Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mysia8888

Co mam robić? Wykończe sie!!! :((

Polecane posty

Gość Mysia8888

Mam 9 dniowego synka. Wyszlismy dopiero ze szpitala, bo synek mial zoltaczke. Dzisiaj byla u nas polozna i stwierdzila ze on jest takim spioszkiem bo jeszcze ma zoltaczke. On potrafi spac 6 godzin nawet, a tak to ok 4 i dopiero je, nie budzi sie jak kazdy niemowlak co 2-3 h. Boje sie bardzo bo on musi czesto jesc, a on nie chce, nie moge go dobudzic i strasznie placze jak budze go co 2 h. Konczy sie na tym ze budze go i on placze 4 godziny przez to ze go zbudzilam. Czy to sie kiedys unormuje? Czy nic mu sie nie stanie, ze nie daje rady karmic go co 2h? Już nie wiem co mam robic - nie moge sluchac jak placze i wije sie a nie chce jeść! :(((

Gość nie wiadomo ile tego jest
musisz poradzic sie pediatry, to nie jest normalne

Gość vfuyyv
Karm go przez sen. Nam się zdarzały przerwy czterogodzinne ale zwykle karmiłam co trzy godziny (podobna sytuacja). Dłużej bez jedzenia nie może spać bo tylko słabie i staje się jeszcze bardziej śpiący. On może być słaby więc poszukaj smoczka przez który łatwiej mu pić! Gdyby nie moje próby, to bym zagłodziła dziecko podczas gdy lekarka zlecała kolejne badania krwi bo ono nie chciało jeść. A pomógł po prostu smoczek z nacięciem na krzyż. Dzięki niemu dziecko piło do syta i szybko, i zapadało znów w głębszy sen (np Tommee Tipee takie ma). Potem wszystko się unormuje.

Gość ja bym pojechala z dzieckiem
do szpitala na kontrolne badania bilirubiny bo z położniczego lubią wypisywać dzieci ze zbyt wysokim stężeniem bilirubiny, takie które nadal powinny być naświetlane. Niech sprawdzą co z dzieckiem i czy faktycznie poziom bilirubiny jest już nieznacznie przekraczający normę bo jak nie to to muszą go przyjąć i obserwować, zastosować fototerapię. Moja córka się nie chciała obudzić na karmienie i stwierdzili u niej żółtaczkę. Bilirubina spadła i z karmieniem przestaliśmy mieć problemy.

Gość gasgsd
musisz karmić co 2-3 godziny inaczej dziecku spadnie cukier we krwi i jest jeszcze bardziej senne, niestety, musisz, jest za malutkie to dziecie aby byly dluzsze przerwy, od 6 tygodnia dopiero mozesz wydluzac,

Gość gasgsd
karmisz piersia czy butelka? chyba nie chcesz aby wyladowal w szpitalu i mial kroplowke prawda i dostawal dozylnie pokarm