Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fffgg

Pracodawcom sięwe łbach poprzewracało...

Polecane posty

Gość fffgg

własnie znalazłam ofertę pracy w PUP i wypobraźcie sobie pracodawca chce zatrudnić osobę z zawodowym wykształceniem do ZWIJANIA SZNURKA - wymagany staż pracy :5 lat....ja pierd*lę!! to jak mam średnie i nie mam tego stażu pracy to nie będe umiała sznurka zwinąć?...szok...a pewnie płaca wsze pieniądze...

Gość robie to pierwszy raz w zyciu
może chodzi o sznur kierownika :classic_cool:

Mimo że mam pracę często przez internet sprawdzam oferty pracy. Ktoś potrzebował kierowcy z prawem jazdy C-E do transportu międzynarodowego za 1390 zł brutto. :D Nie ściemniam.

Gość FRykadelka
hahahah :-D

Gość ana 99a00
ja kiedyś byłam na rozmowie o pracę w kiosku i baba do mnie : ,, ale ma pani doświadczenie w sprzedaży gazet? bo ja szukam z doświadczeniem'' no żesz qrwa ! rzeczywiśie jakby mnie klient poprosił o wyborczą to bym nie wiedziała o co chodzi. masakra

Gość arz
Pracuję na czarno za psi grosz.Mieszkam w małym miasteczku,wysokie bezrobocie. O legalnym zatrudnieniu p.Anna nie chce słyszeć. Właścicielka pomimo dużych obrotów w firmie ciągle narzeka. Nic jej się nie opłaca jak mówi nam,a znowu otworzyła kolejną już firmę.Czemu ludzie tak postępują? Czasami po tylko się pociąć,można mieć dosyć...

Gość --------..--------------------
Myrevin-a wiesz ze kierowca CE zarabia za granica E600-700?...na tydzien-po odliczeniu podatku.Z niedziela ok.E 800.Wystarczy przeliczyc.I oni ci gnoje pracodawcy chca zeby na nich ktos pracowal a oni nawet nie chca zaplacic temu komus ztyle zeby ten mogl na nich pracowac.Bo z taka pensja to chyba mozna tylko umrzec.Poddtrzymywac funkcje zyciowe-wegetowac.Do pracy natomiast trzeba miec jaka taka kondycje.Z drugiej strony-to wina rzadu!!!Obojetnie co oni kowia-TO ONI STERUJA WSZYSTKIM.Placami TEZ !!!Kto sie zna na rzeczy ten wie ze tak jest.

Gość trząchnij mi gałęzią
a ta praca to z przyjemnościa?

Płaca minimalna to 1 317 zł. :classic_cool: Nie wiem jak bym przeżył zarabiając "aż" tyle. :o

Gość koniec tyrani za psi grosz
Zakldajcie firmy i zarabiajcie na siebie

"arz"-to jest wlasnie tak.Prywaciarze ci bandyci udajacy biznesmenow(byle komuchy-to ci najbogatsi) zarabiaja krocie.Bogaca sie coraz bardziej kosztem pracownikow.W Polsce przepasc miedzy tymi dwoma grupami wciaz sie powieksza a rzad ma to w dooopie.Tusk i jego kolesie maja sie dobrze i patrza WYLACZNIE na siebie i na to zeby dokladnie wykonac polecenia z nemiec i od ruskich-z KGB. W Polsce stanie sie to samo co w grecji.Sytuacja jest BARDZO podobna.Chyba bedziemy musieli znow sila obalac ta komune II.

Gość matrioszka333
Jasne, wiele osób proponuje psie pieniądze, a wymagania duże. Chciałabym jedynie stanąć w obronie pracodawców, że nie wszyscy tacy jesteśmy. Oczywiscie, jest masa takich, którzy jak najwiecej dla siebie chcą. Ale spójrzmy z innej strony, opłaty które ponoszę z tytułu prowadzenia firmy, są bardzo duże. Duże jest bezrobocie, jeżeli ludzie, jasne, z braku innej mozliwosci, chcą pracować za 1600 brutto, a mnie jako pracodawcy na wiecej nie stac, to co? Powinnam etat zlikwidowac, bo za tyle ten czlowiek nie przezyje? Ja wiem, ze czasem trudno w to uwierzyc, ale czasem pracodawca zarabia mniej niz pracownik. Są takie miesiące, mozna powiedziec, slaby przedsiebiorca, ale nie o to tu chodzi. Jeżeli wykonuje projekt, koszty są wysokie, a czasem zeby zaplacic podatek, trzeba niezle sie nakombinowac.

Gość 222222222222222222222
Teraz pracodawcom sie w d... poprzewracalo. Sami rozdmuchali kryzys i robia co chca z ludzmi

Gość wawcia_powraca2
no i dlatego jak sie naogladacie jakiegos polityka ktory wam obieca godne zycie to od razu biegniecie i na niego glosujecie. i barany dopoki nie zrozumiecie i nie zaczniecie normalnie glosowac to nie przestaniecie byc niewolnikami.

Gość arz
Pracuję tak już 6 lat,bo nie mam innego wyjścia.Mam taką,a nie inną sytuację życiową... Mam tylko nadzieję,że nie dożyję do emerytury,bo niby kto mi da?!... Kilka razy prosiłam szefową o "podwyżkę",nie dołożyła... Myślę,że dużo zależy od niej jak od CZŁOWIEKA,trochę szacunku dla nas,niestety... Nic tylko zasnąć na wieki...

Gość xfsdfsdfsd
Wawcia czy jeden czy drugi to on bedziemial ceipla posadke z wygodami i $$$$ a ty jak bedziesz bidowal tak bedziesz. KAzdy rzad jest h... warty

Gość fffffffffffkkkkkkkkk
pewnie ze jak pracodawca zarabia swietnie,a placi psie grosze,to jest to zwyczajny wyzysk. ale czasem bywa tak,ze sam szef tez musi niezle sie nakombinowac. zreszta-droga wolna ludzie,przeciez mozecie otworzyc wlasna dzialalnosc.

matrioszka-az mi nie chce przejsc przez klawiature ta ruska nazwa-ale jakos sie udalo.Tak.Ale to wszystko jest wina rzadu-nie nas-pracobiorcow.Oplaty i ceny wiadomo jakie sa.My to wszystko musimy placic.Ne mozemy powiedziec w elektrowni ze nam placa ochlapy i w zwiazku z tym nie bedziemy placic za prad.jesc tez musimy.Ta sama sytuacja.A rzad ma sie dobrze. Z drugiej strony ja znam wielu wlascicieli firm.sa oni obrzydliwie bogaci a placa ochlapy.Tak wiec pensje pracownikow powionny byc uzaleznione od obrotow czy zyskow firmy.takie powinno byc wprowadzone prawo-na czas tzw.kryzysu.Powiedzmy na 10 lat.Pozniej zobaczymy.Koszty tej degrengolady powinni PONOSIC WSZYSCY a nie starym komunistycznym zwyczajem -w Polsce-najbiedniejsi.Dlaczeho w krajach bardziej normalnych ponosza je przede wszystkim BOGACI?To im podwyzszono podatki pio wielkim zlodziejstwie w USA zwanym kryzysem.W Polsce jest dokladnie odwrotnie!!!

Gość wawcia_powraca2
zreszta-droga wolna ludzie,przeciez mozecie otworzyc wlasna dzialalnosc. myslisz ze to nic nie kosztuje?? i z czym otworzysz ta dzialanosc jak zarabiacie po 1000pln to jaki kredyt wam dadza? 2 zlote??

Gość arz
WAWCIA,nie chodzę na żadne wybory. Szary człowiek nie ma rady na wszelakie układy...ani zmiany.Masz władzę-jesteś kimś... Prawda jest taka,że jeśli nie masz znajomości to godnej pracy nie ma... Pracodawców nie wrzucam do jednego wora,bo z pewnością wśród nich są ludzie,którzy chcą pomóc.

wlasna dzialalnosc.W Polsce?Chyba zartujesz czlowieku.Trzeba obalic najpierw ten rzad i wprowadzic zupelnie nowe zasady prawno-podatkowe.Wtedy OK.

Gość xfsdfsdfsd
Arz swieta prawda Firme mozna zalozyc sa dotacje do 40 z ue trzeba sie przejsc do urzedu. NA start jest

Gość kalipppppo
Może nie jestem pracodawcą przez duże P, ale zatrudniam dwie dziewczyny. I uważam jak większość z Was, że to co się teraz wyrabia to skandal. 50% zatrudniających ma w dupie przepisy pracy i zatrudnia na czarno, pozbawiając swoich pracowników świadczeń socjalnych, rent rodzinnych w razie śmierci, itd. Ja nie mogłabym zasnąć, wiedząc, że moja pracownica w razie jakiegoś wypadku będzie musiała zapłacić za leczenie. U nas PUP-ie bezrobotni mają ciągle jakieś szkolenia, więc Ci co pracują nie mogą się nawet zarejestrować. Tragedia. Wymagamy szacunku, ale sami często nie szanujemy innych. Skąd tyle kombinatorstwa, cwaniactwa?

Gość arz
Nie każdy ma predyspozycje,żeby otworzyć coś własnego i zarabiać na siebie...Nie dałabym rady.Nie jestem rozmowna,towarzyska,cwana,wyrachowana...

Gość trząchnij mi gałęzią
to wam polaczki się we łbach poprzewracał. lenie, nieuki , denbiliki, "fachowcy " chcieliby zarabiać tyle co w UE a ile waszego dobra wytworzonego trafia na eksport? kiedy to same buble są.

Gość kalipppppo
A dodam jeszcze, że u mnie w mieście jest kilkanaście zakładów szewskich i każdy z właścicieli dorabia się na krzywdzie ludzkiej. Jeden z nich był naprawdę dobrym pracodawcą. Zatrudniał legalnie, płacił dobrze. To co mu zrobili? Spalili jego szwalnie. Tak to wygląda moi drodzy.

Gość wawcia_powraca2
a tu wiekszosc fachowcow czy innych kretynow bedize mi pierdolic o dodatnik pkb ktory nam ludziom gowno daje jakies puste liczby i slogany wyssane z dupy. ja mam swoja firme od kilku lat i tez musze sie nazapierdalac zeby cos zarobic konkretnego dlatego mam to juz wszystko od dawna w dupie i przestalem sie przejmowac:)

Chodzi min.oto ze to nie moze tak byc ze gdy pracodawca chce zaplacic pracownikowi 2000zl to drugie tyle musi dac rzadowi.To jest czyste zlodziejstwo.jak sie posprzedawalo dobre firmy zeby latac na biezaco dzuiry budzetowe powstale z wlasnej nieudolnosci.Jak sie polikwidowalo polskie firmy a na ich miejsce przyjelo tzw.zachodnie ,glownie hipermarkety-no to teraz trzeba lupic tych ktorzy jeszcze jakos tam kwicza-tzn.dzialaja.A przede wszystkim tych co odbiieraja co miesiac jakies tam pieniadze.Sobie,swoim przeciez komuna nigdy nie odbierala.Zawsze tak bylo ze koszty kryzysu ktory za komuny I i komuny II zawsze byl-ponosili najbiedniejsi.Partia i kolesiostwo zawsze mieli sie dobrze.Jak mawial Urban-"rzad sie sam wyzywi".

Gość wawcia_powraca2
trząchnij mi gałęzią to wam polaczki się we łbach poprzewracał. lenie, nieuki , denbiliki, "fachowcy " chcieliby zarabiać tyle co w UE a ile waszego dobra wytworzonego trafia na eksport? kiedy to same buble są. a takich jak ten co to napisal to bym osobiscie oblewal kwasem i szczal do ryja tutaj sie 10x ciezej dopierdala niz w zlodziejskiej spedalonej unii.