Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calineczka1234

problem z karmieniem piersią!!

Polecane posty

Gość calineczka1234

cześć dziewczyny mam problem z karmieniem piersią mój synek ma tydzień caly ten tydzień karmie piersią w dzin w nocy dokarmiam sztucznym pokarmem gdyz mam za malo mleka !! ale moj problem dotyczy dnia mały najchętniej caly zcas wisiałby na cycu nie wiem kiedy sie najada i czys ie najada jak zasnie to za pol godziny sie budzi i szuka cyca czy to problem z mlekiem czy ja zle karmie ?????????????

Gość calineczka1234
czy któras z was tak miała albo ma?

Gość ollllllo
nie ma takiego czekos jak za malo pokarmu, poczytaj na forum edziecko

Gość calineczka1234
wiec co ja zle robie:(

Gość to jest normalne
to jest całkiem normalne !!! na początku zawsze jest niewiele mleka, przestań dokarmiac butelką i pozwól mu ssac ile chce to będziesz od razu miała więcej mleka ! niektóre dzieci mają przeogromny odruch ssania, kup smoczek w kształcie sutka np. chicco ma takie jak śpi 30 min to znaczy, że się najada, tygodniowy maluszek na raz nie ma siły zjeśc dużo, a pokarm matki jest szybko trawiony dobrze karmisz, tylko nie dokarmiaj butlą za jakieś 1,5 m-ca przerwy pomiędzy karmieniami będą już dłuższe wytrzymaj :) mój synek przez pierwsze 6 tyg. non stop wisiał na cycku, bo się uparłam, że go wychowam bez smoczka

Gość calineczka1234
dzieki za rade !!!!!!!!!!ale jak nie bede dokarmiac w nocy butla a daje mu 1 porcje 60 ml to musialabym wogole nie spac a boje sie ze zasne przy karmieniu i go wypuszcze albo cos takiego

Gość to jest normalne
staraj się, aby nie zasypiał z cycem w buzi, budź go, łaskocz w policzek, zachęcaj do ssania, może źle chwyta pierś ? jak zaśnie z cyckiem w buzi to włóż mały palec pomiędzy dziąsełka i wyjmij cycka ja tak miałam jak opisujesz, nie dokarmiałam wcale, mały super przybierał na wadze nie dokarmiaj butelką, na pierwszym szczepieniu zważysz go i zobaczysz czy ładnie przybrał dokarmiac trzeba tylko te dzieci, które za mało przybierają na wadze - po konsultacji z pediatrą http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/0,79400.html wejdź na stronę www.edziecko.pl tam na różowym pasku masz zakładkę karmienie piersią i milion artykułów, poczytaj ! szczególnie fakty i mity na temat karmienia piersią

Gość calineczka1234
wielkie dzieki!!!!!!!!!jeszcze powiedz mi czy u ciebie zaszw odbijalo sie malemu po cycu?? bo mi nie zawsze chce beknac trzymam i trzymam nosze i nosze ale nie odbija sie tylko jak bardzo łapczywie sie naje az sie zmeczy bo ma rose na czole ale to rzadko

Gość to jest normalne
ja spałam na półsiedząco z małym przy cycu, nie bój się zasnąc, nie upuścisz- tak działa instynkt matki spróbuj karmic na leżąco w łóżku, weź sobie koc i twarde jaśki, bo nie wolno kłaśc malucha na poduszce i zakrywac kołdrą

Gość calineczka1234
dzięki za rady naprawdę dużo mi pomogłaś postaram sie nie dokarmiać!! i zwrócę większa uwagę na to jak pije chociaz wiem ze pije bo widac i słychać ale nawet jak skończy pic i nie słychać przełykania on dalej szuka cyca i dlatego mam wrażenie ze sie nie najada

Gość calineczka1234
naprawde dzieki

Gość to jest normalne
czyli ma niezaspokojony odruch ssania, tak jak mój synek na pewno pomoże ci smoczek, ale trzeba go koniecznie wyjmowac jak tylko dziecko mocniej zaśnie i najlepiej używac jak najrzadziej, tylko do usypiania ja dałam radę bez smoczka, ale było bardzo cięzko, czasem płakałam z bezsilności, ale warto było !!! mój mały ma już 6 miesięcy i nadal karmię !!!

każdy to musi przeżyć. Niestety też tak miałam i przeżyłam. Najgorsze są właśnie te pierwsze tyg. Ja kładłam się z małą w nocy i tym sposobem byłam wyspana praktycznie każdej nocy. Najgorsze noce to pamiętam jak na siedząco karmiłam. A jeszcze dodam że w nocy warto karmić bo masz pokarm bardziej kaloryczny;-) Ponadto jeśli nie będziesz karmić w nocy piersią możesz mieć coraz mniej pokarmu. Bo w końcu noc trwa te dajmy na to 6 godz minimum. 6 godz bez karmienia piersią to nie jest dobrze. Na zwiększenie laktacji radzę pij sporo wody a także 2x dziennie herbatki ziołowe. Polecam Hipp Natal. Pyszne.

Gość to jest normalne
nie zawsze się odbijało, jak nie odbiło się po 10 min, to go kładłam na boczek

Gość projekt film
to jest normalne ma racje , nic dodać nic ujac:-) Maluchy tak mają , cały czas mogłyby wisiec na cycu :-)

Gość to jest normalne
a właśnie :) dużo pij i koniecznie jedz mięso, musi byc odpowiednia ilośc białka w diecie, żeby był pokarm powodzenia !!! :)

Gość projekt film
mamalizaczka ja miałam podobnie Zaczełam się troche wysypiać ,jak spałam z małym Przniosłam go z łozeczka do łozka , kładłam duzo wyzej ,a sama kładłam się trochę nizej , jak budził się na cyca to na leząco dawałam , nie musiałam wstawać Ja sie czułam troche lepiej , a dziecko bardzo sie uspokoiło Mąz się musiał przenieśc do drugiego pokoju ,ale jesli o chodzi realcje partnerskiego , to moze lepiej spac z męzem

Gość projekt film
aha i jesli chodzi o mleko, to podobno najwartościowsze jest w nocy , miedzy 2, a 3 lub 1,a 3 nie pamiętam dokładnie ,ale w nocy

Gość calineczka1234
dzięki wszystkim postaram sie już nie dokarmiać i jakos to przetrwać!!!!!!dziękuje za odpowiedzi i za wsparcie

do Ollllooo jak to nie ma czegoś takiego jak za mało pokarmu? Karmię już prawie półtora roku więc wiem. Jesli czasem się zaniedbam i jem "byle co", nie piję za dużo wody to mam mniej pokarmu i czuję to bo piersi mam miekkie długi czas. To chyba logiczne że można mieć mało pokarmu?:-o

Gość nie mozna miec za malo pojkarm
gdyby tak bylo to lduzkosc dawno by wiginela, po nprostu po 6 tygodniach laktacja sie normuje i mleko produkowane jest wtedy gdy dzicko ssie napiete piersi to stan tylko poczatku lmaktacji i wtedy gdy odstaqwiamy dziecko od piersi i nasz organizm jeszcze nie przestawil sie na rzadsze karmienia jedynym wyskciem dla autorki jest czeste przystawianie do piersi zabaczysz po 2 tygondiach max wszytko sie unormuje , nie podawaj mleka modyf w nocy wtedy bedizesz naprawde mial mnije pokarmu bo towj oprganizm " zrozumi" ze wnocy nie produukuje sie mleka

Gość bbbbbbbbbbikkkkkkk
tak tak zawsze malo pokarmu maja dziewczyny ktore juz w 5-6miesiacu ciazy maja kupione butelki i puszke mleka modyf.oczywiscie w razie gdyby nie mialy pokarmu!!!bzdura

dziewczyny ależ oczywiście że można mieć za mało pokarmu. Pokarm to kwestia tego co jesz, ile jesz, ile pijesz wody. Jeśli któraś się źle odżywia to pokarm może zanikać. Moja kuzynka np nie miała wystarczającej ilości pokarmu. Mimo że zdrowo się odżywiała, piła co trzeba, małego karmiła niemal książkowo zaczęla go (pokarm) tracić. Dziwne ale prawdziwe. Ja potrafiłam na początku karmienia uciągnąć laktatorem z obydwu piersi 150 ml a ona ledwo 60:-( I bidula musiała sobie dać spokój z tym karmieniem. Aha i jeszcze jedno. Moja ma już 15 miesięcy (ja wciąż karmię) i nie raz jak np minie z 6 godz a ona nie pije z piersi to mam je obydwie twarde więc nie mów że tak jest tylko na początku laktacji.

aha i kwestia tego czy ludzkość by wyginęła... otóż dawniej też nie wszystkie kobiety miały pokarm. Jeśli któraś go nie miała dawała dziecku rozcieńczone wodą krowie mleko i dziecko żyło.