Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mise_fli

Mój chłopak jest przeraźliwie chudy.

Polecane posty

Gość mise_fli

Proszę Was o pomoc. Chciałabym pomóc mojemu chłopakowi przytyć. Jest bardzo bardzo szczupły. Widać mu wszędzie kości, nóżki ma jak patyczki. Był u lekarza, zrobiono mu jakieś badania i wyszło tylko to, że ma bardzo szybki metabolizm. Mi się mój chłopak bardzo podoba, planujemy ślub - jednak wiem, że on chciałby przytyć chociażby dla zdrowia - bo ma niedowagę. Na siłownię jak chodził to go strasznie faceci wyśmiewali i już nie ma mowy żeby tam poszedł. Chodzi na basen i biega i naprawdę sporo je :(

Gość paladine
smietana i majonez i niech je w nocy:)

Gość mise_fli
już wcina po nocach schabowe.. i nic.

Tak, a najlepiej to słoik smalcu przed snem, a rano do kawy szklanka oleju. Jedzenie byle gówna to tylko obciążanie wątroby, co z tego że przybierze tłuszczu, jak skoczy cholesterol. Jeśli się dobrze czuje, fizycznie, bez osłabienia - niech będzie w takiej wadze, bo co to znaczy przytyć dla zdrowia? Bieganie raczej sprzyja zrzucaniu masy. Ćwiczenie na siłowni byłoby dobre; powinien lać na tych idiotów, co się z niego śmieją, albo niech zmieni siłownię. Zawsze może ćwiczyć w domu, nie trzeba dużo - ławka, sztanga, dwie hantelki i już można wszystkie partie przećwiczyć. Do tego odpowiednia dieta i na pewno masa się zwiększy. Próbowałem kiedyś przytyć przez zwykłe obżeranie się - waga jest wtedy bardzo niestabilna, zmieniło się po stosowaniu ćwiczeń siłowych, pół roku na siłowni i odnotowałem wzrost masy o kilka kilogramów, i to nie w pasie. Tak jest rzeczywiście zdrowo, ale potrzeba czasu, po pierwszych kilku miesiącach organizm dopiero będzie się przyzwyczajał do nowego obciążenia.

Gość mise_fli
a jak powinna wyglądać dieta? Ma niedowagę więc myślałam, że powinien przytyć dla zdrowia.. ale nie wiem :( Naprawdę w lecie jak założy spodenki odsłaniające łydki to aż ludzie się za nim oglądają :( Sama prowadzę zdrową dietę a on uwielbia fastfoody. Nie umiem mu pomóc chociaż kilkukrotnie pytał się mnie czy nie mogłabym mu pomóc.

Chodzi o normalną dietę, do rodzaju treningu i budowy ciała. Polecam dział odżywianie http://www.sfd.pl/Od%C5%BCywianie-f10.html Kierować się wskazówkami, a jak się samemu coś opracuje warto dać do oceny. Zawsze też można poradzić się dietetyka. Przez sam wysiłek organizm dostaje wpierdol, więc nie ma sensu katować go jeszcze głodówką.

Gość szalony lizak
Mój też

Gość mise_fli
Ja się boję, że od siłowni jeszcze bardziej schudnie.. Bo jeszcze bardziej przyśpieszy mu się metabolizm. Kurcze.. gdybym to ja miała taki problem. Ale nie.. ja mam BMI 20,3, a on mniej, o wiele mniej ode mnie..

Nie schudnie, katabolizm mięśni nie zajdzie przy zaopatrzeniu organizmu w węglowodany. Nie ma obaw, ale zawsze możesz się skonsultować z lekarzem - dietetykiem czy lekarzem sportowym.

Gość mise_fli
188, 63kg (różnie bywa.. jak jest 63 to jest dobrze.. miesiąc temu było 60)

to co ci sie w nim podoba zawsze myslałem ze wolicie panów typu bears

Gość mise_fli
a no widzisz. straasznie go kocham! :) Szczupły.. ale za to zapewniam, że ma wszystkie niezbędne atuty :P To facet, który tak mnie w sobie rozkochał.. ach.

Gość mise_fli
Mam jeszcze pytanie. Bo oczywiście do ćwiczeń zachęcać go nie będę musiała. Wspomnę, że ja zapisuję się na siłkę - to on poczuje się odpowiedzialny, żeby nikt się tam za mną nie oglądał i będzie chodzić ze mną :P Do diety jednak będę musiała go przekonać i tutaj moje pytanie. Czy w ustalonej diecie specjalnej przez dietetyka jeśli zdarzy się zjeść coś więcej niż w planie (co gorsza mam na myśli ulubionego przez mojego chłopaka Kebaba) można zniweczyć całą dietę? Bo to przeciwne trochę logice.. Jak zje więcej to raczej pójdzie mu to na zdrowie?

Gość gosciu
ja tez mam ten problem przy 192cm waze 64kg .ale zaczalem cwiczyc i tak jak to mówią wyjdzie w praniu

mój facet przy wzroście 180 cm waży 56 kilo. on sie czuje z tym dobrze, nie chce cwiczyc regularnie, ani podejmowac diety tlumacząc,ze ma prace i nawet nie miałby kiedy gotowac sobie specjalnych dań, czy ćwiczyć.Je naprawde duzo, a nie tyje. bardziej ja mam z tym problem niz on, czuje sie przy nim gruba i wpadam w kompleksy, kocham go i nie chce go zostawic, a jednoczesnie wstydze sie tego,ze jestem grubsza od niego (170 cm i 58 kilo).

mój facet przy wzroście 180 cm waży 56 kilo. on sie czuje z tym dobrze, nie chce cwiczyc regularnie, ani podejmowac diety tlumacząc,ze ma prace i nawet nie miałby kiedy gotowac sobie specjalnych dań, czy ćwiczyć.Je naprawde duzo, a nie tyje. bardziej ja mam z tym problem niz on, czuje sie przy nim gruba i wpadam w kompleksy, kocham go i nie chce go zostawic, a jednoczesnie wstydze sie tego,ze jestem grubsza od niego (170 cm i 58 kilo).

Patologia. Ja mam 188 i ważę 85kg a i tak czuję się bardzo chudy. Zamiast kazać im żreć to zaprowadźcie ich na siłownie. Od żarcia im tylko brzuchy urosną a nie przybiorą masy tego chcecie? Chudzielca z brzuchem ciążowym?

Gość Nov.28.84
u mnie jest tak samo, mój chłopak waży 65 kg przy wzroście ponad 180... jest chudy, uda ma jak u żaby... Ostatnio zaczynamy się coraz częściej o to kłócić, bo ja sądziłam, że on jednak będzie chciał nad sobą pracować. Wiedziałam, że był chudy, no ale pomyślałam, że w związku ludzie są bardziej elastyczni, podatni na sugestie. Ja chciałabym mu się podobać, regularnie ćwiczę w domu od 3 miesięcy, kilka razy w tygodniu, myślałam, że to go zmotywuje. Przede wszystkim chodzi mi o to, by zaczął coś robić. A on nic, tylko ciągle gadka, że nie ma czasu. Jest mi przykro, bo czuję to tak, jakby dla mnie nie było sensu się starać:( Cały czas mówi tak samo o tym, że nie ma czasu ani pieniędzy, żeby gotować sobie cały czas kurczaka itp. Ale ma kartę benefitu z pracy i może za psie pieniądze ćwiczyć prawie co tylko chce. A on nie robi nic.

Gość gość
Twuj chlopak ma problem z jelitami..zaden konwencjonalny doktorek mu nie pomorze bo doktorka o tym nie uczyli na uniwersytecie...twuj chlopak musi znalesc rolnika tradycyjnego ktury mu sprzeda swierze mleko prosto od krowy nie pasteryzowane ani homogenowane..krowa musi byc karmiona trawom I swobodniw pasc sie na polu..chodzi tu o witaminy A..E..D..K2..oraz mineraly jak magnes ..potass I zynk w odpowiedn8ch ilosciach..oraz enzymy trawienny...nie wolno mu jest zborza lub bialej moki..czysto razowy chleb..nic z cuktu rafinowanego .oprucz sezonoqych owocuw..durzo jajek od zdroqych kur..najlepjej na surowo lub sadzonw na mieko..sol tylko m8neralowa ..nie zwykla..jarzyny..oraz mieso ze zrowych ...naucz sie tradycyjnych potraw naszych praojcow..takich jak tatar..zapiekanki na smalcu gesim...wywary ze szpiku kosni..niech sie nauczy jesc organy zwierzece takie jak watroba..mozg..serca..nerki..rub mu kaszanke..jesli masz blender..wez te nie pasteryzowane mleko prosto od krowy I wyblenduj z kaealkiem surowej watroby..dodaj do tego 6 zultek od jaj..I wrzuc banana do smaku ..zrub mu zsiadle mleko..I karz mu pic..zajmnie to okolo rok..ale nie tylko ze przytyje ale terz I zmerznieje..testosteron sie podniesie oraz I sila...tak od wiekuw karmili sie nasi ppraojcowiekturzy w polach pracowali I na polach bitwy narud polski bronili..a ich kobiety po 12 dzieci w domach rodzily .....nie karm go syfem 21 wieku a zobaczysz ze te dupki ze silowni co sie z niego wysmiewaja pod wzglendem sily I wytszymalosci nie bedom mieli szans..to ci gwarantuje...hahaha..

Gość ksiezniczka sarmacka
o Borze!!! Orzen sie ze mna!

Gość gość
Mój ma 180 cm wzrostu i 54 kg wagi wyglada strasznie faceta nie przypomina raczej dziecko

Gość gość
Zaprowadz go do dietetyka

Gość Maria

Za bardzo go wysysasz