Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dżesiczka

Usiądź obok Dżesiczki

Polecane posty

Gość koiko
kundzia,kondzia,koni,kuni:)

Gość żałosne plotkary
rosyjskie imiona są super! a Natasza...mmmm, piekne:) Melisa jeszcze nie słyszałam, ale podoba mi się:)

Gość koiko
mi bardzo podoba sie Marcelina i Melania:)

Gość do meaaa
jak czytam wpisy takich durnych bab jak ty to sie nie dziw ze mi cisnienie podskoczylo :O Melisa fajne w dodatku sama znam 4 male dziewczynki o tym imieniu! I znam tez lekarza, ktorego napewno nazwalabys patologia :O

Ja mialam miec na imie Marcelina...ale sie tata nie zgodzil..potem milam byc Kalina, ale wszystkim kojarzylo sie z Jedrusik i tez odpadlo:-) No i wybrali Izabele... Powiem Wam, ze i tak najwiekszy szok u znajomych powoduje drugie imie jakie dam corce przy chrzcie...Jadwiga :-) Ale mam to gdzies i sie nie ugne, to imie mojej mamy. Ja na drugie mam tak jej mama...

u nas mama tak wybrała, bo jej bardziej pasowało. jakoś mi też lepiej pasuje dla blizniakow Maria i Helena niż Kunegunda i Zuzanna:P jakbysmy były chłopcami, to to co sie pierwszy urodziło miało być Jan(czyli ja:P) a drugie Ignacy, też fajnie, choć Ignaś bardziej mi sie podba

Ja miałam miec na imię Michalina, tata bardzo się upierał. Mama nie chciała, bo tak ma na imię jej teściowa.

to sobie meliski zaparz bo wylew niedaleko :D bez urazy oczywiście dla mamy ślicznej dziewczynki o tym dźwięcznym imieniu ;)

Smacznego Meaa:-) Moja cora rzeczywiscie jest bardzo spokojna, przesypia calutkie noce i rzadko placze, za to ciagle sie smieje - to zasuga imienia:-PPP

kciukiem Masz siostrę bliźniaczkę ;) Fajnie, jaki masz kontakt z siostrą?? Gdybym się urodziła chłopcem byłabym Tadeuszem po dziadku lub Michaliną po babci jak już wspominałam. Cieszę się z Marii, choc wsiurska ;)

Gość tak sobie napiszeee
a moj syn to Eryk i co wy na to ? ani nie jestem patologia, ani nie jestem super nadziana, ot zwykla rodzina jakich wiele, mi sie podobalo, nie ma zbyt wielu erykow, nie mam nic do innych imion, kazdy rodzic podejmuje decyzje, w ogole ost. jakis sie szum zrobil wokol imion, bo takie, bo brzydkie itp, nie zapominajcie ze imie o niczym i nikim nie swiadczy, jesli Nadia jest w rodzinie patologicznej, to coz, nie dla przez to imie jest rodzina patologiczna, jesli w takiej rodzinie jest kasia to juz nie dziwi, wiec co uwazacie ze takie imiona moga nadawac wyzsze sfery tylko? dziwne, jesli Nadia jest w szanowanej rodzinie to ok ? dziwny macie sposob myslenia, a Nadia (tylko przyklad, nic nie mam do tego imienia) to tylko moze mala dziewczynka, ktora wlasnie kiedys bedzie cieprpiec przez takie jak wy, i bedzie sie wstydzic swego imienia

Gość tak sobie napiszeee
cos poknocila, chodzi mi o to, ze jesli rodzina jest nie teges, to nie dlatego ze podobaja im sie takie imiona, imie jak imie

Gość koiko
a ja jestem Daria Dominika I przekroczylam juz parelat temu trzydzistke :) wtedy to bylo oryginalne fiu fiu..:)

z siostrą, pomiajac to, ze jestesmy calkiem rozne z ywgladu i charakteru to super. nie daloby sie bez niej zyc, ano i ta telepatia tez istnieje, jestesmy przyklademzawsze nas to samo spotykalo(np chociazby pryszcz jak ja mialam na nosie, to ona tez) tak samo choroby, nie mieszkamy ze soba, mozemy sie kilka dni nie widziec,ale obie na to samo zachorujemy ale sie rozpisalam:D

Łączy Was taka niewidzialna więź :) Fajnie miec siostrę w tym samym wieku, bo przez wszystko przechodziłyście razem, szkolne trudy itp :) Ja mam dwie o duuużo starsze siostry i jak byłam młodsza to ten kontakt był inny, matkowały mi szczególnie ta najstarsza. Zawsze będę młodszą siostrą, ale kiedy zrobiłam się starsza to ta różnica wieku się trochę wyrównała :)

Gość upsa
znajoma ma na imie eryka -wolaja na nia erotyka

Gość upsa
czy sławomir to imie ktore moze wskazywac na pochodzenie z rodziny patologicznej? napiszcze a potem odp czy pochodzi czy nie bo to takie idiotyczne utozsamianie imienia z pochodzeniem a Laura sprzed 15 lat wzieła sie z filmu "w kamiennym kręgu"

Mi się bardzo podobają takie ''zagraniczne'' imiona. Żadną patologią nie jestem.Po prostu podoba mi się imię np. Kevin czy Jessica.Natomiast Sławomir,Stanisław,Zofia,Maria są według mnie straszne.Ale nie przyszło by mi do głowy żeby pomyśleć ''patologia'' słysząc imię Marysia. P.S.Jeśli kogoś uraziłam to nie chciałam.

Generalnie nie przykładam wagi do imion. Siostra mojego byłego ma na imię Jessica i jest już nastolatką, chociaż pamiętam, że mnie lekko szoknęło, gdy usłyszałam jak dziewczę ma na imię ;) Podobny chwilowy szok przeżyam idąc ulicą i słysząc "Vanessa, chodź!". No... le przynajmniej różnorodnie jest bo osobiście już mnie mdli od tych Zoś, Maryś i Jasiów - do imion nic nie mam ale do częstosliwości... Przegięcie w żadną ze stron nie jest dobre.

Mi również podobają się rosyjskie imiona :) Bardzo podoba mi się też Kalina, Amelka (choc teraz tak popularne, że powoli brzydnie), natomiast jeśli kiedykolwiek będę miec córeczkę to nazwę ją Monika albo Kinga

Aha, a jeśli jeszcze chodzi o "dziwolągi" to ostatnio znajomy moich rodziców chwalił się, że urodziła mu się wnusia - Konstancja :O nawet nie wiem jak zdrobniale mówic do takiego dziecka. A najbardziej mam dosc męskich imion, które do dziecka pasują, ale nie do dorosłego mężczyzny: Maks, Kacperek - blee :o Ale to oczywiście kwestia gustu :)

Gość ja mam w ogóle orginalne
imię jak na swoje 23 lata... Nikt takiego nie miał... na pewno zdarzyło się, że jakieś dziecko się ze mnie zaśmiało z powodu mojego imienia, ale tak mnie to obeszło, że nawet tego nie pamiętam. Moje imię pasuje do nazwiska, chociaż ludzie często mnie pytają czy jestem Niemką... a ja po niemiecku ni słówka ;)

ja ostatnio słyszałam dziwadło takie-Kryspin, co to w ogole jest? Akwamarynka, jak byłam młodsza miałam sto razy lepszy kontakt ze starszym 6 lat bratem, z Heleną sie ciagle kłóciłam, a to z nim pierwsze ywpady po fabrykach były, pivo itd:P siostrę miałam w ławce, w pokoju wszedzie i to dlatego

ja chodziłam do klasy z jedną Inetą ;) miała ciekawe przezwisko :P