Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stokrotkazmartwiona

grypa jelitowa w ciazy niebezpieczna?nic prawie nie jem:(

Polecane posty

Gość stokrotkazmartwiona

cala dzisiejsza noc wymiotowalam a rano mialam biegunke....dzonilam do lekarza i kazal brac magnez i sie nie odwodnic bo inaczej trzeba sie z nim kontaktowac i kroplowka....wiec pilam rano bylo ciezko wszystko zwracalam :( minal dzien a mi jest niedobrze ale juz nie wymiotuje nie mam biegunki, tylko ze jesc nie moge zjazdlam przez caly dzien pol suchej bulki, i okolo 6 sucharkow nic wiecej nie moge bo mnie zbiera jakby na wymioty i mdli.... jestem w 25tc czy to ze nie jadlam przez caly dzien i mam z tym problem moze byc szkodliwe dla malenstwa? jutro juz postaram sie cokolwiek wcisnac :( nie mialam przez calka ciaze z tym problemow ani raz nie wymiotowalam nie mialam nudnosci a tu teraz takie zatrucie (zarazilam sie od moich rodzicow bo oni mieli to kilka dni wczesniej).......

od 16tc dzidzia potrzebuje troszkę więcej niż Twoja norma z przed ciąży, powinno się pić około 2l wody dziennie, i zjadać przynajmniej 0.5kg warzyw i owoców

Gość stokrotkazmartwiona
no tak....jem to na codzien ale jak napisalam mam grype i rzygam wszystkim :( to niby jak mam zjesc 0,5kg surowych owocow to chyba bym wogole z kibelka nie zesz;la a w rekach trzymala miske na wymioty :( nie pytam jakies sa normy tylko czy cosd sie stanie ze jeden dzien taki mam fatalny :(

Gość mnie tez wkue=riwasz
wazne bys sie nie odwodnila

nic się nie stanie, jesli przez dzień czy dwa nie będziesz jadła, ale koniecznie musisz pić! mnie ratowała odgazowana cola pita małymi łyczkami (normalnie nie pijam takich rzeczy, ale traktowałam jako lekarstwo ;) ) warto wypić orsalit, smectę... jak się nie odwodnisz, to wszystko wróci do normy! oznaki ewentualnego odwodnienia umiesz rozpoznać? wtedy natychmiast do szpitala na kroplówkę!

Gość stokrotkazmartwiona
o dzieki wam bardzo :))) pocieszylyscie mnie....bo tesciowa juz mnie nastraszyla ze to moglo zaszkodzic ze nic nie jadlam....ale ciekawe jak mialam jesc....a pic to pije mimo niecheci do jakichkolwiek napojow

Najlepiej chyba zrobisz dzwoniąc do lekarza lub jadąc dla spokoju do szpitala :) Zdrówka życzę !