Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaa karmiaca

do mam karmiących piersią

Polecane posty

Gość mamaaa karmiaca

jak często karmicie swoje maluszki, które są w wieku mniej więcej 10 miesięcy? Co jedzą Wasze dzieci? Powoli chce odstawiać córeczkę od piersi ma 11 miesięcy i do roku na pewno chce ją karmić. Teraz już prawie wcale nie karmie małej w dzień. Jak to wygląda u Was?

Gość moja ma
8 miesiecy i karmie glownie wieczorem i w nocy, w dzien czasami jak jest marudna, a tak normalnie jada kaszke na sniadanie , obiadek , jakis deser owocowy,jogurcik, czasami chrupki kukurydziane, badz chrupaczki ryzowe

Gość ej powiedz
moja w tym wieku dostawala cycka rana i wieczorem. poza tym jadala kaszki(te na wodzie), dania sloiczkowe, deserki, danonki, owoce,kanapki z wedlina, pomidorem, kabanosy, parowki. Oprocz tego rozne przekaski typu-paluszki, flipsy, wafle ryzowe.

Gość mamaaa karmiaca
ja właśnie też karmię mała przed snem i jak się obudzi w nocy i rano, jak wcześnie wstanie, później kaszka ryżowa ( na mleku bebilon) obiadek, deserek, chrupki, piszkopty, trochę chleba problem w tym, że mała nie chce pić wody, herbatek

Gość mamaaa karmiaca
ej powiedz karmisz jeszcze piersią?

Gość takie duze dzieci
i ciagle je karmicie w nocy? moja ma 4 miesiace i od 3 tygodni przesypia cale noce - tzn karmie zanim sama pojde spac o 23 i pozniej spi do 8-8.30 rano bez budzenia sie w nocy

Gość mamaaa karmiaca
ej powiedz karmisz jeszcze piersią? ja mam trochę wyrzuty sumienia, że chcę zabrać dziecku pierś ale z drugiej strony mam już trochę dość, strasznie schudłam itp poza tym moja dr mówiła, że do roku karmienie ma sens a później dziecko nie potzrebuje już mleka mamy bo je prawie wszystko a tylko sie przyzwyczaja i może rozwijać się próchnica

Gość ej powiedz
Tak, rano mala dostaje cycusia. Ale w ciagu dnia juz nie ma mowy, zeby sie napila. W nocy tez juz nie budzi sie od ladnych kilku mies. Poza tym je juz praktycznie wszystko. Staram sie unikac jednak podawania jej potraw ciazkostrawnych-unikam smietany, grochu, kapusty, zolty ser wcina, ale sporadycznie. A mieso uwielbia pod kazda postacia :D

Gość mamaaa karmiaca
moja od urodzenia sie budzi w nocy:/ teraz jest lepiej idzie spać ok 20 i coraz częściej prześpi do 6 chociaz zdarza jej sie obudzic o 2, 3

Gość takie duze dzieci
do mamy karmiacej a coreczka spi z Wami w pokoju? bo u nas sie okazalo ze mala przestala sie budzic w nocy z dniem jak ja przenieslismy do jej wlasnego pokoju - i my spimy lepiej bo nie slyszymy jak sie przebudzi i ona tak samo nie budzi sie jak maz wstaje do pracy na rano

Gość ej powiedz
Ja akurat nie mialam problemu, mala z dnia na dzien przestala budzic sie w nocy na jedzonko. Czasem jej cos odbije tak jak np dzisiaj-obudzila sie kolo 4, pogadala sobie troszke i zasnela. Spi z nami w pokoju.

Gość mamaaa karmiaca
dziekuje za odpowiedz w takim razie też najlepiej karmić córkę rano i wiczorem, tylko co zrobić, żeby chciała pić coś innego w ciagu dnia ( wcześniej robiłam tak, że po obiadku dawałam jej cycka, żeby się napiła)

Gość mamaaa karmiaca
śpi z nami w pokoju i narazie się to nie zmieni bo póki co mieszkamy w kawalerce

Gość ej powiedz
Moja na poczatku tez niewiele pila, az w koncu dopasowalam jej niekapek(z butelki nigdy nie pila) i teraz jej w sumie wszystko jedno co pije-woda, herbatka, soczek, kompot. Jedyne co moge ci radzic to to, zebys jak najczesciej podawala jej picie. Niech pije chociazby po lyczku. Cierpliwosci :)

Gość mamaaa karmiaca
dziekuje:) a co do herbatek to jakie jej dajesz? taką zwykła tez??

Gość ej powiedz
Albo granulowana albo taka zwyka parzona-sage. Mala pije w sumie to wszystko na zmiane.