Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo to zla kobieta byla........

Kiedy jest najlepszy moment na dziecko ?

Polecane posty

Pewnie temat walkowany tysiace razy, ale ciekawi mnie wasza opinia . W jakim wieku pierwsze dziecko i dlaczego akurat w tym, a nie wczesniejszym czy pozniejszym. I ile byscie chcialy miec pociech , albo ile macie . Ja planuje miec pierwsz dziecko w wieku 32 lat , moim zdaniem jest to dla mnie optymalny wiek, za duzo mam teraz spraw zawodowych , duzo poswiecam za rozwoj i swoje pasje, wiec dziecko by mi tylko przeszkadzalo.

Gość bywaaa
A ile masz teraz lat?

25 , ale nie moj wiek jest temat dyskusji :)

Jak dla mnie to 32 lata to za późno.. Ja chcem mieć dziecko w wieku 20 lat. A jak bym mogła to juz teraz bym chciała ale mam szkołę... A pasje mozna rozwijać póżniej .

Gość bywaaa
No pewnie za jakieś 2 lata Ci się zmieni :D. Nic na siłę, ale wiem że też nie warto przesadzać z tym własnym rozwojem, pasjami, własny rozwój to nie tylko praca zawodowa...

Gość AniaMM
Mysle ze do 27 roku zycia... :)

Gość bywaaa
Nigdy nie zrozumiem jaki to jest rozwój zawodowy i realizowanie się, jak ktoś przekłada papierki w biurze :D.

Syla to bardzo wczesniej chcesz miec dziecko , co cie sklania do tak wczesnego macierzynstwa ? Chce miec bardzo dzieci, ale to bardzo ogranicza wolnosc , wiec chce jak najdluzej pobyc na wolnosci :)

Gość bywaaa
Inaczej myśli się, jak ktoś wcześnie się ustatkował że tak powiem, czyli kilka lat związku później ślub w wieku 23, 24 lat i zaraz potem dziecko. Inaczej mysli się, jak ktoś w wieku 25 lat nadal szuka...

bywaaa, a po czym wnioskujesz, ze przekladam papierki w biurze ?:)

Gość konwalie w wazonie
Ja mam 21 lat i chciałabym mieć pierwsze dziecko w wieku 28-30 lat. I nie jestem zabieganą karierowiczką, tylko wiem z obserwacji jak bardzo dziecko zmienia życie i ja chcę wraz z Ukochanym pożyć egoistycznie jeszcze tych parę dobrych lat, przeznaczając wszystkie pieniądze na nas, nasze pasje i potrzeby :)

Gość bywaaa
Nie przesadzaj z tą wolnością, dużo ludzi po studiach nie ma dzieci, a i tak nie ma czasu, bo siedzą non stop w pracy, a dla pracy u kogoś nigdy nie warto się mocno poświęcać...

Gość bywaaa
Nie chodziło mi o Ciebie, że przekładasz papierki w biurze, tak ogólnie napisałam :D.

Gość konwalie w wazonie
Poza tym to cudowne uczucie, gdy w weekend wstaniemy o tej, o której chcemy, robimy co chcemy, wieczorem zapraszamy znajomych na winko i idziemy spać o ktorej chcemy. Póki co uwielbiam taką wolność, ale pewnie kiedyś zapragnę zostać matką i przyjdą inne priorytety :)

Gość jiojo
28-30 najwczesniej, a do tego czasu spelnianie swoich marzen i zycie dla siebie, aby potem nie byc sfrustrowana mamuska. Za granica zadna kobieta(wyksztalcona) nie decyduje sie na dziecko przed 30stka.

Gość bywaaa
konwalie jak masz 21 lat, to normalne że tak myślisz :).

Ja chcę mieć dzidziusia tak wcześnie ponieważ uwielbiam dzieci, A poza tym nie chcę być potem taką ze tak powiem "starą" mamą (bez obrazy ). Zresztą mój facet tez juz by chciał mieć bobaska ;) i stwierdziliśmy ze juz w przyszłym roku zaczniemy się o niego starac. ;)

Gość jak miałam 20 lat to chciałam
jak najszybciej. jak mialam 25 lat to koniecznie przed 30. teraz mam prawie 28 i jak nam się na dzień dzisiejszy wydaje, to nie planujemy dziecka do moich 32 urodzin.

Gość żaden moment
nie jest dobry

Gość nanufaar
jak widac, chociazby z tej dyskusji - osoby ambitne chca miec dzieci w pozniejszym wieku, a osoby z niskim wylsztalceniem jak najwczesnie- swiadczy o tym chociazby wypowiedz syla92

bywaaa , ja juz nie szukam bo mam narzeczonego, a z ta wolnoscia, mimo wszystko jak napisala konwalia w wazonie dziecko zmienia zycie , twoje zycie koncentruje sie na dziecku i w pierwszej kolejnosci myslisz o nim, a nie o sobie. Narazie wole sie skupic na sobie i dlatego moja decyzja o dziecku w tym wieku, bede miala jeszcze czas na cieszenie sie z bycia matka

Gość open office
dla mnie to bedzie ok 33-35 roku zycia. mam 30 i chce jeszcze pozyc to raz, dwa to wlasnie dostalam super prace i nie mam zamiaru z niej rezygnowac. Kupki, zupki i zarwane noce to nie taki miod zeby sie do tego spieszyc.

Gość bywaaa
A co Twój narzeczony na to?

Gość konwalie w wazonie
syla92- rozumiem, że masz 18 lat? Mam nadzieję, że rozpatrzyliście z facetem wszystkie za i przeciw i rozumiecie, że dziecko to nie tylko słodki dzidziuś ale przede wszystkim mnóstwo obowiązków i wyrzeczeń. No i rozumiem, że staracie się już zapewnić mu dobrą sytuację materialną, tzn mieszkanie i pieniądze na "dzieciece wydatki"

nanufaar to ze mam 18 lat nie znaczy ze nie będę miała wykształcenia . Bo szkołę średnią zamierzam zakończyć maturą! I nic mi w tym nie przeszkodzi! A dziecko to dla mnie szczęście!! Ale każdy ma własny "zegar biologiczny" I każdy działa inaczej .

Gość bywaaa
Dla mnie pierwsze dziecko powyżej 33 roku życia, to jednak późno, tzn. jak nie da rady wcześniej, to zrozumiałe ;).

Gość konwalie w wazonie
nanufaar- trochę generalizujesz, bo nie zawsze tak bywa ;) Moja kuzynka, bardzo ambitna osoba zdecydowała się na dziecko w wieku 21 lat, a później kończyła studia. Było jej baaaardzo ciężko, ale to był jej świadomy wybór.

Gość bywaaa
Ciężko mieć dziecko w wieku powiedzmy 21 lat, biorąc pod uwagę współczesne realia i to że się jest odmieńcem, bo mało kto ma dzieci w tym wieku, no ale później jest fajnie być takim młodym rodzicem ;).

Oczywiście że dobrze przemyśleliśmy, I tak mamy środki do utrzymania i na dziecko tez. A i mieszkać też gdzie mamy.