Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaia mama synka i ...

Poród w Legnicy-kto rodził?

Polecane posty

Lu ja podobni jak Kinga przy dwójce dzieci ledwo zdążam obiad zrobić :) i mała karmię piersią co 2-3 godziny to i tak bym nie dała rady poćwiczyć sobie na mieście. Poza tym jak się karmi piersią to większy wysiłek fizyczny odpada bo można spalić pokarm.

Kiinga - jak możesz to zapytaj o ten aspirator. Lu, ja podczas pierwszej ciąży przytyłam około 11-12 kg, teraz jest podobnie. Wróciłam szybko do formy, bo karmiłam piersią, a mała w nocy budziła co 3 godz. Miałam nie dawać jej smoczka ale moja córka pierś miała za smoczek i tak potrafiła 45min przy piersi spać. Jak ją odstawiałam to szybko otwierała oczy o szukała cyca. Po takich długich karmieniach i zmeczeniu szybko dochodzi się do formy, a czas na fitnes- chciałabym mieć. Teraz jak urodzi się drugie to już wogóle pewnie będę mogła zapomnieć. Pozdrawiam. Ponawiam pytanie co do aspiratorów, czy któraś z was ma aspirator na baterie albo ten do odkurzacza ? Chcę któryś kupić tylko nie mam pojęcia który? Wiem że ten na baterie ma wymienne końcówki jednorazowe i kosztuje 90zł.

Hej Dziewczyny, i zrobiło się trochę chłodniej.Jest czym oddychać :) Dominik cały czas śpi przy takiej pogodzie. Jeszcze żeby na Olę się coś znalazło... Jowita,nie zapytałam ,bo byłam tak obładowana zakupami, że nie dałam rady wejść do apteki. Zakwalifikowałam się do drugiego etapu konkursu Johnsons Baby. Może uda mi się wygrać rodzinny pobyt w SPA ;) Udanej soboty

Gość Lu..
Dzieki dziewczyny za odpowiedz Ja używam taki zwykły aspirator ,co się dziecku samemu wciąga na zasadzie "odkurzacza"łatwo się czysci i korzysta ,polecam. Duet mama to już chyba już urodziła dzieciaczki. Też za bardzo nie mam jak cwiczyc ,ale dzwoniłam do dego klubu fit w galeri piast to tam można z dzicmi przyjsc. W tesco jest promocja na pieluszki pampers 110 zł za karton 3ki 182 szt,do tego przy kasie bon dostajesz na 10 zł.(sa też 2ki i 4ki)

Gość mkwroc
Hej dziewczyny, jsteśmy na etapie poszukiwania spacerówki dla synka, możecie polecić gdzie można kupić fajne spacerówki??

Kinga powodzenia w konkursie !!! Mkwroc ja miałam spacerówkę z wózka 3w1 a później w komisie kupiłam, więc trudno mi powiedzieć ale na allegro jest cała masa pięknych spacerówek.

Jowita, Kasiek dzęki ;) Ja wybrałam spacerówkę Baby Design z serii mini i bardzo ją sobie chwalę. Może nie ma super bajerów, ale jest leciutka, zwrotna, pakowna i wytrzymała.A przy tym nie zapłaciliśmy za nią dużo, troszkę ponad 300 zł... Cały katalog Baby Design mają w sklepie ,,Świat dziecka" w Galerii Gwarnej.

Gość mkwroc
kinga--właśnie mi też się podobają wózki Baby Design .Masz taki wózek: http://www.babydesign.pl/produkt/id/53 na allegro są za niecałe trzysta zł nawet +przesyłka gratis. W tej galerii naszej są do kupienia?? A jak sprawuja się kółka przy tym wózku??

Gość tusia87
hej dziewczyny,troche mnie nie bylo ale ostatnio juz tak gorzej sie czuje do tego doszly krwotoki z nosa,czy ktoras z was to przerabiala? zaczelam 38tc.A co do tych aspiratorów,to zwykla gruszka juz nie wystarczy? ja narazie zaopatrzylam sie w taka wlasnie ale zobaczymy. Duet mama powodzenia,pewnie juz maluszki na swiecie sa:)

tusia87 ja krwotoków nie miałam. A jeśli chodzi o gruszkę to myślę, że może wystarczyć. Ale mi to nie zabardzo wychodzi to wyciąganie wydzieliny z noska czy to gruszką czy aspiratorem :(

Gość Lu..
Dziewczyny powiedzie cos na temat żłopków,ja jestem w połowie macierzynskiego i nie wiem co dalej,jak długo się czeka na miejsce,ile się płac za żłobek i jak to wogóle wygląda z tą instytucją ,szkoda mi malenstwa tam zostawic,teraz sie zastanawiam co robic dalej.

Gość agusia2058
Do końca kwietnia można było składać podania o przyjęcie dziecka do żłobka. Z tego co wiem to koszt miesięczny to ok. 350-400 zł. Ja złożyłam wniosek na Księżycowej. Sama próbowałam się czegoś dowiedzieć o legnickich żłobkach, ale ile ludzi tyle opinii, więc zobaczymy jak będzie, jeżeli moja mała zostanie przyjęta. Też nie chcę oddawać dziecka do żłobka, ale nie mam wyjścia. Musze wrócić do pracy, a babcie pracują :(

Gość tusia87
Dziewczyny czy któraś z was jezdziła do szpitala na ktg po 38 tyg,bo z tego co mi wiadomo to powinno sie wlasnei wtedy pierwsze przeprowadzic,Jesli tak to prosze o odpowiedz gdzie mam sie tam zglosic?czy na izbe przyjęć?pozdrawiam i milego dnia zycze:)

Gość tusia87
a Kasiek dzieki za odp,a z tymi akcesoriami to mysle kwestia wprawy,jakos nasze mamy takich bajerów nie mialy i zyjemy:P

Mkwroc moja Ola ma właśnie taki wózek. Jeśli chodzi o koła to ja te przednie blokuję ,bo denerwują mnie skrętne koła. Podwójne są tylko z przodu,więc można je przeboleć;) minusem wózka jest to, że z trudem pokonuje dziury.Ale używamy go już prawie 1,5 roku i jest sprawny.I kupiliśmy w Gwarnej.Można było iść, przymierzyć się do wózka,sprawdzić go.Oni mają też inne modele,więc możecie porównać ;)

Tusia temat KTG w naszym szpitalu już chyba był poruszany...Teoretycznie jeśli zgłosisz się na izbę przyjęć i powiesz,że chcesz żeby zrobili Ci KTG to powinni to zrobić,ale nie wiem czy w praktyce tak jest. Ja tego problemu nie miałam ,bo w obu ciążach trafiałam kilka razy na patologię ciąży,więc tam KTG przeprowadzali.Zapytaj swojego ginekologa, może wystawi Ci skierowanie na to badanie?

Gość deko28
Dziewczyny , czy któraś ma numer komórki do gagaczewskiego bo stacjonarnego nikt nie odbiera.

mkwroc-ja mam X-Landera 2w1 i spacerówka sprawdza się super, gondola zresztą też. http://allegro.pl/listing/product.php?category=0&product=YTM2MkMUEl0FEQwADgFTB1EHAB4aXxZrCFcUCAhLODZiNA%3D%3D&sg=0&string=x-lander+xa wozek jest super gorąco polecam! z tego co się orientuje można kupic sama spacerówke bez gondoli. Ja polecam bo pakowny, i kółka są rewelacyjne, można powiedzieć że wózek sam jeździ!! jeśli chodzi o gruszkę , to nigdy bym się na nią nie zdecydowała, bo aspirator jest znacznie lepszy! tusia87-krwotoków nie mam więc nie pomogę Ja moją córkę do przedszkola daję , we wrześniu będzie miała 2,5roku, i dostała sie do przedszkola. Co do żłobków to pewnie tak jest że ile ludzi tyle opinii najlepiej samemu sprawdzic.

Gość mkwroc
jowita--a do którego przedszkola dajesz córeczkę ?? ja gruszki też bym nie używała, pewnie wystarczy i gruszka, ale aspirator jest lepszy i wygodniejszy .Takim moim skromnym zdaniem :)

Gość mrowka912
deko28 podaję nr do Gagaczowskiego - nie mam komórki, ale 2 tygodnie temu byłam u niego z synkiem i ten numer był dobry - 768560133. On przyjmuje na Brzozowej 2 w pon, śr. i czw. od 17 do 19. Bierze 60zl. Niemowlęta wchodzą poza kolejnością.

Gość mrowka912
Przy okazji polecę dr Jolantę Moralewicz - okulistkę, która bada dno oka u niemowląt. Byłam u niej dzisiaj z synkiem. była bardzo miła i delikatna dla dziecka. Nie zakłada wzierników i nie męczy maluszków! Umawia na konkretny dzień i godzinę, więc nie ma tłoku i zamieszania. Bierze 120zl.

Gość mrowka912
deko28 dodam jeszcze, że do Gagaczowskiego nie trzeba się wcześniej zapisywać.

Gość tusia87
dziekuje kinga,bede w pt u swojego lekarza to jego spytam napewno co z tym ktg,choc sam do tej pory nic mi nie mowil,zobaczymy.Jak cos to podjade w sobote z mezem na badanie,łaski nie robia zeby zrobic,choc wiem ze w praktyce ze wzsytkim u nas w sluzbie zdrowia bywa roznie.

Tusia,jest jeszcze jeden sposób - zgłaszasz się na izbę i mówisz, że przyjechałaś się zbadać,bo nie czujesz ruchów. Takiej informacji nie mogą zlekceważyć.

Gość Lu..
Jak powiesz ,że nie czujesz ruchów dziecka to wezmą do zbadania zostawią na patologii 3 dni,Znam to z własnego doswiadczenia,ja nie czułam po badaniu okazało się ze dzidzi bije serce a zostawili mnie na patologii,lekarze dmuchają na zimne, Jest położna która opiekuje sie ciężarna przez całą ciże i w domu może cię zbadac takim podręcznym ktg ,słychac bicie serca i ona mówi czy wszystko ok ,czy w normie ,jak dobrze się czujesz nie polecam szpitala chyba ,że naprawde jest cos nietak z dzidzia to trzeba jechac do szpitala.ta położna to pani Monika ,tu juz dziewczyny o niej pisały,co tydzien przychodzi i możesz posłuchac bicie serca niuni,fantastyczne uczucie i czekałam na to cały tydzien do nastepnej wizyty pani położnej.polecam Ta pani bardzo fajna jest

mkwroc- ja nie jestem z Legnicy tylko z Lubina i oddaję córkę tutaj do przedszkola.

deko28 przepraszam Cię, ale coś się nie mogę wybrać po te kropelki. Zresztą nie jestem pewna czy mała ma kolki bo ona mi płacze ostatnio całymi dniami. Więc to pewnie bardziej brak rączek ją denerwuje bo płacze ja leży w łóżeczku :( a na rączkach już nic ją nie boli. Myślałam może, że się nie najada bo ciężko sprawdzić ile wypija mleka z cyca, ale byłysmy dzisiaj (skończyła równy miesiąc) na ważeniu i waży 4250 a waga urodzeniowa 3100. A te pierwsze USG bioderek robicie prze 2 miesiącem czy przed 3?

Gość tusia87
hej,no wlasnie tego ewentualnego pozostawienia na patologii się obawiam,wiec wole nie wywolywac wilka z lasu:P A wlasnie polozne na szkole rodzenia w lubinie mowily ze mozna do szpitala sie zglosic na ktg po 38 tyg,wiec dlatego pytalam czy ktoras z was sie zglaszala bo z tego co wiem w lubinie nie robia problemow przychodzisz i mowisz ze na ktg i cie podlaczaja,przynajmniej tak miala niedawno kolezanka.A ta pani Monika-położna,to ile kosztuje taka jej wizyta?