Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsfgvsdfgv

Czy isc z dzieckiem do lekarza

Polecane posty

Gość dsfgvsdfgv

od nocy ma wodnisty katar i pokasluje. moze nie jest konieczna wizyta u lekarza. Mala ma prawie 9 miesiecy.

ja osobiscie nie chodze do lekarza jesli jest tylko katar, ale sprawdzam czy nie pojawia sie goraczka, wtedy doiero ide

Gość dsfgvsdfgv
a jak zwalczyc katar slyszalam ze przez nieleczony katar moze byc zapalenie ucha

sól fizjologiczna, nasivin itp.. sciagac jak najwiecej i tyle :) lekarz i tak nic innego ci nie poradzi dopoki nie bedzie goraczki

tak jak mysza mowi: odciagac katar i tyle, nic innego ci lekarz i tak nie powie, przeciez ci nie przepisze profilaktycznie antybiotyku na katar wirusowy bo to by bylo bez sensu; ale zrobisz jak uwazasz

no i Nasivin mozna zastosowac, Pulmex baby, masc majerankowa pod nosek

Gość moja córka ma 9 lat a do tej
pory używamy do nosa euphorbium compositum, gdy ma katar

Gość dsfgvsdfgv
a lepszy nasivin czu otrivin?

Zadzwoń najlepiej do przychodni, jak jest dużo ludzi to nei idź z takim głupstwem bo dopiero sie wtedy dziecko zarazi i rozchoruje całkiem. Na katarek Nasivin, dla takiego bobasa w sprayu 0,025%. Odciągaj gruszką fridą czy co tam masz. Mozesz robić inhalacje majerankiem zaparzonym - polecam. Skuteczne i naturalne. Tylko uwarzaj zeby sie dziecko ci nie poparzyło. Jak bedzie za dlugo kaszlec to jednak idz z nim do lekarza, na kaszelek po spaniu mozesz dac syropek STODAL - homeopatyczny, delikatny. Jak dziecko bedzie miec przy jedzeniu odruvhy wymiotne to znaczy ze boli je gardło - wówczas lepiej isc juz do lekarza, ew mozna psiknąć w gardziołko Tantum verde w sprayu 1xdziennie.

Gość nie idz poczekaj
czesto odciagaj dziecku ta wydzieline najlepiej aspiratorem do nosa np. Nose Fridą . kup w sprayu krople do nosa np. otrivin lub nasivin ( dla niemowlat ) daj dziecku wit c w kroplach na wzmocnienie a kaszel dziecko ma bo nie radzi sobie z katarem , wydzielina splywa do gardla ( a dziecko nie umie sobie z tym poradzic ) i stad ten kaszel dopoki dziecko nie goraczkuje to nie warto isc do lekarza - bo lekarz to samo ci powie a jak bedziesz dziecko kladla spac , to niech spi na boczku i podloz cos pod materac - tak zeby glowka byla wyzej od reszty ciala ( dziecku bedzie lepiej sie oddychalo )

Gość nie idz poczekaj
dodam jeszcze ze jesli katar jest wodnisty to znaczy ze to infekcja wirusowa - antybiotyku lekarz i tak nie przepisze zreszta antybiotyk na zywkly katar to przesada jesli bedziesz czesto udrazniala nosek dziecka - na pewno nie dojdzie do zapalenia ucha

Gość dsfgvsdfgv
ej pisze ze nasivin 0,025% nie nalezy stosowac u dziecka ktore nie skonczylo roku

Gość ja bym poszła do lekarza
Po co ryzykować,że pojawią się komplikacje (zap.ucha,angina czy oskrzela) . Lekarz Ci doradzi:-jakie krople do nosa,osłucha dziecko a Ty poczujesz się spokojniejsza. Masz Fridę w domu?

Gość dsfgvsdfgv
to tak kupilam jej nasivin 0,01% , drosetux (syrop) i pulmex baby. no i mam tantum verde ... zobaczymy czy przejdzie

Masz Cebion ? U nas lek. zawsze zalecała przy katarze.

Ja przy katarze używam woda morska+frida a na kaszel zawsze mam przygotowany elofen(jak mi sie konczy to zawsze na zapas prosze o wypisanie lekarza bo jest na recepte)i smaruje pulmex baby. Co do goraczki to nie prawda ze jak bedzie miala goraczke to dopiero isc,moja miala zapalenie pluc i oskrzeli a goraczki nie miala ,lekarka mi powiedziala ze dzieci czasami sa bardzo chore a nie goraczkuja. Moja zaczela ciezej oddychac i jej chrobotalo w gardle i sie okazalo ze juz poszlo na pluca i oskrzela teraz jak tylko ma kilka dni katar i kaszel to ide z nia na kontrole czy sie czasem nic zlego nie rozwija i tobie bym tez tak polecila zrobic:)

JA BYM PORADZILA OCZYWISCIE FIDE NA ODCIAGANIE I LEK EUPHORBIUM TO SA KROPLE HOMEOPATYCZNE...BO NP NASIVIN STOSUJE SIE TYLKO 5-7DNI A LEKI HOMEOPATYCZNE STOSOWAC MOZNA DLUZEJ

nasivin stosuje w ostatecznosci po co dziecko obciazac lekiem(tak mi lekarka tez mowila) tez stosowalam euphorbium jak wyzej dziewczyny pisaly ale glownie wode morskom.

Euphorbium chyba naprawdę dobre, bo u nas lekarka też to zaleca. Violusieńka zgadzam się z Tobą , gorączka może nie wystąpić a infekcja może już być poważna. My też już tak miewaliśmy.

Gość ALE SKORO DZIECKO
MA TEN KATAR DOPIERO OD NOCY to i tak z wizyta nalezy odczekac jeszcze ze 2 dni infekcja rozwija sie w ciagu kilku dni , a pierwszego dnia lekarz i tak nie zaleci nic innego jak udroznienie nosa , wit c i krople do nosa na noc lekarz kaze obserwowac i kaze przyjsc pewnie dopiero za pare dni