Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze poradzcie mi_

Co warto studiować

Polecane posty

Wiem, że było już sporo tematów tego typu, ale mój przypadek jest troszke inny. Mam 23 lata i dopiero teraz wybieram się na studia. Niestety nie wiem czy się odnajdę, piętrzą sie przede mną problemy. Pierwszy z wyborem kierunku, myślałam o psychologi lub socjologii. Jestem humanistką, nie poradziłabym sobie z kierunkami gdzie jest matematyka. I tu pojawia się następny problem, chciałabym studiować zaocznie a te kierunki na UW można stuidować dziennie lub wieczorowo, nie stać by mnie było by studiować w takim trybie :/ Zawsze chciałąm być specjalistką w jakiejś dziedzinnie ale już chyba nie będzie mi to dane :/

podnoszeee

ja ide na zarzadzanie i inzynierie produkcji albo turystyke i rekreacje zaocznie bo nie mam mnie kto utrzymac i dlatego nie rozumiem ze nie stac by cie bylo zeby zaocznie ale jak zaocznie to sie wtedy pracuje wiec wszystko gra

Agnieszka - moze byc tak najpierw przeczytala a pozniej komentowala ok? bo widac ze albo nie czytasz ze zrozumieniem albo jestes tepa

Gość prosze poradzcie mi
"i dlatego nie rozumiem ze nie stac by cie bylo zeby zaocznie ale jak zaocznie to sie wtedy pracuje wiec wszystko gra" Prosze bardzo powyzej masz udowodnienie ze jestes tepa, napislaam wyraznie ze kierunki psychologia i socjologia o ktorych mysle, studiuje sie w trybie dziennym lub WIECZOROWYM! czy wiesz co to oznacza? nie ma zaocznego trybu dlatego jest problem z utrzymaniem! dlatego juz sie nie udzialej bo rad nastolatek nie potrzebuje

Gość Lotaryngia
Nie idz na studia humanistyczne. Nie warto. Ja jestem bezrobotna od pol roku - moge isc pracowac do McDonalds albo do czegos podobnego, ale nie po to konczylam studia/ Moze w Wawie jest inaczej

Na psychologii jest statystyka:o Zatem na tym kierunku (pozornie humanistycznym) od matematyki nie uciekniesz. No i jest dużo biologii:) Socjologia też ma statystykę, o ile się nie mylę.

ale na pewno w twoim miejsce jest mozliwosc studiowania tego kierunku zaocznie pani wielce madra i dorosla uciekam bo widze ze ktos piorunami zaczyna strzelac 23lata i nazywa mnie nastolatka ;) dobre

Agnieszka - a co mam cie nazwac stara baba? i w dodatku tepa niewiedzaca co czyta? Dziewczyny dzieki za porady..nie wiem juz sama, na humanistyczny kierunek nie, na scisly tez nie, to na co? :(

Z takim słownictwem to do łopaty, a nie na studia:o

Podszywy sa tepe i glupie, oczywiscie o 17.41 pierwszy wpis to jakis wiesniak

prosze poradzcie mi: ch*j wam wszystkim w d**e - chodziło mi o ten wpis, ale możliwe, że był to podszyw.

Hailie - moze bys dokladnie sie przyjrzala kto pisze ok? Raczej nie wysle dwoch postow o tej samej godzinie

ja widze ze ty masz jakis problem, bo bardzo slaby zasob slownictwa masz:o ja proponuje najpierw do podstawowki, ok niech bedzie gimnazjum ewentualnie, a pozniej szkola srednia, studia zostaw dla normalnych :o ja cie nie wyzwalam, po prostu nie doczytalam ale i tak sadze ze mozesz inna szkole wybrac, nie ma zadnego przydzialu wiec o co ty robisz problem

Gość only meeee
ja studiuję towaroznawstwo , poźniej wybieram specjalnośc obrót handlowy i obsługa celna . Myślę, ze to jest dobry i przyszłościowy kierunek , zamierzam też zacząć drugi- jeśli sobie poradzę z tym - geodezję i kartografię. Nie byłam dobra z matematyki ani z fizyki, ale zaliczyłam te przedmioty, i teraz już są tylko przedmioty bardziej hmm kierunkowe :) także jest ok.Więc myślę za warto się przemęczyc jeden semestr :) Chociaż z chemią jest też ciężko.. Myślę ze moje kierunki są dobre, oprócz tego informatyka, inżynieria środowiska i produkcji, tyle że one wiążą się z matematyką... na socjologię nie idź- po tym nie ma się konkretnego zawodu i ciężko znaleźć pracę, moj instruktor jazdy to studiował ;) i odradzał , po tym niewiele osób znajduje pracę w zawodzie. :) I psychologia jest bardzo dobra, ale jak mowisz ze nie ma zaocznie.. to nie mam pojęcia.. Moze studiuj dziennie i pracuj w weekendy ? JA planuję tak zrobić :)

Gość pseudonim moj
większość kierunków uważanych za humanistyczne ma przedmioty matematyczne. Są w mniejszym zakresie bo tylko semestr czy dwa, ale jak już ktoś napisał - statystyki nie unikniesz. Szczerze mówiąc, nie wiem czy wybór socjologii lub psychologii zaocznej (gdyby takowe były) jest dobrym pomysłem. Masz 23 lata więc licencjat zrobisz mając lat 26 i będziesz miała humanistyczne kierunki które tak naprawdę niewiele ci dają. Jeśli czujesz się dobrze na humanistycznych to może poszukaj innych? Lubisz dzieci? Może pedagogika? Umiesz języki? Może jakaś filologia lub kulturoznawstwo? Może administracja? Szukaj szukaj szukaj. W obecnej chwili żaden kierunek, tym bardziej humanistyczny, nie zagwarantuje Ci pracy.

Gość pseudonim moj
chciałam pomóc ale jak przeczytałam wpisy które powstały w trakcie mojego pisania to żałuję, że cokolwiek się odzywałam....