Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka123456

po co iść na studia???

Polecane posty

Gość studentka123456

bronie licencjata w tym roku.Poza tym mam swietna prace,dobrze zarabiam wiec nie zamierzam jej zmieniac.Kierunek ktory obecnie studiuje ma sie nijak do tego co robie. nie chce mi sie isc na magistra.Kazdy weekend od piatku przez ostatnie 3 lata bylam w szkole i do tego w pracy bo pracuje w sluzbie zdrowia w kazde swieta, wolne i nocki. Jestem juz zmeczona.Nigdzie przez te 3 lata nie wychdzialm, nigdzie nie wyjezdzalam.Magister nic mi nie da-nie dostane podwyzki, nie dostane awansu.Tylko wszytskim sie musze tlumaczyc czemu nie ide...i te gadki ze w tych czasach papierek jest wazny,ze sie przyda. A co wy o tym sadzicie? isc na tego magistra tak tylko dla siebie? dodam ze wsadzialam w ta szkole prawie 14 tys. a za magistra gdzies tak jeszcze 7tys Warto?

Gość trząchnij mi gałęzią
bo ciężko przy wykopkach, a i w hucie zbyt gorąco. a młodzież teraz słabosilna ,choć dobrze odżywiona w superhipermarkietach.

Gość pseudinim
ja bym nie szla

Gość anoooo
Jak nie czujesz potrzeby to nie idź, to nie jest przymus, to Twoja decyzja, nie rób nic dla zasady. A może jak odpoczniesz sobie rok, to zmienisz zdanie...

Gość studentka123456
po wiedze?prosze cie...w prawdziwej pracy nie wykorzystasz nawet 10% tego co cie na studiach ''naucza''.stad tyle wlasnie magistrow po studiach bez pracy. i doswiadczenia

Gość trząchnij mi gałęzią
magister ktoren nie umie się znależć po studiach w społeczeństwie , znależć pracy powinien się jeżeli ma honor zgłosić się na przeszczepy lub eksperymenty medyczne by choć tym czynem czegoś w swym życiu dokonać

Gość oj rozumiem
Mam ten sam dylemat ;/ Nie wiem po jaka cholere mi magister ? Wszyscy w kolko mowia idz ... a ja mysle sobie po co ? Pracuje na stanowsiku gdzie awansu nie bedzie, dobrze zarabiam i moge liczyc na podwyzke :D

Gość anoooo
Ja rozumiem racjonalność...ale młody człowiek nie może patrzeć tylko tak tu i teraz i co mi się opłaca, a co nie...niektórzy potrzebują odskoczni, dobre studia są nią, można sporo się intelektualnie rozwinąć, nie przelicza się tego na kasę...

ale mnie nie chodzi o to czy wykorzystasz to w pracy zawodowej, to czego się nauczysz będziesz miała dla siebie, będziesz mądrzejsza, nikt ci tego nie odbierze :)

Gość fhdfh
mlodosc sobie przedłużysz. Później się szybko staje dorosłym

Gość anoooo
ogarnij się---> No właśnie o to chodzi...

Gość kwoka123
nie idz na studia

Gość fhjk
idź na studia- będziesz wykształconym bezrobotnym!!