Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

to i ja

SZCZECIN Szpital Pomorzany

Polecane posty

Witam. Jestem obecnie w 38 tyg. trzeciej ciąży... Mam już 2-letnią córkę, druga ciąża sie niestety nie zachowała.... Ale do rzeczy... GDy rodzilam swoją córkę właśnie na Pomorzanach 2 lata temu nie było możliwości ZZO w tymże szpitalu.. nawet odpłatnie.. Teraz również zakładam poród w tym szpitalu. Klika dni temu przeczytalam gdzieś że jest możliwość ZZO i to GRatis.... Czy może jakaś świeżo upieczona mamuśka, która tam rodziła może potwierdzić tą informację ?? Pozdrawiam

Gość karolcia888
Niestety to by było za piękne. Na chwilę obecną ani w Policach ani na Pomorzanach czy też w Zdrojach nie można dostać zzo gratis. W Zdrojach nawet nie ma możliwości wykupienia.

też mam zamiar tam rodzić, ale u mnie zzo nie wchodzi w ogóle w rachubę. chcę mieć kontrolę nad tym, co robię. :)

Gość sxvzv zxv zczcc zx xzv
co to jest zzo

Garcinia... ja na razie tylko chce sie dowiedzieć.. ja już rodziłam ... zresztą wyzej o tym pisałam... tez na Pomorzanach wiec bez znieczulenia bo nawet nie było takiej opcji... wiec wiem czym to pachnie ;) przeżyłam wtedy, przeżyję i teraz (mam nadzieje :P ) ale po prostu chciałabym wiedziec czy jest rzeczywiscie taka opcja - a jak sie nie dowiem teraz to dowiem sie lada dzien w samym szpitalu

sxvzv zxv zczcc zx xzv ZZO to znieczulenie zewnątrzoponowe

tez czytałam ostatnio w gazetce moje miasto ze niby mozna tutaj dostac na żądanie ucieszyłam się bo mieszkam naprzeciwko szpitala i kiedys na pewno bede tu rodzic ale czy to prawda to nie wiem

no własnie.. ja przeczytalam o tym na jakimś forum ..chyba gazety wyborczej ..jakos kilka dni temu...ale zbyt wiele wypowiedzi tam nie było.. ot ktoś napisał.. ktoś potwierdził.. ze przy przyjęciu trzeba podpisać jakiś formularz zaczynający się od sło " ŻĄDAM..." oczywiście mogłabym zadzwonić na izbę przyjęć ale mi się nie chce :P zresztą tak czy siak tam chce rodzić wiec to mojej decyzji nie zmieni w żaden sposób, ale chcialabym mieć jakąś furtkę jeśli to prawda

oOomadalenaoOo na pewno w Policach... nie wiem czy na Pomorzanach można...kiedyś można było ale odpłatnie.. a teraz to nie wiem...

nie chcesz dzwonic ale jakbys zadzwoniła to bys na pewno wiedziała, w gazetach czesto pisza bzdury

tak- dowiedziałabym się.. tylko że to i tak nie zmieni mojej decyzji o miejscu porodu ;)

to czy to odplatne jest to jakos znaczenia nie ma dla mnie slyszalam ze porod w wodzie jezeli nie ma przeciwwskazan jest o wiele mniej bolesny i dziecko nie przezywa takiego stresu jak normalnie

powiem Ci ze ja jak rodzilam córkę to byłam w wannie w trakcie skurczy ale nic mi nie ulżyło

ja rodzilam w zdrojach rok temu i mialam zzo - nieodplatnie!!! Ale potrzebne sa wskazania ku temu, zeby je dostac

W Szczecinie i w jego okolicach nie ma ani jednego szpitala, który oferuje ZZO przy porodzie sn - jeśli nie ma do tego medycznych wskazań (ni odpłatnie, ani za darmo).

ngLka no więc mylisz się :) od niedawna na Pomorzanach można sobie zażyczyć ZZO i to BEZPŁATNIE :) :) potwierdziłam to dzisiaj na Izbie Przyjęć w Szpitalu - byłam na ktg :) :)

Serio? Jeszcze w pażdzierniku nie było w ogóle opcji wzięcia zzo na Pmorzanach. Za to można było rodzić w wodzie, za 200 zł ale położna mi powiedziała że jeszcze nigdy nikomu nie kazali za to płacić.

serio serio :) pytalam na Izbie Przyjęć :) A tamta Położna zadzwoniła dla pewności na górę :) Także - można brać ....

szpital na pomorzanach bierze udział w akcji rodzić bez bólu od niedawna i w związku z tym można dostać zzo na żądanie za darmo, malo tego , lekarz sam cię o to zapyta - potwierdzone na miejscu przez dwóch lekarzy

ja juz prawie miesiac po porodzie ale wracam tutaj... u mnie bylo juz za pożno na znieczulenie - skurcze zaczelam czuc dopiero na 7 cm... ;) będąc na patologii w szpitalu. ale .raz jeszcze potwierdzam ze mozna brac znieczulenie

Witam. potwierdzam, na Pomorzanach jest możliwość zzo, z tymże mają tylko jeden sprzęt do tego bo to działa za pomocą jakiejś pompki i jeśli np w danym czasie rodzą 4 kobiety to podaje się tej która najbardziej tego potrzebuje i decyduje o tym lekarz. Byłam dziś na KTG i pytałam o to,więc aktualna informacja. W Policach dają tylko wtedy jeśli jest to konieczne (dzwoniłam). Pozdrawiam !

Gość ciezarówka
Prosze poradzcie mi kobitki!!! Czy polecacie szpital na Pomorzanach? Poczatkowo chciałam rodzic w Zdrojach ale po tym jak mnie tam potraktowali jak przyjechalam kilka dni po terminie to mi sie odechciewa Zdroji. Czy któras z Was rodziła ostatnio na Pomorzanach? Z góry dziekuje za odpowiedz. Ja jestem 5 dni po terminie i nie wiem gdzie w koncu jechac?

potwierdzam słowa asi jest zzo na życzenie ale jest tylko jedna pompa i jedna osoba w jednym czasie może użytkować. nie jest jednak prawdą że podają tej która tego najbardziej potrzebuje bo potrzeby określić nie można. po czym sie poznaje bardziej potrzebującą?? po tym że bardziej sie drze??:/ koleżanka rodziła w kwietniu z zzo na pomorzanach jak tylko weszła od razu powiedziałą że bierze zzo. w praktyce jst tak że kto pierwszy ten lepszy:) ale to zawsze cos:) ja tez sie wybieram na pomorzany :) wprawdzie dopiero w lutym ale na pewno pofatyguje sie do tego szpitala bo na prawdę warto:)

Czy ktoś może ostatnio na Pomorzanach rodził i potwierdza to, że zzo jest rzeczywiście na żądanie i każda kobieta je może dostać. I czy nadal jest tylko niby jedna pompa do podania zzo w jednym czasie dla jednej rodzącej.

Gość pamparra
Dziewczyny tylko nie Pomorzany. Urdzilam tam synka w zeszlym roku - wczesniaka 32 tc. Opieka beznadziejna. Nie rozpoznano u mnie oznak porodu. Skarzylam sie wowczas caly dzien na zle samopoczucie i pojedyncze skurcze. Pani doktor kazala mi poluzowac spodnie od pizamy!!!!!!!! Musialam blagac o badanie. Caly dzien!. Dopiero w nocy mi je zrobiono i wtedy szok - okazalo sie ze porod w toku. Szybko cesarka i strach w oczach. Synek zarazil sie sepsa - na szczescie przezyl. Dziecko obok nie mialo tego szczescia niestety. Brud i syf. Chamskie polozne smierdzace petami. Stan lazienek koszmarny. Moja kolezanka rodzila tam 3 m-ce temu to nawet sluchawek prysznicowych nie bylo. same weze. Dziewczyny odradzam

Witam, widzę że dużo dziewczyn ze szczecina. Ja też:) ja rodziłam na Pomorzanach i byłam bardzo zadowolona. Opieka przy porodzie super, po porodzie także. M był przez cały czas ze mną. Jedyne na co narzekam to straszny nacisk na karmienie piersią. Jest oddział laktacyjny także zawsze można się poradzić. Planujemy drugie dziecko ale rozważam teraz Zdroje koleżanka tam rodziła 8 listopada i jest bardzo zadowolona. Do Polic w sumie mam najbliżej ale różne są opinie - jedne mówią że super inne że tragedia ehh i komu tu wierzyć.