Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda matka niewiedząca

Jakie mleko modyfikowane ma dobry smak, 6 m-czne dziecko odmawia picia mleka !!!

Polecane posty

Karmię synka jeszcze piersią, ale mam już mało mleka, a w dodatku wróciłam do pracy i zaraz nie będę miała już w ogóle pokarmu. Problem w tym, że synek odmawia picia mleka modyfikowanego, nie chce, zaciska buzię, ono jest niedobre w smaku, aż go wstrząsa z obrzydzenia ! Wypróbowałam już bebiko, bebilon, hipp i nan. Dosypywanie kaszki smakowej nie pomaga i wtedy zatyka się ustnik w kubeczku. Co robic ? Wychowywac go bez mleka ?

Gość Maja Temperówka
Po pierwsze - nie chodzi o to, że jest niedobre (smaczne/niesmaczne to pojęcie względne), a niemowlę po prostu tak reaguje na nowy smak i nie można się zrażać. Możesz zacząć podawać mieszankę z dodatkiem własnego mleka przez jakiś czas. Po drugie - kaszki to też pomysł - poszukaj specjalnego smoczka do kaszek (ma większy otwór) - np. avent: http://www.consumer.philips.com/c/avent-karmienie-butelka/trojprzeplywowy-variflo-3-mies.-plus-scf635_27/prd/pl/

Gość Maja Temperówka
możesz też dodawać odrobinę kaszki SINLAC - ale mieszanie jej z mlekiem to tylko na krótką metę - mleko+sinlac obciążają bardzo układ trawienny. Ale SINLAC ma coś takiego w sobie, że wszystkie dzieci wciągają go nosem ;)

Mleko dostarcza wiele składników odżywczych i niemowle musi je pić Próbuj na poczatku mieszać swoje mleko z mlekiem modyfikowanym

Chyba za późno o tym pomyślałam, nie mam laktatora, on nie umie pic ze smoczka, pije z kubeczka z ustnikiem, albo z łyżeczki. Z zupkami i owocami nie było żadnych problemów, krzywił się na początku, ale połykał, a mleka nie chce, płacze, wyrywa się, na siłę mu nie wmuszę. Muszę coś wymyślec :( Nigdy nie odciągałam pokarmu, nie było takiej potrzeby.

Gość hopsa

Gość hopsa
hop

Ale nie napisałas w jakim jest wieku? To istotna kwestia. Ktoś dobrze poradził zeby dawac Sinlac, ma te wszystkie dobre składniki co mleko modyfikowane. Wowczas wystarczy dawac wode do picia - łyzeczką albo próbuj uczyc z kubka niekapka. Ale najlepiej skonsultuj sie z pediatrą. Moja młodsza jak odstawilam ją to pila tylko wode i jadła 2x dziennie Sinlac, nie piła mleka i jest zdrowa. Moje obie córki mają skaze białkową i mleka pic nie mogą a Nutramigen mało które niemowle chce pić.

Aha napisaleas w temacie ze ma 6 mies ;) Teraz zauważyłam. To małe jeszcze - lepiej pogadaj z pediatrą.

Ma 6 m-cy, pije z kubeczka z ustnikiem, albo z łyżeczki, ze smoczka nie umie. Chyba pójdę do pediatry jednak. Wczoraj dałam mu Sinlac, najpierw nie chciał, a potem zjadł ;)

Gość bebiko jest ok nan jest bleeee

No własnie Sinlac jest zwykle bardzo lubiany bez dzieci i nei ukrywam ze bez niego nie wiem co bym córci na kolacje dała :) ALe ma tą wade ze ejst tez słodki i generalnie polecany dla dzieci z niedowagą i lepiej nie dawac wiecej niz 1 raz dziennie chyba ze lekarz zalecił inaczej. Jak umie z kubka pic to super nawet dobrze ze nie z butli bo nie bedzie problemu potem z ząbkami :)