Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ef pięć

Wzrost i waga w 97 centylu

Polecane posty

Mój synek 9 czerwca skończy 3 miesiące, waży przy tym 7,5 kg i ma 65 cm. Jest naprawdę dużym chłopcem, ale nie grubym, tylko wygląda, jakby miał ze 4 miesiące. Czy ten 97 centyl to coś, czym mam się niepokoić? Moje dziecko będzie gigantem?

Gość co to w ogóle znaczy centylu?

A czym tu sie martwic? Skoro jest zdrowe dziecko to wsyztsko git :) Skoro teraz jest duzy, to zapewne duzy tez sie urodzil (Moj przy urodzeniu mial 4240 i wiadomo, ze kiedys te granice sie zatraca, choc teraz sa widoczne). Nie ma czym sie przejmowac!!!!

mnie jakoś trudno sobie wyobrazić to, że dziecko w wieku 3 miesięcy waży 7,5 kg i nie jest grube moja córka ma 8 miesięcy, waży 7,6 kg i jest normlana - ani chuda, ani gruba (nosi ubranka 80 i 86)

Gość NIE wiem cooo
Moja córa 30 maja skończyła 2 miesiące z wagą 6kg i 63 cm i nie uważam ze jest gruba-to zalezy od rodziców czy są np wysocy,jaką maja posture ...

Gość Patiii1987
Moja córka urodziła się z wagą 4,5kg i 60 cm. Teraz ma 2 miesiące i waży 6kg i ma 65 cm. Jest na 97 centylu i uwierzcie mi nie można nazwać jej otyłą, właściwie to zastanawiam się czy nie waży za mało.

Gość trudne położenie
Co na to pediatra? Wydaje mi się, że nie masz powodów do obaw. Moja córka, gdy była karmiona piersią też miała duży przyrost na wadze. Teraz ma skończone 3,5 roku i jest tzw. "trzecim centylem" jeśli chodzi o wzrost i wagę. Synek ma 6 miesięcy i 9 kg. Później pewnie to się zmieni. Oboje z mężem jesteśmy bardzo szczupli.