Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniesmaczona Anka

Dostałam ubranka dla dziecka...:-( od siostry..

Polecane posty

Gość zniesmaczona Anka

Dziewczyny nie jestem niewiadomo jak bogata, rzadko kupuję markowe ubrania swoim dzieciom. Oddałam już mnóstwo ubrań po swoich dzieciach, ale zawsze jak coś komuś wiozę wyznaję zasadę - dać coś z czego sama byłabym zadowolona-czyli ubrania w których nie wstyd wyjśc z dzieckiem na ulicę, nie sprane tak że koloru prawie nie widać, nie powyciągane, poplamione, śmierdzące stęchlizną ze strychu:-( Ostatnio moja siostra przywiozła mi dumna dwie torby ubrań po swoich dzieciach, na początku nawet się ucieszyłam ale nie patrzyłam do środka przy niej gdyż się śpieszyła. Potem rozpakowałam to wszystko i okazało się, że te ciuchy nawet nie nadają sie do chodzenia po domu w większości. Poplamione, część rozpruta, sprane okropnie-tak jakby z piątka dzieci je nosiła jedna po drugim. To mi jest do niczego nie potrzebne, może jakbym mieszkała na wsi a dzieci by całe dnie biegały po podwórku to ok, ale na ulicę się nie nadają. Moja siostra jeszcze zastrzegła sobie,że te ubrania są do zwrotu jak moje dzieci wyrosną... Nawet szkoda mi proszku by to prać i czasu na składanie. Mam ochotę to jej zawieść bo tylko mi i tak małe mieszkanie zawala. Tylko że wiem, że się obrazi śmiertelnie. Macie jakąś radę jak delikatnie się tego pozbyć? Wyrzucić nie mogę bo mam jej zwrócić.

Gość zniesmaczona Anka
a jak by ktoś pisał coś w stylu "to po co prosiłaś?" to już odpowiadam,że o nic nie prosiłam. Wiem że chciała dobrze i dlatego nie chcę jej urazić.

Gość jedynaczkaaaa
to twoja siostra i ty boisz się jej powiedzieć co o tym myślisz, a tak tu na forum piszą, że fajnie mieć rodzeństwo,

:) Zawieź, usiądź obok i pokaż w jakim są stanie, powiedz że wg Ciebie to one się nie nadają do chodzenia i ze oddajesz, po prostu i szczerze, bez owijania w bawełnę. To Ty możesz się obrazić, a nie siostra!!!Ja dostałam od koleżanki ciuszki po Jej córeczce, ciuszki były w stanie idealnym!, żadnych plamek, ciuszki były wyprane. :)

Gość zniesmaczona Anka
a jakby ktos pytał "to po co prosiłaś?" to odpowiadam,ze o nic nie prosiłam. Sama je przywiozła, i przyznam że na początku się nawet ucieszyłam bo jej dzieci nie chodzą brudne i obdarte. Wiem,że chciała dobrze, i dlatego nie chcę jej urazić:-(

Gość martuuulka
oddaj w przyszlym roku, a teraz do pinicy wynies,

Gość zniesmaczona Anka
fajna babka, ja też jak już coś oddaję to najlepsze co mam. Poplamione i rozdarte na szmaty przeznaczam:-p Moja siostra jest trochę trudną osobą...obrazi się jak jej to zawiozę:-(

Gość zniesmaczona Anka
no właśnie nie mam piwnicy i miejsca w szafach na to. To dwa duże wory są. Nie wierzę,że nie widziała co mi daje:-(

Gość zniesmaczona Anka
nawet nie chodzi o to,żeby je prała ale nie dziurawe i poplamione niewiadomo czym:-( macie jakiś sposób by to załatwić bez kłótni?

Przegladalas wszystkie te ubranka? Moze sa posrod nich perelki? Moze powybieraj te w najlepszym stanie, a reszte jej odiwez i powiedz, ze kilka sobie wybralas, ale na reszte niestety nie masz miejsca w szafach, dlatego z bolem serca musisz oddac? :P

Ja tez mam poplamione ubranka od mojej siostry. NIe obrazilam sie- uzywam ich po domu (jak dziecko je!) i w ogrodku, np. jak idzie na porzeczki lub czeresnie :P

Gość Hagneta

Gość Hagneta
Ja dostałam też dwa wory. Przejrzałam i wybrałam kilka w lepszym stanie. reste oddałam. Naprawdę kiepsko wygladały, poplamione. itp, kilka - z plesnią od razu wyrzuciłam. Powiedziałam,ze mam już troszkę kupionych i tylko kilka sobie dobrałam,poza tym są tu rzeczy podarte i poplamione,a ja w to dziecko nie ubiore. Jedną sztukę z pleśnią pokazałam. Siostra sie nie obraziła, tylko przyznała,ze tak dawno wrzuciła te rzeczy do wora,ze nie pamiętała co tam jest i w jakim stanie. I przejrzałysmy je jeszcze raz i większość wyrzuciła. W końcu to siostra,a nie królowa Elżbieta.

Gość zniesmaczona Anka
ale muszę pamietać że są do zwrotu więc ich wyrzucić nie mogę bo sie upomni o nie. Kurczę, niby siostra a taki problem mam. Lepiej jakby nic nie przywiozła.

Gość zniesmaczona Anka
Ona wie co jest w srodku, bo do jednej sukieneczki przypieła karteczkę że bedzie super jak ja zaceruję pod pachą. Sukienka całkiem całkiem, ale reszta... Nawet w lumpkach są lepsze ciuszki dla dzieci.

Gość odwiez teraz bo za rok
ci wmowi ze zniszczyłas

Gość naprawde dziwne
tak sie krepowac przy siostrze. ja tam bym oddala i powiedzalam,ze w sumie juz wszystko mam na ten rozmiar, wiec dziekuje. Myslalas, ze sa wieksze czy np. same spodnie, bo tylko to ci potrzebne.

😘 Witam, jakby ktos mial ochote popisac to serdecznie zapraszam do siebie. Z gory dziekuje za odzew🌻 p.s. prosze pisac na pierwszym temacie z mojej stopki ❤️

A ja bym nie czekała ani dnia dłużej tylko te ciuchy zawiozła do siostry.A chociażby by dlatego żeby potem przy zwracaniu to wypomniała że dala czyste,ładne a dostaje szmaty :o

Szczerość to podstawa siostra zrozumie :) tylko jej to delikatnie wytłumacz :)