Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sobotnia panna młoda

dziewczyny proszę o radę! Jak przechowywac ślubny bukiet z kalii

Polecane posty

Gość sobotnia panna młoda

tak, aby tydzień po ślubie nadawał się jeszcze na sesje zdjęciową? Czytałam ze te kwiaty są bardzo wytrzymałe i długo mogą postać. Tylko czy potrzeba im specjalnych warunków? jak wy swoje bukiety przechowywałyście? Z góry dziękuję za pomoc:)

Nie są wytrzymałe na ciepło niestety robią się papierowe. Rada bukiet zapakuj w papier i wstaw z małą ilością wody do lodówki moze sie uda tak długo przechować, nadzieja, że kwiaty beda świeże

mój bukiet wytrzymał od soboty do wtorku :) a trzymałam go w strasznych warunkach - w nagrzanym mieszkaniu, w wazonie z wodą. kwiaciarka mi mówiła, że prawidłowo powinno się kwiaty przechowywać w zimnym miejscu, najlepiej w lodówce.

Gość kalie?na pogrzeb sie wybierasz
czy jak?kalie sie wlasnie bardziej na pogrzeb nadaja niz na bukiet slubny.ale chcesz zeby twoje malzenstwo bylo nieudane prosze bardzo!nie moj woz nie bedzie mnie wiozl

bukiet z kalii = nieudane małżeństwo. podziwiam niektórych za kreatywność w tworzeniu zabobonów :classic_cool:

Gość minkaa
kalie są kwiatami pogrzebowymi! nie wiem co to za moda na kalie w dniu slubu

Kiedyś kiebiety czesto miały bukiety z kalli na slub i nikt nie gadał, że pogrzebowe bo idąc tym torem to i róże i lilie też są pogrzebowe. Zreszta bukiety ślubne robi sie z cantedeskia a nie kali