Gość j 77 Napisano Maj 30, 2010 Po wycięciu dwóch znamion w jednym z nich wykrto czerniaka .Jednak wynik nie jest dla mnie do końca zrozumiały ponieważ nie określa na jakim etapie się znajduje.Treść badania histopatologicznego brzmi następujaco; w utkaniu znamienia,w powierzchownych warstwach ognisko transformacji złośliwej w melanoma malignum. Komórki epitelioidne bez figur podziałowych.cała zmiana średnicy 0,4cm. Usunięta z szerokimi marginesami zdrowej skóry (około 1cm) . Proszę o poradę jeżeli ktos miał cos podobnego jak dalej działac w tym kierunku ,ponieważ lekarz który przeprowadził zabieg kazał mi się zgłosic do poradni onkologicznej . Pojechałam do znajomego hirurga onkologa i stwierdził po obejrzeniu że jest to fachowo wycięte lecz po obejrzeniu moich pozostałych znamion ,a wszczególności jednego na twarzy w pobliżu oka kazał mi jak najszybciej pojechac do kliniki onkologicznej w celu przeprowadzenia dalszych badań . Pojechałam tam i okazało sie że lekarz w pośpiechu na korytarzu rzucił okiem na ten wynik i stwierdził że trzeba to jeszcze raz wyciąć co mnie przeraziło bo nawet tego miejsca na moim ciele nie obejrzał . A na dodatek zabieg chce przeprowadzić dopiero za dwa tygodnie .Prosze o poradę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach