Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto pyta nie ...

dobry ginekolog - jaki powinien być, jak go wybrać?

Polecane posty

Gość kto pyta nie ...

Do wszystkich Mam, które szczęśliwie przeszły ciąże: jestem na samym początku ciąży i zastanawiam się jak znaleźć dobrego ginekologa prowadzącego ją. Po czym poznać, że ktoś jest fachowcem? Lepiej takiego ze szpitala czy bez różnicy? Czego powinnam od niego oczekiwać? Nie bardzo mam kogo popytać wśród znajomych o referencje, więc będę ogromnie wdzięczna za wskazówki...

Ja wybierałam w ciąży ginekologa ze szpitala w którym chciałam rodzić. Ważne żeby miał dość dobre opinie. Jeśli nie masz kogo zapytać o gina to zerknij na stronę http://www.znanylekarz.pl/ . Dla mnie było też ważne żeby lekarz robił często USG. Chociaż mimo to na połówkowym i tym w 13 tygodniu byłam prywatnie.

Gość kto pyta nie ...
Dziękuje za podpowiedź. Choć przeglądam takie strony i niestety często jest tyle samo dobrych co złych opinii o lekarzu. A czy jest szansa, że lekarz, który prowadzi moją ciąże może być także przy porodzie? Czy takie rzeczy to tylko prywatnie się załatwia?

Właśnie z opiniami to jest różnie. Jedne panie są zadowolone inne nie, ale i tak ten ranking lekarzy cokolwiek ci rozjaśni. Jesteś na początku ciaży, w razie czego zawsze lekarza możesz zmienić. Odnośnie lekarza przy porodzie - przy moim pierwszym porodzie był mój lekarz, przy drugim nie. Nie załatwiałam przy pierwszym - po prostu miał dyżur. Ale jak nie ma komplikacji to lekarz w zasadzie jest zbędny, potrzebny jest tylko do szycia. Więc jeśli nie planujesz CC to lepiej załatw sobie położną. Przy pierwszym porodzie miałam umówioną położną, przyjechała jak tylko poród się zaczął i dużo mi pomogła. Po prostu jakoś w 8 miesiącu ciąży poszłam do tej mojej położnej i umówiłyśmy się na wspólny poród, podała kwotę i dostałam nr telefonu.

Gość kto pyta nie ...
dziękuję Ci bardzo!!!