Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość j 77

czerniak

Polecane posty

Gość j 77

Po wycięciu dwóch znamion w jednym z nich wykrto czerniaka .Jednak wynik nie jest dla mnie do końca zrozumiały ponieważ nie określa na jakim etapie się znajduje.Treść badania histopatologicznego brzmi następujaco; w utkaniu znamienia,w powierzchownych warstwach ognisko transformacji złośliwej w melanoma malignum. Komórki epitelioidne bez figur podziałowych.cała zmiana średnicy 0,4cm. Usunięta z szerokimi marginesami zdrowej skóry (około 1cm) . Proszę o poradę jeżeli ktos miał cos podobnego jak dalej działac w tym kierunku ,ponieważ lekarz który przeprowadził zabieg kazał mi się zgłosic do poradni onkologicznej . Pojechałam do znajomego hirurga onkologa i stwierdził po obejrzeniu że jest to fachowo wycięte lecz po obejrzeniu moich pozostałych znamion ,a wszczególności jednego na twarzy w pobliżu oka kazał mi jak najszybciej pojechac do kliniki onkologicznej w celu przeprowadzenia dalszych badań . Pojechałam tam i okazało sie że lekarz w pośpiechu na korytarzu rzucił okiem na ten wynik i stwierdził że trzeba to jeszcze raz wyciąć co mnie przeraziło bo nawet tego miejsca na moim ciele nie obejrzał . A na dodatek zabieg chce przeprowadzić dopiero za dwa tygodnie .Prosze o poradę.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować