Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba wsyztsko ok

troche slabsze ruchy dziecka??

Polecane posty

Gość chyba wsyztsko ok

jestem w 34 tyg ciazy, do tej pory czulam mala dosc mocno i czesto z 2 stron brzuszka-na bokach byla chyba ulozona wszerz:P od 2 dni czuje troche slabsze ruchy i nie sa juz takie jak wczesniej- czasem wypchnie cos z boku ale przewaznie czuje ja hmm tak jakby pod rzebrami i w dole brzucha. czy to normalny objaw? w koncu mala ma tam juz dosc ciasno..

Gość chyba wsyztsko ok
?

Gość chyba wsyztsko ok

Podobno normalne,ale jak masz jakiekolwiek wątpliwości do zawsze warto je rozwiać,dla własnego spokoju.

Gość Margot81
Przyczyn słabszych ruchów dziecka może być wiele i w większości wynikają z zaawansowania ciąży, albo zmiany pozycji dziecka (mogła odwrócić się główką do dołu, a wtedy czuć ruchy inaczej). Jednak jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości i czujesz niepokój- jedź koniecznie do najbliższego szpitala na KTG, dzięki któremu sprawdzisz, czy wszystko jest OK.

Zadzwoniłabym do lekarza, choćby dla świętego spokoju.U mnie ruchy znacznie osłabiły się dopiero ok 40 tc i miało to związek z owinięciem pępowiny wokół szyi, jednak KTG było prawidłowe. Jedyne, co musiałam, to podłączać się systematycznie do KTG.

Gość chyba wsyztsko ok
tzn ruchy nie sa duzo slabsze. mala czasem miala takie dni ze ruszala sie mniej, teraz mysle jest to spowodowane wlasnie tym ze chyba jakos sie przekrecila, i czuje te ruchy inaczej niz wczesniej. ale przed chwila dala maly popis wiec jestem juz spokojniejsza;)

Tu Twoja intuicja odgrywa dużą rolę. Ja podświadomie czułam, że coś jest nie tak. Sprawdza się powiedzenie, że matka zawsze WIE. Jeśli nie czujesz że coś jest nie tak, to po prostu obserwuj. Może być tak, że maluchowi nagle zaczyna brakować miejsca i zwyczajnie nie ma już jak sobie tak radośnie fikać.