Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdf144

Pominięta tabletka w drugim tygodniu.Proszę o opinie.

Polecane posty

Gość asdf144

Witam. Jestem osobą systematyczną, a jednak wczoraj zapomniałam wziąć tabletki. Była to tabletka w drugim tygodniu, w sumie to sam początek drugiego tygodnia ( 8 tabletka opakowania). Dziś wzięłam dwie naraz (tak piszą na ulotce). W sobotę współżyłam i facet skończył we mnie, w niedziele też współżyłam - nie skończył we mnie. Nie wiem czy to ma jakiś związek, ale może któraś z was Forumowiczki miała podobną sytuację. Czy przez 7 dni trzeba się zabezpieczać dodatkowo? Mam już umówioną wizytę u lekarza na czwartek, ale jakoś nie daje mi to spokoju, dlatego chciałam zasięgnąć Waszych opinii.

Gość uwolnij sie od ladowarki
juz nie biore tabletek ale wydaje mi sie, z tego co pamietam ze zabiezpieczac sie dodatkowo powinno od 3 tygodnia. 1-2 sa bezpieczne :)

Gość zielonka999
to jeszcze zalezy jak dlugo je bierzesz. jesli prawie 2 lata to jestes bezpieczna bo tamw szytsko jest uspione i jedna tabletka nic nie zmieni:)

Gość bojabojaboja
Nie trzeba zabezpieczać się dodatkowo, bo ten 2gi tydzień jest bezpieczny, w każdej ulotce tak jest napisane, więc raczej dotyczy to wszystkich pigułek jednofazowych. Też mi się zdarzyło raz przypomnieć sobie na drugi dzień(przez 15 miesięcy), ale skoro ulotka mówi, że jest ok, to ufałam tym słowom.

Gość asdf144
Tak, tabletki biorę ponad dwa lata. A jednak po raz pierwszy zdarzyło mi się zapomnieć o tabletce, skapnęłam się dopiero dzisiaj i wzięłam od razu dwie, gdyż taką instrukcje wyczytałam w ulotce. Ale jednak trochę mnie to zdenerwowało, dlatego postanowiłam napisać na forum. Więc mam się nie obawiać tego, że jeśli w sobotę i niedzielę współżyłam to nie będzie niespodzianek? No cóż w czwartek mam nadzieje,że się ostatecznie uspokoję po wizycie u lekarza.