mniej wypadają). Dresy zamień na kobiece ciuszki :) Przejdż na dietę, kup nowe kosmetyki. Krem nawilżający lub witalizujący do skóry suchej-naczynkowej. Albo dwa osobne kremy, nawilżający (koniecznie z filtrem!) na dzień, na naczynka na noc :) Do tego peelingi i maseczki, + tonizacja :) Jeśli masz gdzie to idź na kawitację albo mikrodermabrazję - działają cuda z cerą :)

Gość ZaniedbanaLennon
To pogadać nie można ? Chcę się kogoś poradzić, bo nie wiem od czego zacząć.

Gość erttetetetertertetr
I znów kolejna z depresją.. o matko droga. :(

Gość erttetetetertertetr
ona - no przecież ona wie, co robić więc nie mam pojęcia po cholerę pyta o tak oczywiste rzeczy?! No nie wie o istnieniu kosmetyków, diet?! Kobieta?!

Zacząc można od wszytstkiego na raz ;) Kup kilka nowych ciuchów, ten seboradin co radziłam (na przetłuszczające się włosy jest świetny), krem do twarzy :) A w miarę czasu uzupełniaj garderobę i kosmetyczkę :)

Ertt - są osoby które muszą mieć wszystko wypunktowane, i napisane co i jak ;) Moja kumpela tak ma więc jestem przyzwyczajona ;) A że bawię się kosmetykami i wizażem, to przyzwyczajona jestem ttm bardziej. Nieraz łapię się za głowę jak ktoś nie wie nawet jaki ma rodzaj cery i używa bądź jakich kremów które się akurat nawiną :o

Gość erttetetetertertetr
Ona - :) ok. To sie już nie udzielam :)

Gość ZaniedbanaLennon
Żebyś wiedział/a, że się nie znam na tych baskich upiększaczach. Zawsze wystarczyło mydło, szampon i krem Nivea. Przykro mi, że znów ktoś mnie ma za głupka, ja po prostu jestem trochę zagubiona, ale walczę z tym, zaczęłam leczenie.

Gość juz bardzo zadowolona
ja tez planuje zmiane totalna na przelomie padziernika / listopad bedzie to zadbanie o siebie na maksa :) Nowa milosc oraz nowa ja :)

Gość ZaniedbanaLennon
Wiem, jaką mam cerę, żeby nie było. Suchą, podatną na zaczerwienienia i piegi.

Gość erttetetetertertetr
Ok. Przepraszam. Przynajmniej wiadomo, że nie jesteś typem kobiety która godzinami się stroi przed lustrem i zakłada kilo tapety na twarz każdego dnia. Takich to nie mogę zdzierżyć ;) W/g mnie powinnaś zacząć od jakiegoś planu żywieniowego. To sprawi, że zaczniesz się lepiej czuć i schudniesz. A reszta, to tylko kosmetyka. :)

Gość lulaula
Tez sie zaniedbalam, i wlasnie postanowilam sie wziac za siebie jakis czas temu. Dla siebie, zeby zdrowie nie szwankowalo mi pozniej, i ogolnie zeby poprawic samopoczucie:) Mi dobrze zrobilo zmienienie czesciowo garderoby, zabranie za nowe projekty, rzucenie palenia i picie, zdrowa dieta, jazda na rowerze bieganie, cwiczenia w domu, picie ziolek na poprawe wlosow, cery, krazenia. W 3 miesiace zrzucilam cos kolo 6 kg, tak ze teraz nie mam napadow glodu, staram sie sporo ruszac, skora zaczela sie robic jedrniejsza, wlosy wracaja do normy, twarz tez o niebo lepiej wyglada:) Nawet nerwica mi sie uspokoila;)

Gość ZaniedbanaLennon
Też bym tak chciała :) Taka istna metamorfoza ;) Nieraz chciałam się gdzieś pojawić i żeby ludzie mnie nie poznali :D

Podstawa w pielęgnacji cery - maseczki z glinki (można nawet samemu zrobić jak się kupi składniki w zielarskim).. Druga - krem dopasowany do cery bezwzględnie rano - oprócz upiększania cery krem lepiej trzyma na twarzy podkład :) Trzecia - peeling raz w tygodniu. Czwarta - makijaż zmywamy wieczór, koniecznie - do oczu osobny preparat, do twarzy mleczko lub tonik (tonik lepszy - nawilżający najlepiej). Nie trzeba zaczynać od kosmetyków z najwyższej półki typu chanel itd, tylko dobrać odpowiednie do swojej cery :) Ty - szukaj nawilżających i do naczynkowej :) Szampon też powinien być dopasowany do włosów - gdybyś używała nawilżającego do zniszczonych, to po 2-3h włosy przetłuszczone ;) Najlepiej używać seriami :) Jeśli upierasz się przy mydle do mycia, to tylko szare ;) Po myciu balsam - i wsio :) Listę zakupów sobie zrób i po jednym produkcie wykreślaj jak nabędziesz :)

Gość napisz szczerze...
ile masz lat kobieto?

Gość erttetetetertertetr
Wszystko się da! :)

Gość napisz szczerze...
wogole napisz ze cos wiecej o sobie..ile wazysz, ile masz lat..jak ci mamy radzic:O

Gość ZaniedbanaLennon
Dokładnie, nie przywiązuję aż tak wiekiej wagi do tego, jak wyglądam.Ale zarazem, odkąd pojawił się w moim życiu facet, chciałabym go nie odstraszać ;)

Gość juz bardzo zadowolona
oczywiscie - wszystko jest do wykonania wymiana garderoby zmiana koloru wlosow, fryzury zmiana sposobu odyzwiania nalezy odstawic tyton, alkohol i uzywki :) Wystarczy miec jasno zdefiniowane cele :)

Gość lulaula
ZaniedbanaLennon hehe wlasnie zabawne jest w tym to ze tak mi sie ulozylo, ze nikt mnie nie widzi poza rodzina, ale dla samej siebie tez jest fajnie;) Jak bedziesz chciala, to na pewno sie uda, tylko nie ma co sie lamac jak cos od razu sie nie zmienia;)

Gość ZaniedbanaLennon
Mam 23 lata, jestem szatynką o niebieskich oczkach, mam bardzo jasną cerę i podatność na rumieńce i piegi. Wzrostu mam 160 cm, a ważę 78 kg :(