Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taslodka234567

poszukuje białej sukienki bombki

Polecane posty

Gość taslodka234567

poszukuje sukienki białej bombki rozmiar mały 32 czy 34. nie wiecie gdzie moge znalesc taką??

Gość gargamelowa
na allegro sobie poszukaj

żadna z sieciówek nie prowadzi na stałe numeru 32 -xxs zdarzają się tylko pojedyncze sztuki i wybrane modele. troll, vero moda, orsay. polecam spróbować francuskich i włoskich marek rozmiar 0 i 1 odpowiada będzie mały w sklepie może być oznaczony jako 34 lub 36. małe rozmiary oznaczone większymi numerkami to crop, stradivarius i movit. jaka ma być ta sukienka? z jakiego materiału? styl? biała bombka nie wiele mówi.

Gość pewna wariatka z kafe
ja sie z tym 0 nie zgodze sama pamiętam jak sprzedawca mówił na bank 36 to 0 a potem dupa za duże :P niemieckie 34 jest jak 38 przykładowo a np mam włoska koszulę jedwabną rozm 44 włoskie jak 38 jest więc widzisz trzeba się rozejrzeć po rozmiarach i dobrze mieć jakieś przeliczniki acha i to 0 bardzo często występuje w sklepach typu jackpot...czyli dra okraglejszych nibys pliss nie pisz głupot

rzeczywiście zdarzyła się nieścisłość. 0 i 1 wzięło się stąd że zaczęłam od francuskich rozmiarów (to ich rozmiarówka) a włosi numerują ciuchy tak jak my tylko ze wyżej. stad twoja koszula w rozmiarze 44 która jest 38. we Włoszech 40 to 36 a 42 - 38 a 44 - 40. (w większości bo firmy numerują jak chcą). we Francji także spotkasz rozmiary 2 cyferkowe tylko wtedy już będą odpowiadać naszym rozmiarom a nie włoskim ale naprawdę dużo zależy od konkretnej marki. teraz dlaczego masz rozmiar 38. 2 proste wyjaśnienia firma zawyżająca/zaniżające rozmiary. np. cropp w pl próbowałaś się kiedykolwiek wcisnąć w standardową s lub m croppa jest za mały prawda? dlatego że to s/m młodzieżowe mniejsze od damskiego. są też firmy które standardowo mają mniejsze rozmiary tu przykład motivi ja standardowo nosze 34 z motivi mam rzeczy w rozmiarze 38 (czyli 2 do góry). poszczególne ciuchy z kolekcji nie zdarzyło ci się nigdy w sklepie w którym zazwyczaj nosisz m kupić l albo xs bo akurat ten poszczególny ciuchy był za mały czy za duży? Firmy nie trzymają się ściśle rozmiarówek h&m zawyża motivi zaniża itd. dlatego patrzymy na wymiary na allegro a nie na rozmiar z metki a w sklepie mierzymy.( polecam się tego trzymać a nie wierzyć sprzedawcy ustrzeżesz się błędów) co do rozmiarów to zasugerowałam tylko ze włoskie i francuskie są mniejsze. oczywiście nie oznacza to ze każda włoska czy francuska marka będzie taka. np. camaieu ma normalne polskie rozmiary 36 to 36 38- 38 itd mimo swoich korzeni. o ile się nie mylę jackpot to marka uk ( nie jestem pewna bo nie znam tej marki) tak samo w usa masz rozmiar 00 który stosują wybrane marki. oczywiście pytanie o jakim poziomie ciuchów mówimy bo "włoskie" ciuchy z bazarku to całkiem inna bajka. mexx od dwóch lat ma już chyba na metkach napis 32 zamiast włoskiego 36 (ale nie wszystkie ciuchy). a ty się już tak nie frustruj bo ciśnienie ci skoczy.

dla uściślenia już znalazłam jackpot to firma duńska marka. nie włoska i francuska.

Gość fizia mizia ciur ciur
jackpota każdy gupi zna a co do duńskich ciuchów jak np vila zawyżają rozmiarówki ale sa ekstra super jakościowo :)

Gość fizia mizia ciur ciur
problem i to zawsze na modowym ty sie lepiej ucz do tej matury ;) pozdr wieje nudą

ja akurat nie znam bo nie noszę vile za to tak. z tą maturą to do mnie ? hehehe

Gość no i jak kiecka?
ech szkoda gadać