Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vbncv

tez wam brakuje Boga? jego obecnosci...

Polecane posty

Gość Mireeeeekkkkkkkkkkk
Jak to Ci brakuje Boga? Idź do spowiedzi, módl się całym sercem i przestrzegaj przykazań a znajdziesz Boga. Nie koniecznie będziesz czuć Jego obecnosć. Jeśli tak nie będzie to znaczy, ze Bóg będzie jeszcze blizej Ciebie niż wtedy gdybyś odczuwała Jego obecność.

Gość Lisetka
do tej z góry - a ciebie przymule to pewnie religia katolicka urobiła? w toruńskim wydaniu jak mniemam? Retoryka typowa i to miłosierdzie katolickie aż tryska.Właśnie dzieki taki jak tu wyleczyłam się z katolicyzmu w polskim wydaniu. A teraz poklep paciorek i spać.

Gość firana
Bóg to wymysł człowieka Aha, czyli to zaplanowane że Twój dobry Bóg stworzył ludzi zarzynających się na wzajem, mordujących, dręczących innych ludzi i zwierzeta, Bóg wszechmogący stworzył podobno ludzi na swój obraz i podobieństwo...--------ale to Bóg kaze robić ludziom te podłę złe rzeczy ? czy ludzie nie maja wlnej woli ,zeby wybierać miedzy dobrem a łem ? skoro poterfia wybarać zło - potrafiateż dobro ? dlaczego tego nie robia ? na to pytanie kazdy musi sam odpowiedzieć . Każda podłosć ludzka moze być wytłumaczona w ten sposó - ja nie chciałem , no ,ale skoro Bóg mnie tak stworzył .....

Gość firana
Lisetka do tej z góry - a ciebie przymule to pewnie religia katolicka urobiła? w toruńskim wydaniu jak mniemam? Retoryka typowa i to miłosierdzie katolickie aż tryska.Właśnie dzieki taki jak tu wyleczyłam się z katolicyzmu w polskim wydaniu. A teraz poklep paciorek i spać.-------------------------czy nie gadałąś coś ,ze konczysz juz pisanie na tym topiku ? Jak masz sietak zachowywać - to idz lepiej " modę na sukces " poogladaj - a ludzi nie obrażaj

Gość vbncv
Bog musi byc, bo musi istniec jakas sprawiedliwosc, bez tego swiat wydaje sie zly i okrutny

Gość fgdgf
haha katoliczką nie jestem :) poprostu jestem uczulona na czyjas głupote, nie na niewiedze ale głupote, wiesz na czym polega roznica? czlowiek ktory wie ze mało wie na dany temat to nie bierze udziału w dyskusji głupiec bedzie chciał zabłysnąc swoimi wyimaginowanymi mądrosciami bez uprzedniego zapoznania sie z tematem... "Aha, czyli to zaplanowane że Twój dobry Bóg stworzył ludzi zarzynających się na wzajem, mordujących, dręczących innych ludzi i zwierzeta, Bóg wszechmogący stworzył podobno ludzi na swój obraz i podobieństwo..." mówi ci to cos kiedy Bóg juz od dawna nie nakazuje wiary w Niego ani czynienia dobra?? slyszałes kiedys o wolnej woli nadaną przez Boga?? bo mi sie wydaje ze nie... lisetka to ze przeszłas na ateizm nie znaczy ze wszystko ci wolno, daj se troche na wstrzymanie... nie dziwie sie ze nie wytrwalas w wierze... 🖐️

Gość firana
Ty autor /ko masz jakieś przemyślenia czy tylko tak " poodlewasz " dyskusje , bo wiara albo jej brak - to zawsze gorący temat ? napisz co Cie skłonilo do założenia tego wątku ?

Gość fgdgf
i ateisci maja chyba jakies rozdwojenie jazni i to chyba masowe... najpierw mowią ze chcrzescijanie zwalają na Boga, (co by sie nie stało to Bóg) ...po to by po chwili dodac ze skoro istnieje to czemu pozwala na to całe zło///:O ludzie gdzie tu logika??:O:O

Gość Bóg to wymysł człowieka
dobrze, wierz sobie w swoje bajki o Bogu, skoro tak ci łatwiej zyć to ok, ciekawe tylko co byś powiedziała jak by ci dziecko umierało na jakąś chorobę (Bóg wszechmogący + modły = wyleczenie?) Bajki, bajki i jeszcze raz bajki, Bóg = fikcja. AMEN

Gość fgdgf
aha i zeby nie było..etap zwalania całego zła zostawiłam za sobą jeszcze w gimnazjum..., pozdro ateisci :O 🖐️

Gość vbncv
no i co ze jest zlo, trzeba byc wdziecznym ze nas w ogole stworzyl

Gość firana
no ,dobra autor /ko - czyli tylko podgrzewasz temat - myśalłam ,ze chesz pogadać a nie siać zamęt . cześć

Gość fgdgf
bog to wymysł... - jakos specjalnie mnie to nie dziwi ze czyjes modły nie zawsze sa wysłuchane... naprawde masz chcrzescijan za takich ograniczonych ludzi??:O najsmieszniejsi są ci co to od niedawna (np kilu lat) sa ateistami, wymiatają...:D z dniem zaprzestania wiary w Boga uwazają sie za alfy i omegi. ludzi z wyzszym ajkju bla bla bla :D ehh ludzie czemu to takie głupie, ale oczywiscie nie wszyscy :P

Gość vbncv
przeciez musi byc jakis byt wyzszy, skoro swiat jest taki uporzadkowany, skoro same istnienie jest cudem

Istnienie jest cudem, powstanie człowieka z 2 komórek jest cudem...działanie naszego organizmu jest cudem! Sprawca CUDÓW jest CUDOWNYM BOGIEM:) oj dużo by pisać:) .... ....

Gość pytanie na kolację
a mnie zastanawia jedno... jak ktoś wyjdzie z ciężkiej choroby to rzekomo ludzie uważają, ze stał się cud, modły zostały wysłuchane, to wszystko zasługa Boga itd. to gdzie jest teraz Bóg jak są takie powodzie? hmmm odpoczywa? Czyżby ten wszechnogacy za te powodzie nie odpowiada? Przecież to katolicy krzyczą, że Bóg jest Panem swiata, od niego wszystko zależy :O

Bóg panem swiata... Słaby ten pan, że nie umie zapanować nad tym co stworzył. W ogóle jak mozna w to wierzyć, ehh, szkoda czasu na bajki 🖐️

1Sm 15:23 Bw "Gdyż nieposłuszeństwo jest takim samym grzechem, jak czary, a krnąbrność, jak bałwochwalstwo i oddawanie czci obrazom. Ponieważ wzgardziłeś rozkazem Pana, więc i On wzgardził tobą " Bóg mówi: oto kładę przed tobą błogosławieństwo gdy będziesz mi posłuszny i przekleństwo za nieposłuszeństwo. Wybieraj.

Gość pytanie na kolację
no właśnie o to pytam. Chciałabym się dowiedzieć co na ten temat mają do powiedzenia katolicy...

Gość banko
a kto Wam powiedział ,ze Bóg zawsze wszysko robi tak żeby było dobrze ? że nie pozwala ,zeby działy sie rzeczy złe , po to ,zeby moglo wydarzyć siecos dobrego ? Dalczego myślicie ,ze jak wszystko działa ok - to Bóg jest , a jak coś sie pusje - to Boga nie ma ?

Gość fgdgf
pytanie - jesli to Jego zasługa to co tez ma naprawiac?? jesli to wina natury to dlaczego miałby nam pomagac?? a moze wkrotce pomoze? znasz dzieje Hioba i jego słynny tekst "dlaczego mamy przyjmowac dobro a zła nie", złe rzeczy o dziwo tez maja dobre strony, moze nie na chwile obecną i moze nie dla tych ludzi...zle rzeczy uczą dobroci, tego co najwazniejsze, brzmi jak absurd? moze dla ciebie ale dla mnie to banał i nawet gdyby On za tym wszystkim stał to wcale bym sie mu nie dziwiła ze sie tak wkurwił, jestem za armagedonem 🖐️ ps. bierzesz chrzescijan za jakies niedouczone osoby?? ja wierze w nauke to jakim cudem wierze w Boga???:O 🖐️

Gość vbncv
osobiscie nie wierze w niebo czy pieklo..

Gość fgdgf
jak Bóg nie moze zapanowac nad tym co stworzył??? ty w ogole myslisz nad tym co piszesz??? totalna nielogika i dobrze o tym wiecie ze Bóg jest sprawiedliwy i bardzo surowy, to nie moze byc taka ciota jakby to niektorzy ateisci sobie zyczyli...wyobrazacie sobie co by to było?? ale nie wymagam myslenia od takich osob... kazdy by tak chciał, nasrac i zeby jeszcze Bóg po nim osobiscie posprzatał. z Bogiem 🖐️

Pwt 11:27 Bw "Oto ja kładę dziś przed wami błogosławieństwo i przekleństwo. Błogosławieństwo, jeżeli będziecie słuchać przykazań Pana, Boga waszego, które ja wam dziś daję; (28) a przekleństwo, jeżeli nie będziecie słuchać przykazań Pana, Boga waszego, i zejdziecie z drogi, którą wam dziś wskazuję" czy Polacy są posłuszni Bogu???? czy nasz kraj jest błogosławiony i chroniony Modlę się o mądrość dla Polaków i o poznanie woli Boga...wtedy On odwróci przekleństwo naszego narodu. Jego Słowo o tym wszystkim mówi. Bóg potrząsa ziemią , aby ludzie się otrząsnęli- brnąc w odstępstwie od Niego.

Gość banko
kazdy by tak chciał, nasrac i zeby jeszcze Bóg po nim osobiscie posprzatał. z Bogiem --------------------paskudnie napisane , ale niestety ptawdziwe :)

''Bóg sprawiedliwy i bardzo surowy'' -------buhahahaha :D Nawiedzeni katolicy są na prawdę zabawni 🖐️

Gość ateistom chyba juz
brak argumentów :classic_cool:

Gość ateistom chyba juz
najgorsi są nawiedzeni ateisci z mozgiem jak rodzynek 🖐️

Gość vbncv
sprawiedliwy, gdyz smutnych pocieszy po smierci, rozumny, kochajacy, wybaczajacy, nie surowy, nie wyobrazam sobie, zeby Bog nas karal

Gość pytanie na kolację
fgdgf "ps. bierzesz chrzescijan za jakies niedouczone osoby?? ja wierze w nauke to jakim cudem wierze w Boga???" Czy to było skierowane do mnie? Jeżeli tak, to zauważ, ze pisałam konkretnie o katolikach, a nie o ogółem o chrześcijaninach- istotna różnica.