Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę mieć dziecko

Czy można adoptować dziecko nie mając męża, lecz jeżeli się spełnia inne warunki

Polecane posty

Gość chcę mieć dziecko

Takie jak niekaralność, odpowiednie warunki, które można zapewnić dziecku, brak nałogów itd.

Gość chcę mieć dziecko
wie ktoś?

Gość konwalie w wazonie
Na pewno można, tylko jest ciężej. Ale jeśli naprawdę pragniesz dziecka, to probuj :)

Gość chcę mieć dziecko
Dziękuję bardzo za odpowiedź, ponieważ bardzo się bałam, że to może być nie możliwe.

Gość chcę mieć dziecko
chce adoptowac dziewczynke... mam na imie Roman

Gość qwer
nie da sie tak,mopja ciotka pracuje w takim domu gdzie mozna niby latwo adoptowac dziecko no ale warunki ze dom musi miec iles tam m2,musisz mniec kase osobny pokj dla dziecka i musiz byc minimum 5 lat w formalnym lalzenstwie!!!!!!!!!

Gość chcę mieć dziecko
mam męza Zenona

Gość chcę mieć dziecko
Jeżeli chodzi o kwestie finansowe to byłabym w stanie sobie poradzić, jednak największym problemem jest to, że nie mam męża. Nie rozumiem dlaczego kwestia adopcyjna jest tak uciążliwa. Miliony dzieci żyje w skrajnych warunkach i w patologicznych rodzinach. W domach dziecka również nie jest zbyt kolorowo... Przecież jest oczywistym faktem, że możliwość i chęć adopcji zdarza się zdecydowanie rzadko. Takie dzieci są skazane na nieszczęście.

nie chcę byc złym prorokiem, ale raczej nie masz szans" chce mieć dziecko", co spowodowało taka decyzję? jesli mogę spytać.Jestem matką 6 letniego adoptowanego dziecka, jestem sama ale po rozwodzie.

Gość chcę mieć dziecko
Dlaczego marnie prorokujesz? Nie wiem czy chęć posiadania dziecka w ogóle trzeba tłumaczyć, ale napiszę. Po pierwsze nie chcę być samotna na starość, chcę mieć kogoś bliskiego, kogoś uczyć, bawic się, mieć komu chociaż ugotować obiad. Mieć kogoś dla kogo można żyć. Chciałabym też ocalić jakieś ludzkie istnienie. Dzieci ze wszelaką przeszłością i w złych warunkach mają marną możliwość na jakąkolwiek przyszłość. Jedynie miłość, zrozumienie i cierpliwa opieka mogłaby im pomóc. Jeszcze co do adopcji, to czy było bardzo dużo utrudnień w tym kierunku?

Gość gość
tez bardzo chcialla bym adoptowac podobnie jestem kobieta samotna moge posiadac wlasne dzieci jednak od zawsze moim marzeniem była adopcja czy nalerzy posiadac zaswiadczenie o bezpłodnosci ? czy płodna samotna kobieta może adoptowac dziecko?