Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a to mój temat

ile w prezencie ślubnym dla koleżanki??

Polecane posty

Gość a to mój temat

hej niedługo idę na wesele do mojej koleżanki, za bardzo nie wiem ile mam dać kasy w kopercie, nie chcę dać za mało i nie za dużo oczywiście ;-)

Gość a to mój temat
a nie za mało?? biorąc pod uwagę że za salę teraz płaci się około 150zł od osoby? aha nie idę sama oczywiście ;-)

Gość nieeeeeeeeeeeeeeee:(
ale to jest ich wybór ile przeznaczając na osobę !! ja bym dała 150 lub 200 jak to koleżanka

Gość gryczka
500zł? Chyba żartujecie. My byliśmy ostatnio u dobrych przyjaciół i daliśmy 150zł + dobre wino. Znają nas i wiedzą, na co nas stać.

Gość djkdjkadshjasdklkla
kuzynce daje sie 500 zl albo wiecej ale kolezence 300 najmniej

Gość zonajednegomeza
zalezy jak bliska jest ci kolezanka:-).......jak "tylko" kolezanka to 300 jak blizsza to 400-500. ja dalabym 400 bo jak placa za osobe 150 to 300 troche malo..... ale bylam tez na weselu u kolegi musilesmy dac 500 mimo iz placili 150 za osobe.....(tak wypadalo by glupio sie nie czuc:-) )

Gość panga niedotykalska
przynajmniej300zl bo inaczej wyjdziesz na dziadowe:Pi lepiej wogole nie idz..

Gość akajajhha
jelsi idziesz z osoba towarzysząca to mysle ze 400 zł to minumum.

Gość 222222
300-400 zł jak idziesz z osobą towarzyszącą

Gość icry shcscnuynghyhmx
minimum 300 jak masz dac mniej lepiej nie idz wcale

Gość za sale płacą 150
od osoby, do tego dochodzi alkohol, zespół, ciasto itd, tak, że uważam, że trzeba liczyć minimum 200zł od osoby.

Gość gryczka
Pewnie, lepiej wcale nie iść:-o Boże, nie mogę uwierzyć w bzdury, które tu czytam.

Gość gryczka
Płaca tyle za osobę, bo chcą, a nie po to, żeby im się zwróciło z nawiązką. Nie bądźcie śmieszni. Kompletnie zatraciliście sens ślubu i wesela - liczy się tylko to, co się da w kopercie :-o

Gość kajaczki
gryczka --> współczuje twoim znajomym, ale mam nadzieje ze cie na wesela nie zapraszaja!!! Brałaś ślub?? chcialabys zebrac takie mizerne koperty?? ja tez uważam, że 300-400 zł, chociaz jak sama brałam ślub w zeszlym roku to moi znajomi byli bardzo chojni i ja sie tym im odwdziecze, bo kolejno któres z nich bierze slub! :) w kopertach mialam nawet po 6oozł, niektórzy przebili nawet rodzine!!

Gość czy przed chwila
kajaczki -----> czyli bralas slub dla kasy, tak? ja tam zgadzam sie z gryczka, wazna jest obecnosc

W zeszłym roku byłam świadkiem u koleżanki. Dałam w kopercie 1000 zł, bo uważałam, że świadkowie nie powinni dawać tyle ile normalni goście. Kilka dni po ślubie panna młoda powiedziała mi, że była oburzona, bo rodzina od jej męża dawała po 200-300 zł w kopercie, a to taki wstyd! I że od niej z rodziny więcej uzbierali niż od niego. Słysząc ten komentarz, zapytałam czy ja też nie dałam za mało, to usłyszałam, że dawali więcej...

Gość akajajhha
wazna jest obecnosc? nie no spoko to zrób wesele i napisz ze nie chcesz ani kasy ani prezentów ani nic. pierdoły gadacie ze liczy sie obecnosc. zreszta jak ci na parze zalezy to dasz il sporo ale tyle ile mozesz by im sie wiodło lepiej. ja daje swoim znajmym około 500-600 zł bbo ich lubie i chce by im sie wiodło. jejku.

Gość czy przed chwila
oczywiscie, ze obecnosc kasa jest sprawa drugorzedna, ja nie wiem jakie wy macie te rodziny :O

Od kiedy to, ile włożysz do koperty równa się temu, ile znajomi dla Ciebie znaczą? :o Każdy daje tyle, ile jest w stanie. Też nie popieram poglądu, że wesele ma się zwrócić, ale niestety w dzisiejszych czasach ludzie patrzą tylko na kasę :o

Gość cycki by miały
natka* co Ty pitolisz?A ile ma dac swiadek?? panstwo mlodzi powinni byc wdzieczni,ze sie zgodzilas byc ich swiadkiem.Na samo wesele swiadek sie wiecej wykosztuje niz zwykly gosc! ja bede teraz u kolezanki swiadkiem na slubie i daje jej w kopercie 500 zł i koniec.

Gość akajajhha
do natka "Od kiedy to, ile włożysz do koperty równa się temu, ile znajomi dla Ciebie znaczą? " od zawsze. jejku nie rozumiem czemu to cie dziwi?

Gość cycki by miały
akajajhha pierdolisz! Jak zarabiam 1000 zł,to nie stac mnie zeby dac im 1000,a znacza dla mnie wiecej niz milion, i co? Dajemy tyle na ile nas stac. Pustaki :O

Gość a to mój temat
natka* ale masz koleżankę - masakra przecież 1000zł to bardzo dużo! ja ogólnie chcę dać 400zł może 500zł, ogólnie podejście teraz do kasy młodych jest żenujące! znam osoby które swoim chrzestnym powiedzieli że mają chociaż pod kościół przyjść (wiadomo po co ) tragedia ;((((((

Bo to jest bez sensu. Nie wiem na jakie wy wesela chodzicie :o Ostatnio znajomi ze studiów szli do swojej kumpeli z roku i składali się po kilkadziesiąt złotych i kupili jakąś porcelanę. Dla was to pewnie tandeta. Jak widać, mam inny pogląd na te sprawy niż wy. Dla mnie świat nie kręci się wokół kasy :)

Gość akajajhha
jelsi jestem studentka i nie zarabiam, dale mniej ale tyle ile moge. jelsi jestem starsza i pracuje i nie mam jako takich kłopotów finansowych daje 500 zł.

Gość Ta sama droga

Autorko, ona zawsze taka była, więc nieszczególnie zdziwiła mnie jej odpowiedź, ale mogła się powstrzymać, bo wie, że studiuję zaocznie i pomagam finansowo rodzicom i więcej kasy widocznie nie byłam w stanie dać. No ale byłam świadkiem i sytuacja tego wymagała :) Pomijam fakt, że młodzi oboje mieszkają za granicą i dobrze im się widzie a ślub wyprawiali im rodzice :P

Gość ej powiedz
W styczniu bylam u kumpla-dalismy 600zl. W sierpniu ide do najlepszej kolezanki-prawdopodobnie dostanie tyle samo.