Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kljfisr

Mam 16 lat i jestem w ciąży i mam dużo pytań!

Polecane posty

Gość kljfisr

Tydzień temu w sobote zrobiłam sobie test okazało się, że jestem w ciąży. We wtorek byłam u ginekologa który to potwierdził, chciałabym sie dowiedzieć jak wielkie znaczenie ma wiek do ciąży, w którym miesiącu powinnam zacząć składać wnioski o becikowe, czy będą chcieli mi odebrać dziecko, zamierzam powiedzieć o ciąży mojej mamie po drugiej wizycie u ginekologa czyli 22 czerwca jak mam jej o tym powiedzieć?

Gość a ja tak...
Ile lat ma ojciec dziecka? Czy wie o nim? jak się zapatruje nad opieka, pomocą przy dziecku?

Gość o jejkuuuu
Becikowe dopiero jak urodzi się dziecko, powiedz jej teraz a nie potem... oczywiście do czasu osiągnięcia przez Ciebie pełnoletności prawnym opiekunem dziecka może zostać Twoja matka

Gość marfalena
jak kobieta jest w ciąży to chodzi do ginekologa kiedy chce, ewnentualnie na drugi dzień chyba jesteś nienormalna że następna wizyta prawie za miesiąc ?

Gość o jejkuuuu
marfalena wizyty na początku ciąży o ile nic się nie dzieję są co miesiąc a nie kiedy się kobiecie zachce...

Gość kljfisr
ojciec dziecka ma 23 lata. A na wizyte ide dopiero za miesiąc ponieważ tak kazał mi przyjść ginekolog

jestes niepelnoletnia wiec lekarz powinnien powiadomic Twoich rodzicow o tym

a ja mam jedno pytanie do autorki: dlaczego jest tak koszmarnie głupia......nawet jeśli jest to głupawa prowokacja....

Gość marfalena
ok , wiem że co miesiąc ale tu mamy do czynienia z dzieckiem chyba, nie ? bo 16 lat to osoba niesamodzielna znajdująca się prawnie pod opieką dorosłych ludzi , to że fizjologicznie jest kobietą i wydaje sie że normalnie zdrowa i ciąża ale trzeba przestrzegać pewnych spraw, nie wierze że lekarz nie zapytał o statut prawny takiej młodej osoby chyba że poszła prywatnie i nie przyznała sie do wieku

Gość kljfisr
Nie mam zbyt prostej sytuacji w domu moja mama ma schizofremie paranoidalną a z ojciem nigdy nie miałam dobrych kontaktów dlatego wole żeby dowiedzieli się później tym bardziej, że ciąża jest jeszcze wczesna bo dopiero 6 tydzień i wszystko może się wydarzyć. Chce urodzić to dziecko i chce je wychować więc nawet mi nie proponujcie adopcji. Ojciec dziecka pracuje powiedział, że mi pomoże jak tylko będzie mógł.

Gość jeszcze nie wiesz czy donosisz
ciązę a już chcesz dostać becikowe?? słaba prowokacja:o

Nie odwlekaj wiadomosci o ciazy, skoro juz wiesz napewno.... Jesli chodzi o becikowe, u nas jest tak, ze co najmniej trzy razy przez ciaze trzeba byc u lekarza.... Zycze Ci duzo szczescia i powodzenia oraz tego zeby chlopk byl dla ciebie podpora, bo mama raczej zadowolona nie bedzie, ale trudno stalo sie.... Teraz najwazniejsze jest to dzieciatko:)

Gość kasia_www
Lekarz nie ma obowiązku i prawa zawiadamiać rodziców dziewczyny o ciąży.

Gość o jejkuuuu
Co kasa czy wiek mają do ciąży? 16-latka jest już gotowa pod względem fizycznym na urodzenie dziecka!

Gość kljfisr
'bmblondyn' dlaczego sądzisz, że jestem głupia jeżeli mnie nie znasz? i sądzisz, że to prowokacja może masz ułożone życie ale takie rzeczy sie zdażają i nie zawsze ktoś je sobie wymyśla.

Gość olifja
bosz 16 lat to przecież dzieciństwo jeszcze , ale masakra ja w tym wieku miałam koleżanki i nawet jeszcze bujałam sie na huśtawkach na placu zabaw i brzydziłam sie gołego faceta współczuję zrypanego życia

Gość olifja
16 lat i porodówka ja piertolę :-O

Gość kasia_www
Ciąża w wieku 16 lat to nie tragedia, sama w tym wieku zaszłam w ciąże, urodziłam prawie w moje 17 urodziny. To było 22 lata temu. Przez okres ciąży bardzo wydoroślałam, po prostu musiałam :) Skończyłam szkołę (zaocznie liceum), potem studia techniczne. Nie żałuję i nigdy nie żałowałam swojej decyzji że urodzę :)

Gość kasia_www
olifja Daj spokój, w moim przypadku dziecko było błogosławieństwem (nie jestem wierzącą) a nie zmarnowanym życiem (moim i dziecka).

Gość olifja
ale teraz są inne czasy , nie to co 20, 30 lat temu w 16 wieku to i 14 latki rodziły i co z tego ? teraz dziewczyna 30 lat to jeszcze laseczka do zerwania ten facet który grzmocił taką doope ma nayebane we łbie popsuł dziewczynie życie i nawet sobie na dyskotekach nie pohasała nie zdążyła :-O

Gość fdgkdf
Od listopada 2009 do otrzymania becikowego wymagane było przedstawienie zaświadczenia lekarskiego o pozostawaniu pod opieką medyczną przez okres co najmniej od 10 tygodnia ciąży - do porodu. Wymóg został zawieszony do 31 grudnia 2011 r.

Gość kljfisr
nie rozumiem dlaczego robicie z tergo taką tragedie. Ja tego tak nie traktuje mimo wszystko to jest dziecko i kocham je od chwili kiedy sie o nim dowiedziałam to przeczież to już jest człowiek i prosze Boga tylko o to żeby było zdrowe.

Gość olifja
ani nauki, ani pracy tylko roochać się, grzmocić o doope i cieszyc sie że dzieciak sie pojawił ja piertole jeszcze jej bzdety wciskają że inne też urodziły i żyją gratuluje sukcesu ...wątpliwego :-O zrypałaś sobie życie i już a ojciec dziecka 23 lata ...bosz...jaka żenada zachciało mu sie spuścić z krzyża

Gość kasia_www
Czasy ani ludzie aż tak się nie zmieniły :) Dziecko nie przekreśla ani możliwości ukończenia szkoły, ani wyjścia na dyskotekę, oczywiście nie tak często jak bezdzietne koleżanki, ale można :) Dziecko to nie przekleństwo :) Jest to kwestia umiejętności przestawienia się z "JA" na "MY"!!!!

Gość kljfisr
Nie rozumiem dlaczego mnie obrażacie ciekawe czy wasze matki miały po 30 lat jak was rodziły i jak wy byśie sie czulu gdyby was ktoś odebrałsowjej matce bo by stwierdził że jest zbyt młoda i głupia żeby mieć dziecko. A sądzicie, że jestem .... czujecie ulge kiedy mnie obrażacie? to gratuluje ale ja nie dam sobie pluć w twarz!

Gość kasia_www
Dziewczyna nie słuchaj tych zrypanych kretynek :( Można dać sobie radę :) Nie trzeba podchodzić do ciąży że się coś traci, tylko zyskuje :)

w wieku 16 lat ciąża to tragedia dla dziewczyny. Co z tego,że jest fizjologicznie gotowa do ciąży, choć nie jestem tego pewien. Ginekolg powiedział w tv, że nie nie jest to wiek odpowiedni. Najbardziej optymalny jest podobno wiek od 23 lat do 35 , bo są to ciąże wysokiego ryzyka. W tym wieku, to się biega i cieszy dzieciństwem i młodością a nie niańczy dzidziusia i wpada w depresje widząckoleżanki latające po zabawach ciąża jest to zabawa i rozrywka dla dorosłych nie dla smarkatych dziewuch, co nie zdążyły matce za mleko zapłacić... a ten ojciec, jakiś przygłup i dzieciorób, niestety...

Gość kasia_www
Dziewczyno* miało być :)