Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZaniedbanaLennon

Zaniedbałam się i chcę to zmienić

Polecane posty

Gość juz bardzo zadowolona
nie polecam robic nic samemu - czasochlonne i trzeba potem sprzatac polegam na gotowcach Zatem szpileczki Dieta warzywno-owocowa Szampon koloryzujacy - tani a ladnie blyszczy Garderoba dopasowana do typu figury

Gość ZaniedbanaLennon
Dietę planuję na pewno, bo do tej pory jadłam nie tyle z głodu, co z nerwów. Najgorsze obżarstwo atakowało mnie zwykle przed najbardziej stresującymi momentami w życiu. Niestety, efekty tego są takie, że niezbyt ciekawie wyglądam. Dziękuję wam za motywację i cenne wskazówki - na pewno skorzystam :)

Ja tam wolę się pomęczyć i posprzątać, a mieć za niewielką cenę krem lepszy od każdego gotowca ;)

nie martw sie - ja wygladam tragicznie ale poniewaz mam ambitny cel - nowa milosc wtedy osiagam swoj cel :) powodzenia

ona niestety jestem estetka oraz do wygladu i czystosci przywiazuje OGROMNA mage :))))

Gość ZaniedbanaLennon
Co do stroju, chciałabym, żeby był wygodny - podobnie jak buty, bo źle się czuję w szpilkach i miniówkach. Wolałabym coś w stylu orientalnym, tym bardziej, że owego czasu kupowałam mnóstwo biżuterii z takimi motywami.

* wage mialo byc sa tanie gotowce odpowiedniki tych drozszych mazi :)

W razie czego w doborze makijażu też mogę pomóc ;) Ciężko znaleźć odpowiednie podkłady dla jasnej cery niestety, producenci u nas doszli chyba do wniosku że każda kobieta lata jak posrana do solarium i ma kolor cery jak murzynka :o

juz bardzo zadowolona: Oj tam chwilka w kuchni i ma się krem, sprzątnięte w 10 minut i już jest czysto i estetycznie ;) Mi gotowe kremy dla mieszanej tak drastycznie wysuszyły cerę, że hooo :/

Gość ZaniedbanaLennon
No właśnie, mnie też motywuje ta miłość na horyzoncie. Ma ona o tyle dobroczynny wpływ, że w końcu ruszyłam tyłek z domu i wczoraj poszłam z kumpelą pobiegać ;) Póki co muszę zwrócić na siebie uwagę tego chłopaka, bo on mnie jeszcze nie traktuje jako kobiety, jestem tylko taką pulchną kumpelką.

Gość MyszkaSzarusia
Mam bardzo podobnie jak Ty, cierpiałam na depresje, dopiero kilka miesięcy temu poczułam się lepiej i powoli zaczynam robić coś dla siebie:) powolutku, jakieś ćwiczenia, ładna opalenizna, teraz mam zamiar wybielić ząbki, i zmienić fryzurkę na bardziej wyrazistą. Moja rada - nie spiesz się, po kolei się zmieniaj, bo nabierzesz słomianego zapału:)

Gość ZaniedbanaLennon
Ona - no to szkoda, ale może się rozejrzę. Solaria raczej nie są mi w głowie, jasna cera mi się bardzo podoba, choć wkurzają mnie te czerwone policzki .

Wiesz są faceci którzy lubią krąglejsze (m.in. mój :D ) ;) Tylko wiadomo że trzeba być zadbaną, bo zapuszczone i pulchne nie wygląda korzystnie ;) Odpowiednim strojem można zrobić praktycznie wszystko :) Unikaj obcisłych rzeczy, i unikaj też za szerokich ;) Luźne mają być, ale nie jak spadochron ;) Odpowiednio dobierz bieliznę :) Jak lubisz etniczne, to długa spódnica jednokolorowa + koszula na guziki, szeroki pasek i kowbojki ;)

Gość ZaniedbanaLennon
Ano właśnie, ząbki - kolejny mój problem. Nie palę, myję je non stop, ale i tak są żółte, a mój oddech nie należy do zbyt przyjemnych.

Ja ani sprzatac ani gotowac nie lubie ;) Wole gotowce!!! Trzeba podkreslic atuty swoje :) Ja o tym pomysle pazdziernik /listopad - gdyz wtedy u mnie bedzie milosc na horyzoncie :) Moja droga - dietka oraz sport Osiagniesz cel :)

Z jasnych dostępnych na rynku to najfajniejszy jest Bourjois 10h sleep effect - tylko on nie jest kryjący, więc piegi będzie widać - ale mi osobiście piegi się podobają :) Jasne odcienie są też kosmetyków mineralnych (w Pl jest mało ich sprzedaży - chyba tylko sephora, isa dora, the body shop) - ja zamawiam ze stanów z EDM, na razie próbki, żeby odpowiedni odcień dobrać - bo ich jest milion pięćset sto dziewięćset ;) A cenowo zamówienie ze stanów wychodzi taniej niż kupienie w TBS czy Sephorze :o Zwłaszcza jak się więcej zamawia, bo przy 12 produktach jest chyba 50% zniżki - więc podkład mineralny wychodzi ok. 25 zł ;)

Co do zębów - wybielanie białą perłą działa cuda ;) Z oddechem to może być kwestia rfluksu - warto się przebadać :)

Gość do Ona..
mam 22 lata, jestem szatynką o ciemno-brązowych oczach i dość ciemnej karnacji.szybko się opalam, jedyny problem ze skórą to jej suchość. jaki makijaż i zestaw kolorów byś mi poleciła? jestem wysoka (176 cm) i szczupła (54 kg) i mam mały biust, szerokie biodra i ramiona, zgrabny tyłek, długie nogi (ale nie lubię ich przesadnie odsłaniać)

Gość ZaniedbanaLennon
No nie, taką szkapą jak modelki nie planuję być w żadnym razie. Mam ładny biuścik i niech tak zostanie. Styl etno bardzo mi odpowiada, poza tym lubię ciuchy stylizowane na epokę wiktoriańską, a w szczególności długie, lekko falujące spódnice. W sumie zależy mi, żeby mieć w sobie coś unikatowego, nie chcę robić z siebie na siłę seksbomby.

Gość ZaniedbanaLennon
Ona - nareszcie ktoś kompetentny ;) Dzięki za wszelkie rady, postaram się do nich zastosować. A co do piegów, to też bardzo je lubię, są seksowne i szkoda byłoby je tuszować.

Staraj i wdrazaj plan w zycie jesli masz go na horyzoncie - wtedy warto mu zaimponowac Ja bede wysylac sygnaly do mojej nowej milosci pod koniec tego roku :) Sporo do wykonania u mnie :)

Ja przez zimę również się zaniedbalam. Z nerwow podjadam, wiec przytylam. Z ciuchow malo co na mnie wlazi, wiec codziennie mam problem stojac przed szafą. Ja zaczęłam od fryzjera. Poszlam do nowej fryzjerki i wyszlam zadowolona- raz, że wlosy odswierzone, no i troche zmieniona fryzura. Dziś zaczęłam ćwiczyć. Codziennie chodzę pieszo do pracy i z pracy. Staram się jeść rozsądnie i zdrowo. Gorzej z garderobą :/, bo to kosztowny wydatek, ale już coś na allegro wypatrzylam ;) Małymi kroczkami, wszystko się zmenia :) Powodzenia :)

do Ona.. Ja na co dzień u brunetek widzę jasne brązy, beże, cieliste odcienie, trochę złota - ogólnie delikatny makijaż stapiający się z cerą, wyglądający naturalnie :) Jasne kolory - białe, różowe, itd. u brunetek wyglądają wulgarnie trochę ;) Bo się za bardzo kontrastują z cerą, z okiem, z kolorem włosów. Na wyjścia albo smokey, albo - bardzo kontrastowy, widoczny, matowy kolor (czerwony, fiolet w wewnętrznym kąciku, w zewnętrznym grafit albo czarny), trochę jasnego do linii brwi. Wtedy delikatnym błyszczykiem usta, bez koloru. Natomiast odwrotnie to mocną szminkę na ustach i delikatnie oczy ;) Ogólnie to ja dobieram kolorystykę do konkretnej osoby - bo tak wirtualnie to można pisać i pisać ;)

Mandaleenka - wbrew obiegowej opinii i tutejszym maniaczkom marek, ja często rozglądam się za ciuchami w tesco - ani wzorami, ani jakością nie odbiegają od HM, CA, NY, za to ceną - bardzo ;) W tamtym roku za 200 zł kupiłam spódnicę, rybaczki, 4 bluzeczki, stanik i 2 topy na ramiączkach i letnią sukienkę ;) Dla oszczędności dobrze kupować tak, żeby zestawy od razu robić - czyli każda koszulka i top kolorystycznie i wzorami pasuje i do rybaczek i do spódnicy ;) Zaniedbana - no i właśnie w tesco są większe rozmiary też ;)

Ona podaj prosze adres email do siebie bo ja wdrazam plan dbania o siebie pod koniec listopada zatem z wielka przyjemnoscia chcialabym niepokoic Twoja osobe calkiem sensownie radzisz :)

jestem pod wrażeniem ONA! tez skrobnę do ciebie @ :P

no jasne Ona ... to super babka moze byc doradca urody :) chcialabym niepokoic emailami na przelomie listopada i grudnia gdyz w teym terminie jest nowa milosc u mnie :)

Ona, tylko, że ja miszkam w malym miescie i tesco u mnie nie ma. Są jakies markowe, te bardziej mlodzieżowe, i pelno ciuchlandow. A dwieście zł jednorazowo wydać nie mogę, czyli zostaje mi allegro i jedna-dwie bluzki co jakis czas :(

onakafe@o2.pl :) Wiecie, jak coś to można też dobre rady uzyskać na metamorfozach na wizaz.pl ;) I odnosnie ubioru, i kosmetyków (polecam lekturę KWC - kosmetyk wszechczasów - forumowiczki dodają swoje opinie i oceny do każdego kosmetyku - więc zanim się kupi coś, dobrze zapoznać się z opinią). A na metamorfozach - po wklejeniu zdjęc dziewczyny retuszują tak że różne fryzury, i różne kolory :)