Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nullka001

opryszczka

Polecane posty

Gość nullka001

Zrobiły mi się dwie ogromne opryszczki jedna na górnej wardze a druga dużo większa w kąciku ust, nie wiem za bardzo jak się ich pozbyć , bo wygląda to dość nieestetycznie zwłaszcza że usta wyglądają na zdeformowane, jakie są najlepsze sposoby na pozbycie się tego dziadostwa ,(zwłaszcza że to moja pierwsza opryszczka takich rozmiarów , ostatnią miałam 4 lata temu i nie było jej prawie widać i szybko jakoś znikła) a teraz to paskuctwo się powiększa i zrobiły się bąbelki do tego boli. Słyszałam o maści cynkowej -czy to coś daje?

Gość nullka001
Chciałabym się tego jak najszybciej pozbyt jeśli to możliwe wogóle.

Gość wstałem do pracy
Dermatolog @!

Gość errteee
skoro jest już tak zaawansowana to lipa opryszczkę się leszy przy pierwszych objawach

Gość nullka001
no to w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak udać się do dermatologa, bo to już drugi dzień z" tym czymś".

lekarz pierwszego kontaktu tez może być. A na przyszłośc miej przy sobie heviran (lek przeciwwirusowy) - jak poczujesz że ci się robi to od razu weź. Wtedy opryszczka malutka albo wcale się nie pojawia :D

Gość kochanie lec do apteki
po plasterki na opryszczke - nie bedzie Cie tak bolalo, bedziesz lepiej wygladala i szybciej sie zagoi :) wiem co mwoie bo sama mam kilka razy w roku opryszczke m.in dzisiaj mi wyskoczyla;p

Gość truskawaa
No te plasterki to może nie pozwalają na rozprzestrzenianie, ale jak dla mnie lepiej wziąc leki i mieć z głowy

Gość a dlaczego nikt
nie wspomiał o rewelacyjnym zoviraxie....

wystarczy zadziałać miejscowo Hascovirem czy zoviraxem (to samo, tylko w cenie duża różnica), a nie od razu łykać piguły ale to tylko, jak juz ktoś napisał, na początku opryszczki, jak tylko zaczyna swędzieć jak juz masz bąble, to todzień czasu co najmniej :( (plasterki trochę pomogą, ale nie zlikwidują od ręki)

No wiesz Ewa33, tylko że działanie miejscowe nie zapobiegnie kolejnym opryszczkom i właśnie dlatego polecam leki. Bo działają na wirusa w całym organizmie, a nie tylko w miejscu, gdzie się uaktywni i wywołuje opryszczkę

Widać, że niektórzy nie rozumieją na czym polega problem opryszczki, to nie jest tak jak pisze Ewa, bo wirus siedzi w zwojach nerwowych i nie da się go posmarować maścią, trzeba go niszczyć od środka, wtedy nie uaktywnia się tak często, a jeśli już wyskoczą bąble to są małe i szybko znikają.

Zgadzam się, maścią można zwalczyć jedynie objawy opryszczki, ale nie samego wirusa. Jak nie chce się żeby powtarzał się problem, to trzeba zacząć działać od środka. Z tego co wiem, to bardzo dobra jest immulina - lek nie jest drogi, a skutecznie działa na występowanie opryszczki. Myślę, że warto sobie coś takiego kupić, można dostać praktycznie w każdej aptece. Jak się będzie coś takiego zażywało, to nie trzeba będzie inwestować w różnego rodzaju maści, bo opryszczki po prostu nie będzie.

Hm, a nie jest tak, że za pomocą leków nie jestesmy w stanie zlikwidowac wirusa? Nie jest to bardziej skomplikowany proces by wyplenić tego wirusa z naszego organizmu? Kiedyś czytałam, że nie da się go w ogóle pozbyć.

Gość maya123
No niestety jak się raz złapie tego wirusa to już po ptakach - najgorsze, ze tak łatwo się przenosi!!! Ja miałam z tym problemy od dziecka więc nie wiem za bardzo kto mi wirusa użyczyła, ale teraz wzięłam się na sposób i walczę z nim immuliną, bo jakiś czas temu dał mi ostro w kość jak byłam osłabiona i ledwo mi się jedna kończyła już wyskakiwała mi druga - wtedy się strasznie zirytowałam i poszłam w końcu po jakieś leki uodparniające żeby walczyć z nią przed jej w ogóle powstaniem - i do dziś działa - na razie nie miałam!

Wirus to nie jest tak naprawdę nawet organizm, więc nie możemy go zniszczyć. Tylko, że ten akurat wirus siedzi sobie nieaktywny w naszym organizmie i się namnaża. Raz na jakiś czas się uaktywnia, pojawia nam się opryszczka i z takim aktywnym wirusem radzi sobie nasz organizm. Z lekami chodzi o to, żeby wirus przestał się namnażać i żeby nie wchodził w fazę aktywną. Mam nadzieję, że zrozumiale napisałam :)

Gość smakosz kobiecych wysięków
zastosuj vratizolin i herivan i po sprawie