Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdfdfbf

Mieszkanie

Polecane posty

Gość asdfdfbf

Cześć bardzo proszę was o pomoc .... Mieszkam w Poznaniu niedaleko stadionu :) . Pod koniec roku zaczną tutaj budować droge dwu pasmową :::( i nasza wille maja zburzyć. WYNAJMUJEMY. I Teraz mam pytanko czy mogę starać sie o to żeby PAŃSTWO LUB WŁAŚCICIEL zapewnił nam inne mieszkanie ? Jak to jest właściciel czy państwo ? Musze mieć tutaj meldunek >? wystarczy tymczasowy czy musi być stały ? jakie powinnam podjąć pierwsze kroki ? Bardzo proszę o pomoc

Gość a sama sobie poszukac nie
mozesz? Czemu chcesz na wlascicielu zerowac?

Gość asdfdfbf
Nie chce na nikim żerować i proszę tak do Mnie nie pisac... Jesteśmy młodym małżenstwem z dzieckiem i nie stać nas na to żeby po raz kolejny urządzac mieszkanie. A właściciel dobrze wiedział, ze tak bedzie a nam powiedział tez ze bedziemy tutaj mogli mieszkac kilka lat. miedzy innymi wyremontowalismy to mieszkanie. A tak tanio jak tutaj wynajmujemy to nie znajdziemy nigdzie. A skoro jest okazja, żeby np panstwo pomoglo nam w takiej sytuacji to chyba nie robie zle. gdzie mam isc na bruk ?

Gość asdfdfbf
Był ktos w takiej sytuacji ? Albo słyszał o czymś takim ?? Bardzo proszę o wypowiedzi.

Gość rozbawiłaś mnie panienko
:D :D :D a z jakiej racji właściciel ma ci urządzać kolejne mieszkanie? bo ciebie nie stać, bo macie dziecko i pilniejsze wydatki? buahahahahha :D :D :D wyobraź sobie, że właściciel nie ma żadnych obowiązków wobec ciebie. a jak cię nie stać, to trzeba było nie robić sobie bachora :P

mnie tez rozbawilas nie masz do niczego prawa macie sobie poszukac noweg mieszkania na wynajem i niczyja sprawa ze jestescie tak naiwni aby remontowac cudza wlasnosc

Gość hualalalalas
kurwa co za kraj nieroby jebane bachorów narobia a pozniej placza ze ich nie stac na to na sramto a trzeba bylo sie dorobic wlasnego a pozniej sie jebac i dzieci plodzic co za jebani ludzie w tym kraju zyja

Gość asdfdfbf
po pierwsze to ja nie mam bachora tylko dziecko. Moze ty jestes duzym albo jeszcze malym bachorem ? a po drugie to prosze was o wypowiedzi czy w takiej sytuacji panstwo pomaga i daje mieszkanie zastępcze. Nie którzy na tym forum nie umieją czytać tekstu ze zrozumieniem . Mam nadzieje, ze stracisz dach nad głową, no i tak bedziesz mieszkał pod mostem ... bo sam nic nie bedziesz umiał załatwic. i Naucz sie sam troszke kultury skoro Mama zapomniała Cię nauczyc.

Gość asdfdfbf
To dlaczego ludzie staraja sie o mieszkania własnosciowe ? Nie rozumiesz , ze w tych czasach mało kto dorobi sie swojego ? zeby kupic mieszkanie trzeba miec kilkaset tysiecy... nie kazdego na to stac. A NA DZIECKO MNIE STAC I NIC MU NIE BRAKUJE ! takze jakim prawem wnioskujesz ze nie stac mnie na dziecko ? Łatwo powiedziec jezeli ktos dostanie mieszkanko po rodzicach to potem są mądrzy ...

Gość hualalalalas
ja mieszkania nier strace bo zanim sie zabrałam za robienie dzieci to dorobiłam sie dachu nad głowa ktorego mi nikt nie zabierze i nie bede musiała żerować na podatnikach, ale tak kurwa narobia bachorów i z podatkow chcieliby innyc zyc a tu nichuja nie ma, Panstwo nie ma obowiazku Ci pomagac Twoja brocha ze wynajełas tam gdzie beda rozwlac, panstwa to absolutnie nie interesuje i chwała Państwu za to, bo jakby kazdego bezmyslnego dziecioroba mieli dofinansowywac to swiat spadł by na psy

juz ci odpisalismy nic ci sie nie nalezy wynajmujesz mieszkanie musisz liczyc sie z ryzykiem ze wkazdej chwili z byle jakis przyczyn moga ci wypowiedziec czyjas wlasnosc i robi z nia co chce chyba ze umowe mialas tak skonstrulowana ze w razie czego dostaniecie mieszkanie zastepcze ale nie sadze wiec przestan miec roszczeniowa postawe i szukaj juz nowego mieszkania jak wiesz co bedzie to co to za problem znalezc cos noweog masa ludzi tak zyje a jak nie chca tak zyc nie zakladaja rodizny dopoki nie kupia wlasnego M

Gość goodies
się uśmiałam. ja nie wiem w jakiej utopii ty żyjesz, ale wypadałoby się wreszcie obudzić 🖐️

remontować można cudze mieszkanie ale wtedy trzebabylo się z właścicielem umówić,że wy remontujecie i np przez jakiś czas nie płacicie mu za wynajem.. bynajmniej u nas tak robią.. tobie na pewno ani państwo ani właściciel nie ma obowiązku nic zapewnić.. znajdziecie może coś w rozsądnej cenie o ile to nie będzie willa :)

i jeszcze jedno ... jasne nie stac wszysktich na mieszkania wtedy biora kkredyt wybraliscie taka droge zycia niepewnosc na wynajmowanym to bierzcie za to odpowiedzialnosc a nie wymagajcie od kogos bog wie czego

Gość hualalalalas
i tu sie lala pomyliłas nie dostałam mieszkania po rodzicach, tylko ciezko z mezem zapierdzioelalismy po 15 godzin na dobe i dom czegos doslimy zanim sie za robienie dzieci zabralismy i teraz nie trzese dupa ze pojde na bruk bo mi sie bezmysln9e dzieci zachciało, oj biedne to dziecko

jako najemca nie masz żadnych praw własnościowych do lokalu, który wynamujesz o ewentualne odszkodowanie czy lokum zast.ępcze (ale tu wchodzi w grę tylko odszkodowanie) moze sie ubiegać właściciel nieruchomości szukaj nowego mieszkania do wynajęcia i to szybko a co do remontu w cudzym domu ... trzeba było spisać odpowiednia umowę z właścicielem, jak nie masz niczego na piśmie, to jesteś frajerka i nikt Ci nic nie zwróci

Gość asdfdfbf
Ok . Wystarczylo , ze napiszesz ... Nie da rady trzeba szukac innego mieszkania. A nie kogos obrażac czy wyzywac od dziecioroba. Jak sie wiążesz z bogatym starym chujem to potem nie wiesz nic o zyciu a wlasne dzieci ci w ryj napluja za takie zachowanie . przepraszam za slownictwo ale nie idzie inaczej podyskutowac. takiego chamstwa, wulgaryzmow, i prostactwa nie spotkalam na zadnym innym forum w internecie. nawet na czacie dzieci z gimnazjum sa bardziej wychowani.

Gość o jest wujek dobra rada
no jujuz teraz sie dowiesz wszystkiego bo najmadrzejsza osoba na kafe sie wlaczyla czyli ewa 33 zwana wujkem dobra rada ktora wie wszystko w kazdym temacie

a ty za to jestes wychowana kobiete ktora wlasna praca dorobila sie domu wyzywasz od takich co to sie ze starymi chujami zadaja pogratulowac nie nasza wina ze nie pomyslalas zanim weszlas w dorosle zycie

Gość asdfdfbf
A dziecko nie ma nic do mieszkania... dowidzenia

Gość chętnie odpowiem 25
niestety z punktu widzenia prawa tylko włascicielowi mieszkania należy sie mieszkanie zastepcze ewentualnie zaplata pienięzna. Ja na twoim miejscu porozmawiałabym z włascicielem, bo skoro wyremontowaliscie jego dom, to moze zgodzi sie np na to byście parę miesiecy nie płacili, albo chodziaż oddał ci czesc pieniędzy za remont. Ciekawi mnie co tam remontowaliscie, bo chyba nie nazywasz remontem odświeżenie scian farbą? Bo jesli tak, to własciciel was wysmieje.... mając na mysli remont myslę raczej o wymianie płytek, oknien, paneli- no ale chyba aż tak "głupi" nie byliście???

Gość zaczelismy delikatnie
ale jak nie dociera to juz nie nasza wina :classic_cool:

Gość ale sie zbulwersowałaa
KAŻDY ORZE JAK MORZE, A ZE NIE MYŚLĄCY SŁABO ORZE TAK ŻE MU NIKT NIE POMOŻE, NO TO BĘDZIE SPAĆ NA DWORZE

Gość NIE DENERWUJ SIE KOBIETOO
po prostu nigdzie nie sa lubiani ludzie ktorzy ida na łatwizne i zamiasta sie wziąć za robote czekaja az im z nieba spadnie w twoim przypadku tym niewbem miałbyć budżet Państwa

Gość o jest wujek dobra rada
no ja wiem ,. bo ewa ma rację w każdym temacie i na każdym topiku :)

Gość asdfghijkl###
Autorko wlasciciel musialby zapewnic lokal zastepczy tylko i wylacznie wtedy gdy umowa jest na czas nieokreslony i gdy musisz sie wyprowadzic nie z wlasnej checi. Mozesz starac sie tez o mieszkanie socjalne badz do remontu z urzedu ale na takie mieszkanie sie czeka latami...

Gość rozbawiłaś mnie panienko
autorko, twoje dziecko ma wszystko i niczego mu nie brakuje? z wyjątkiem dachu nad głową pewnie? spoko spoko mały, mamusia z megaroszczeniową postawą zażąda od innych, żeby dali mieszkanie, bo przecież JEJ SIĘ NALEŻY :D :P :O inni też mieszkania spłacają latami. mało kto wykłada na raz kilkaset tysięcy na własne lokum. biorą kredyty mieszkaniowe - wiesz co to jest? to rusz dupę i pomyśl sama o sobie, a nie chcesz żerować na innych = właścicielu mieszkania albo państwie :D

Gość asdfghijkl###
A jesli masz umowe na czas okreslony kilku lat a przed uplywem tego czasu no dzieje sie tak ze wlasnie budynek ma byc zburzony no to nie wiem jak to jest. Tak jak mowi bazienka - najlepiej idz do prawnika i dowiedz sie co i jak