Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca...........

mycie ścian przed malowaniem...

Polecane posty

Gość pytająca...........

witam, jeztem zupełnym laikiem jeżeli chodzi o malowanie ścian dlatego proszę o poradę :) mam nadzieję, że mi pomożecie :) chodzi mi o mycie ścian, a dokładniej przetarcie ich nawilżoną ściereczką (samą wodą). na ścianie obecnie jest zwykła emulsja. czy po takim przetarciu ścierką należy długo czekać na przeschnięcie ściany? czy jeżeli umyję pierwszą to po skończeniu mycia tej 4 ta pierwsza już będzie gotowa do malowania? zdąży przeschnąć? czy trzeba będzie jeszcze poczekać aż wyschną? czy długo? pokój ma ok. 15 m. będę wdzięczna za konstruktywne odpowiedzi, pozdrawiam :)

Gość p p p p p p p p p p p p
mycie scian????????????? pierwsze slysze;-)..........pomaluj gruntem a pozniej maluj:-)

Jeżeli chcesz kupować farbę na zacieki dodatkowo i dokładać sobie roboty to spoko. A co do plam które chcesz myć to poprostu najpierw pędzlem te plamy zamaluj i potem normalnie dwie warstwy

Gość Uboot
Jak chcesz umyć ściany, to kup mydło malarskie, rozpuść w wodzie, i poleć dookoła dużym pędzlem. Jak będziesz kończyła, to tam gdzie zaczęłaś powinno być już suche. Emulsję też rozrabiasz wodą, dlatego wilgoć nie powinna mieć znaczenia.

Gość ściany
powinny być umyte przed malowaniem ciepłą wodą ze specjalnym mydlem- (konsystencja pólpłynna) dostępnym w sklepach z farbami- aby usunąc kurz i ewentualny tłuszcz. Potem jeszcze raz spłukane czystą wodą- pędzlem ławkowcem. Schną kilkanaście minut.

Gość pytająca...........
dziękuję za dobre rady :)

Gość Rafał36
Spórbuj szpachlowania natryskowego, moim zdaniem bardzo dobrze pomaga. Znam jedną firmę, która mi w pomorskim całkiem fajnie wyczyściła całość. http://szpachlarze.pl