Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Errś

Życie po śmierci, gdzie trafiają osoby gdy...

Polecane posty

Gość kwoka123
jakiego Boga od rodziców zeźmiesz na takiego podobieństwo stworzony będziesz... Duży wpływ na tworzenie się obrazu Boga ma dla dziecka postać Ojca.

Gość do kwoka
haha wiedziałam, nawet odpowiedzieć nie umiesz, umiesz tylko kopiować 'gotowce' ps. nie odpowiada sie pytaniem na pytanie 🖐️

Gość kuuutwaaa
kwoka przymknij się wkońcu bo i tak nikt nie czyta twoich nędznych komentarzyków

Dziecko przestań tego kopiować. Nie lubię osób filozofujących, które nie wiedzą w ogóle o czym piszą (w twoim przypadku kopiują) idź na inne forum podenerwować ludzi albo w ogóle wyłącz komputer i czekaj na wieczorynkę. Tu się nikt nie da tobie sprowokować.

Gość kwoka123
"Nastawionych neuroanatomicznie i neurofizjologiczme psychiatrów powyższe fakty skłaniają do raczej smutnych refleksji na temat tzw. wyższych uczuć ludzkich." * * Kępiński - psychopatologia nerwic

Gość do kwoka
a boga oczywiście nie stworzył nikt, bo jako byt niematerialny - był od zawsze - poza jakimkolwiek wymiarem czasowym, ale twój ograniczony tok rozumowania pewnie nie jest w stanie tego zrozumieć

Gość kwoka123
Skoro pan buk stworzył człowieka to dlaczego na ziemi są tylko slady szympansów...

Gość kwoka123
Tak pieprzycie że was się słuchać nie daje..

Gość do kwoka
poza tym jak już dziecino droga wyjeżdżasz mi z jakimiś psychoanalizami nerwic itd. to powiem tylko tyle, że jest taka książka pt. 'integracja psychiczna' której autorami są bardzo inteligentni psychiatrzy i doktorzy a jednocześnie ludzie wierzący w boga i wręcz w sposób wybitny łączą leczenie nerwic, ich skutki i przyczyny z wiarą, bogiem i duszą człowieka, i co? łyso? i naprawdę daruj sobie już te kopiowanie... 🖐️

Gość matko ratuj ...
Do kwoka - matko ratuj swoje dziecko bo jak ja bym cie dorwala to bard&zo szybko przekonasz sie co jest po smierci jak rowniez o istnieniu Boga!

Gość nie sluchajcie kwoki
to pewnie jakieś gim.gówno, które chce pokazać jaką jest wielce oh i ah zbuntowaną ateistką, pewnie nosisz odwrócone krzyże co? :classic_cool:

Gość kwoka123
Nie noszę krzyży ale w bozia też za bardzo nie wierze.

Gość Heniek_maluje
Dusza czlowieka po smierci zostaje w sprawiedliwy sposob rozliczona ze swojego zycia przez Trojce Swieta, a nastepnie osadzona. Dalej sa trzy drogi: 1. zostaje zbawiona i trafia do Raju w oczekiwaniu na oficjalne otwarcie bram Nieba (statystycznie najrzadszy przypadek); 2. trafia do przedsionka Piekla czyli czyscca, gdzie pokutuje wszystkie swoje grzechy i przewinienia oraz oczyszcza sie - przygotowujac do godnego spotkania z Bogiem twarza w twarz - dziesiatki, setki lat.. i cierpiac proporcjonalnie do popelnionych grzechow. W tym czasie moze sie jedynie modlic. Cierpienia i udreki sa nierzadko rowne tym piekielnym - zaleznie od stanu zanieczyszczenia grzechem demony otrzymuja przyzwolenie na zadawanie wiekszej ilosci bolu. 3. trafia do olbrzymiego, mrocznego kompleksu zwanego potocznie Pieklem, oddalonego i przedzielonego nieskonczona odlegloscia i murami od swiatlosci czyli Boga. Do piekla trafiaja wszyscy ci, ktorzy zgrzeszyli smiertelnie i nie zalowali swoich grzechow, nie bojac sie Boga, nie szanujacy Praw Bozych, winni Krwi Panskiej czy niewierzacy w Boga (agnostycy ateisci heretycy przeroznych klas spolecznych - tych jest tam najwiecej). Ci ktorzy nie zostali ochrzczeni nie podlegaja takim samym mekom, jak pozostali naznaczeni chrztem, bierzmowaniem lub sakramentem kaplanstwa. Kary piekielne sa przerozne - a zazwyczaj polegaja na przeciwstawienstwach - czym kto za zycia najwiecej grzeszyl, tym jest straszliwiej w nie do wyobrazenia sposob dreczony. Im kto wiecej darow za zycia otrzymal (byl np. dostojnikiem, urzednikiem, kaplanem czy Papiezem) tym proporcjonalnie gorsze miejsce kazni w Piekle otrzymuje. Katem piekielnym jest tzw. Sprawiedliwosc Boza a ogien piekielny podtrzymuje tzw. Swiety Gniew Bozy. Tym, ktorzy sa zainteresowani Pieklem i jego organizacja, polecam literature: sw Jan Bosko "sen o Piekle" Bonawentura Meyer "Ostrzezenia z zaswiatow" Ciekawa jest informacja o wysokim stopniu organizacyjnym krolestwa demonow - ponoc panuje tam duzo wieksza dokladnosc i dbalosc o detale, anizeli w obecnym Kosciele Katolickim.

Gość kwoka123
Dusza po śmierci trafia do dup.y

Gość kwoka123
Jak dusz - przecież człowiek to same bebechy

Gość Heniek_maluje
Odpowiadajac jeszcze na pytanie o samobojstwa - raczej nie ma usprawiedliwienia dla tego grzechu. A szczegolow, co sie dzieje z samobojcami po smierci, dowiesz sie m.in. ze wspomnianego wyzej przeze mnie snu sw. Jana Bosko.

Gość matko ratuj ...
No twoja napewno tam trafi co do tego nie mam zadnych watpliwosci

Gość badzcie madrzejsii
i nie odpowiadajcie jej, obstawiam, że to troll

Gość kwoka123
wierni są zawsze mądrzejsi

Gość kwoka123
Jak boga kocham przestańcie pieprzyć. Skoro ten wasz bog istnieje to powidzcie dlaczego tak grzeszycie.

Gość kwoka123
Skoro wierzycie w tego waszego pana boga to dlaczego tak grzeszycie.

Gość matko ratuj ...
Wykwacz sie dziecko ,co ci na service siedzi,zdecydowanie widac ze masz zachwiania emocjonalno-umyslowe bo czy wierzacy czy nie to nikt nie zachowuje sie jak kompletny debil ,nie masz o niczym pojecia tylko pierdzielidz farmazony zeby wzbudzic sensacje.pewnie jestes nie lubiana kwoka a tu chcesz byc w centrum zainteresowania.nie tedy droga kwoko

Gość kwoka123
Właściwe miejsce na moją ocenę jest wewnątrz mnie - żaden zewnętrzny osąd nie może rządzić moim życiem. Wal się suk.o

Gość kwoka123
A może to ty masz jakieś zachwiania

kwoka123 "Jak boga kocham" przestańcie pieprzyć. Skoro ten wasz "bog" istnieje to powidzcie dlaczego tak grzeszycie. Przecież ty nie wierzysz co co ty za głupoty opowiadasz? Miło że użyłaś słownika. No i racja nie odpisujmy jej. Napluje się i da sobie spokój. Tymczasem dziękuję wszystkim za wypowiedzi aczkolwiek zainteresował mnie ten temat. Zastanawia mnie tak samo sprawa z Aniołami. Co o nich sądzicie? Wiem że jest kilka rodzaji ale nie mogę sobie przypomnieć jakich (skorzystaj z wujka Google-tak wiem) mimo to wole pytać o to was. W końcu lepsze jest się dzielenie informacjami między sobą, przynjmniej dla mnie.

Gość kwoka123
Jehowcy wy się nie odzywajcie bo gówno wiecie

Gość kwoka123
Ach ci pojebani jechowcy. Wydaje im się że wszystko wiedzą a są ważni jak spie kup.y w trawie.