Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolopiiuj

problem z mężem

Polecane posty

Gość kolopiiuj

mój mąz zarabia 1200-1500zł w porywach wiatru i chciałby codziennie mięso na obiad,kiełbasę do pracy i mnóstwo ciastek do kawy,kłóci się o płatki śniadaniowe kto zjada ich w domu więcej.Do tego narzeka,że ma mało ciuchów i td.Ja jestem na macierzyńskim-tak się umawialiśmy,dziecko jest malutkie.Prosiłam,żeby zmienił pracę,to zmienił na tak samo płatną.Ale to nie wszystko-chcemy zmienić mieszkanie na większe,a on chce 3 pokoje...ja już wiem,że nie będzie nas stać na czynsz ,w tej chwili płacimy 300 zł i jest ciężko,bo są inne opłaty i wydatki na dziecko.Do niego nic nie dociera,jak mam mu to wytłumaczyć?On nie ma wyobraźni

Gość kolopiiuj
dodam,że zawsze mówi:"jakoś to będzie"a potem ja się muszę martwić,z ką wziąć do pierwszego,on potrafi tylko zaliczki brać,jeszcze pożycza kasę kumplom.Szukamy mieszkania,on chce duże mieszkanie,muszę z nim porozmawiać,ale wiem,że znowu skończy się to awanturą i usłyszę:"ty ciągle o tych pieniądzach tylko"ale kurka Św.Mikołaj nie będzie czynszu za nas płacił

Czy wspólnie robicie zakupy?? Twój mąż zdaje sobie sprawę ile co kosztuje np żywnośc, pieluchy dla dziecka??

Gość kolopiiuj
tak,ja już to przerobiłam-zleciłam mu robienie zakupów,ale on nawet nie pamięta ile wynosi czynsz na naszym mieszkaniu,co miesiąc się pyta o to samo,on chyba żyje marzeniami

Gość kolopiiuj
on nie wie,ile płacimy za kablówkę,ile za internet...ciągle nie bierze pod uwagę,że wydatki na życie to nie tylko żarcie,to również proszki do prania,szampony ,leki,buty

Nie wiem co mam Ci poradzic, od kiedy wyprowadziłam się od rodziców i mieszkam teraz z chłopakiem zdaję sobie sprawę ile co kosztuje choc mama mnie wspomaga i niczego nie brakuje, ale wiem jak pieniążki szybko "uciekają" Może zaproponuj mężowi żebyście usiedli i zrobili listę ile miesięcznie wydajecie tak mniej więcej. Policzcie czynsz,stałe opłaty, średnio ile na jedzenie, kosmetyki i środki czystości, leki i dodatkowe wydatki typu prezent dla kogoś.

I nie zapomnij wypisac ile macie opłat stałych za kablówkę, internet, komórki itp

Gość kolopiiuj
akwamarynka,co miesiąc tak robimy,a on jakby miał amnezję.Najgorzej jak trzeba coś kupić np.buty i ja mówię,że zbraknie nam na jedzenie,a on:"a tam,weź przestań" i to wszystko co potrafi zrobić-machnąć ręką,a potem ma pretensje,że taki lichy obiad zrobiłam

Gość kolopiiuj
i jeszcze ciągle uważa,że powinnam go podziwiac,że on do pracy chodzi,bo przecież nie jest jak Ferdek Kiepski

Gość anoooo
dziwny ten Twój mąż...przecież same pieluchy dla dziecka, to już ile kasy...

skoro mówi weź przestań to powiedz mu ile Wam zostało na życie i jak kupicie buty to dasz mu pieniądze które zostały na jedzenie i on będzie do końca miesiąca robiłzakupy, a Ty z tych produktów będziesz tylko gotowac. Może zorientuje się, że jedzenie nie jest takie tanie.

Gość 222222
zrób listę wydatków, powieś na lodówce i codziennie wpisuj ile na co wydałaś (z podsumowaniem) - może do niego dotrze...

oooo bardzo dobry pomysł z tymi wydatkami wypisanymi na lodówce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!